Keressétek a Csúcsrajárás alkalmazást a Google Playen!
Keressétek a Csúcsrajárás alkalmazást a Google Playen!

Hol a következő?

Vissza

A 2009-es
Hol a következő?
teljesítménytúra értékelése rendezői szempontból
Tahitótfalu, 2009.03.29. vasárnap


Harmadik rendezés. Azt hittük a tavalyi után, hogy most már nem lesz hiányosságunk a rendezésben. Mégis lett, túllőttünk a célon. Néhány körülmény rajtunk múlt, a többiről nem tehettünk. Ilyen volt, hogy a szombati napot munkanappá nyílvánították, ráadásul az óraátállítás is bekavarhatott. Arról ne is beszéljünk, hogy a túrakiírásba feltüntetett időjárás-előrejelzés szinte teljesen pontosra sikeredett és abban nem sokszor szerepelt a derű, a napsütés szó, annál inkább az eső és a peremciklon, na meg az erős széllökések. Szóval volt pár ok a sikertelenségre. Na persze mi az, hogy sikertelenség? Hát mi csak az eddigi 3 rendezés résztvevőinek számához tudunk viszonyítani, és a mostani 45 induló alatta maradt mind a tavalyi mind a tavaly előtti nevezők számának.

Aztán a túra közben is előjött pár hiba, ezt be kell ismernünk. Ilyen volt az, hogy az egyik ponton nem volt térkép fénymásolat, ami alapján meg lehetett oldani a konkrét feladatot. És mivel sokan régi térképekkel jöttek, ezért az adott feladat megoldhatatlan volt számukra és a pontőr sem tudott segíteni, kénytelen volt elárulni a következő pont helyét. Igaz, hogy írtuk a kiírásban, hogy a legújabb térkép szükséges, de ez nem mentség számunkra. Emellett pár feladatban maradtak apróbb hibák. De talán a leglényegesebb tévedésünk az volt, hogy nem gondoltunk arra, hogy a táv hosszánál kiemeljük, az általunk bejárt kilométerek számáról van szó, és ez elég sok gondot okozott többeknek is. Ha belegondolok nekem is rosszul esne, ha a feltüntetett 27 km helyett 37-et kell gyalogolnom. Jövőre ezt mindenképpen máshogy kell megoldani.

Kaptunk ötleteket arra vonatkozólag - és már bennünk is érlelődött a gondolat -, hogy két távot kellene csinálni: egyet a családosoknak, lazább trekkereknek és egy hosszabbat a master hikereknek. Ezt jövőre nagy valószínűséggel bevezetjük.

A 2009-es 'Hol a következő?' túrára 45-en neveztek és sajnos a fenti körülmények miatt csak 35-en kaptak kitűzőt és oklevelet. A statisztikai adatok arányaiban kicsit változtak, a résztvevők között nagyobb aránnyal szerepeltek a nők, mint tavaly, de a vidékiek arány csökkent a tavalyihoz képest. Csak egy 20 év alatti indulónk volt, neki külön gratulálunk.

2010-ben, mivel követjük a hagyományainkat, miszerint mindig egy évszakkal korábban rendezzük meg a túránkat, kétszer lesz 'Hol a következő?', egyszer télen, február környékén és egyszer ősszel, szeptember- október felé. Reméljük, hogy sokan eljönnek a túráinkra.

Köszönjük a külsős pontőröknek, hogy segítségünkre voltak, mert nélkülük - a társaság alacsony taglétszáma miatt - nemigen tudtuk volna lebonyolítani a túrat. Emellett köszönjük minden résztvevőnek, aki eljött és a feladatok alapján megismerte a Pilisszentlászló környéki erdőket.

A szokásos táblázatos statisztika lentebb.