Keressétek a Csúcsrajárás alkalmazást a Google Playen!
Keressétek a Csúcsrajárás alkalmazást a Google Playen!

Hol a következő? tájékozódási túra - 2007

Vissza

Az
Első Magyar Dendeócse Társaság
2007. szeptember 15-én
megrendezi
Hol a következő?
nevű teljesítménytúráját.


A túra tájékozódási jellegű, vagyis nem adunk leírást az útvonalhoz, hanem csak az ellenőrző pontok helye lesz kijelölve. Azonban, hogy ne legyen ilyen egyszerű a feladat, nem a pont konkrét helyét adjuk meg, hanem annak egy leírását, vagy róla egy vaktérképet. Ráadásul mindig csak a következő ellenőrző pont leírását kapják meg az indulók. Tehát a rajtban az 1., az első pontban a 2., a másodikban a 3. pont helyét tudják meg, és így tovább. A pontok között mindenki a saját belátása szerinti útvonalon halad, viszont arra figyelmeztetünk mindenkit, hogy a fokozottan védett területeken tilos letérni a kijelölt turistaútról.

Ahhoz, hogy az indulók el tudjanak találni az egyik ellenőrző pontról a másikra a leírás alapján, feltétlenül szükség van a következő felszerelésekre:

  • tájoló
  • A Pilis és a Visegrádi-hegység turistatérképe, lehetőleg a legújabb kiadás

A sikeres túrához a következő dolgok is ajánlottak:

  • ceruza
  • körző
  • vonalzó
A rajt és cél helye: Pilisszentkereszt, orvosi rendelő előtti tér.
A rajt ideje: 7.00-9.00
Táv: kb. 21 km (A túra jellegéből adódóan a táv és szint adatok csak körülbelüli értékek, attól függnek, ki milyen útvonalat választ.)
Szint: kb. 800m
Szintidő: 7 óra
Nevezési díj: helyszínen 500 Ft., előzetesen 450 Ft.
Díjazás: A szintidőn belül érkezők kitűzőt és emléklapot kapnak.
Szolgáltatás: alma, zsíros kenyér, gyümölcslé.

Előzetes nevezéshez kérjük, küldjenek egy e-mailt az info kukac dendeocse címre legkésőbb 2007. szeptember 8-ig. A nevezési díjat ekkor is elég a helyszínen kifizetni. A helyszíni díjazást csak az előnevezettek részére tudjuk garantálni, a többiek utólag kapják azt meg postai úton.

A túra nyílt, azon bárki elindulhat, aki befizeti a nevezési díjat és elfogadja a szabályokat. A túrán mindenki saját felelősségére indul, a rendezőktől kártérítés semmilyen címen nem kérhető. Kérjük, gondoljanak a természet védelmére, a túra során ne szemeteljenek!

Minden túrázónak kellemes túrát kíván,

a Rendezőség