Keressétek a Csúcsrajárás alkalmazást a Google Playen!
Keressétek a Csúcsrajárás alkalmazást a Google Playen!

Hol a következő?

Vissza

A 2008-as
Hol a következő?
teljesítménytúra értékelése rendezői szempontból
Csikóváralja, 2008.06.14. szombat


Túl vagyunk a második rendezésen. A túra jól sikerült, a tavalyi hibákat sikeresen kiküszöböltük, és a feladatsorral sem voltak olyan nagy gondok, mint tavaly a szintmetszetnél. Egyetlen dolog, ami nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna: sajnos kevesebben jöttek el, mint tavaly. Az okokat nem tudjuk pontosan, közrejátszhatott az is hogy a túra előtti éjszakán illetve a túrát követő napon is volt egy-egy teljesítménytúra a Budai-hegységben, lehet ok az is, hogy a tanításnak vége, esetleges ballagások miatt nem jöttek annyian, de benne van a pakliban, hogy a tavalyi résztvevőknek nem tetszett annyira a 2007-es, hogy benevezzenek az ideire.

A szintidő hiányával eltöröltük az egyetlen kötöttséget, tehát a túrázóknak nem kellett azon görcsölniük, hogy beérnek-e időben. És be is ért mindenki. A feladatsor talán egy picivel könnyebbre sikeredett, mint a tavalyi, és így már szinte senkinek nem okozott nehézséget a feladatok megoldása. Akadt ugyan egy pár aprócska, félreérthető dolog, de szerencsére senki nem tévedt el emiatt. A Visegrádi-hegységnek azon a környékén, ahol a túra zajlott, akadt pár olyan akadály, amivel nem számoltunk előre és emiatt a túrázók figyelmét sem hívtuk fel ezekre. A Bükki Pusztánál nemrégiben kiirtott fenyveserdőn átvezető kék sáv jelzés megszűnt, illetve a Lajosforrástól a Kármán-forrás felé vezető kék kereszten is könnyű volt eltévedni.

A számokról. A túránkra 66 induló nevezett, mindenki beért a célba és megkapta a díjazást. Az idei indulók kb. 10 % vett részt a tavalyi túránkon is. Az arányok nagyjából ugyanakkorák a nemek szerinti illetve az életkor szerinti megoszlásban, mint 2007-ben, de vidékről arányait tekintve többen jöttek, mint tavaly. Ôszintén szólva reméltük, hogy lesznek legalább annyian, mint az első túrán, de sajnos csalódnunk kellett. Mint már feljebb említve volt, nem tudjuk mi lehet az oka a kevesebb nevezőnek. De most már mindegy, a jövő évi túrára koncentrálunk. Az már biztos, hogy jövőre tavasszal rendezzük meg a túrát. A helyszín kérdéses, lehet hogy egy kicsit távolabb megyünk a fővárostól. Szóba jöhető helyszínek között szerepel a Gerecse, a Cserhát, a Budai-hegység és esetleg a Mátra. De az is lehet, hogy maradunk a Visegrádi-hegységben.

A 2009-as évre újabb terveink vannak, a túrát egy kicsit még érdekesebbé szeretnénk tenni. Ahogy a második is különbözött az első túránktól, úgy a következő is más lesz, mint az előző kettő. Új feladatok, új kihívások, új tájak...új források:) Remélhetőleg a pontos kiírás be fog kerülni a "Teljesítménytúrák Magyarországon" című könyvbe is. Bízunk benne, hogy akik idén részt vettek a túránkon, szívesen jönnek el jövőre is és esetleg új túratársakkal is bővül a Hol a következő? tájékozódási túra indulóinak száma.

Köszönjük a külsős pontőröknek, hogy segítségünkre voltak, mert nélkülük - a társaság alacsony taglétszáma miatt - nemigen tudtuk volna lebonyolítani a túrát. Emellett köszönjük minden résztvevőnek, aki eljött és feladataink alapján felkereste a Visegrádi hegység jópár forrását.

A statisztika táblázatokban a résztvevők adatai alapján, talán érdekel valakit.