Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Kalocsa - Kiskrs (2007-03-03)
2007.3.8 Az utols vonatok egyike, amellyel a feherbk Kalocsa s Kiskrs kztt utaztak. A beszmol.
Mostanban
AK: Hajs-Kunfehrt (2021. szeptember 27.)
Tra a homokbuckk kztt az AK-n Bcs-Kiskunban
Fallskt-Nyikom (2021. szeptember 27.)
Tavaszi kirnduls a Mtrban
OKT: Nagyvzsony-Szentbkklla (2021. szeptember 27.)
Nyri kktra a Balaton-felvidken
OKT: Szent Gyrgy-hegy-Vllus (2021. szeptember 27.)
Knikuloid tra a Tapolcai-medencben
Kecs 30B (2021. szeptember 15.)
Az els olyan tra, ami rszben barlangban haladt
Csarna-vlgy (2021. szeptember 4.)
Tavaszi sta a Brzsnyben
OKT: Tokodi pinck-Plifldszentkereszt (2021. szeptember 4.)
Tavaszi kk- s krtra a Gerecsben
Prdiklszk kirnduls (2021. szeptember 4.)
Rvid kirnduls a Pilisben kktrs pecstek begyjtsvel s kiltltogatssal
OKT: Pilisszentkereszt-Sikros (2021. szeptember 4.)
Krtrstott kktrzs a Pilisben
OKT: Kisinci th. - Saj-kt (2021. szeptember 4.)
Lent sz, fent tl - a hvastagsg kb. ugyanakkora, mint a zzmara

Hajtnytra

Kirnduls
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2006. mjus 13.
Induls: Valamikor dleltt - Oberpullendorf
rkezs: Valamikor dlutn - Neckenmarkt-Horitschon
Rsztvevk: Dri, feherb, Judit, juhi, Kinga, krichard, natasa, szabola
Traparamterek
A tra hossza -1 km
tvonal Oberpullendorf - Neckenmarkt-Horitschon - Oberpullendorf
Idjrs
Napkzben az Alpok felett zivatarfelhk kpzdtek, amik miatt estre ersen felhs lett az g, de mi nem tallkoztunk csapadkkal.
Kanyar
A rendezsre hasznlt rendez jrm
Burgenlandban, nem messze Kszegtl tallhat Oberpullendorf, vagy ha gy tetszik, Felspulya. Innen lehet indulni hajtnyozni, egy hasznlaton kvli vasti plyn nagyjbl 30 km hosszan. A msik vglloms Neckenmarkt-Horitschon. Van tbb fajta hajtny 2-tl 9 szemlyesig, st egy luxus kivitel is brlsekkel, beptett CD-s rdival, de asszem minibr nincs benne s maljkurvkat sem adnak hozz. Mi egy 9 szemlyessel mentnk 8-an. Nem az a klasszikus hajtny, mint ami a rajzfilmekben is van, hogy a nyl meg a farkas pumplja a hajtnyt a vgtelen Prrin, s a vgn az utols pillanatban sikerl a kitrvgnyra irnytani a hajtnyt a spol gzmozdony ell. Itt ugye vonatkzlekeds nincs a hajtnyozs idejn (@9%egyes llomsokon voltak tehervagonok@, s a plya krnyke sem gy nzett ki, mint egy felhagyott vgny), s a hajtnyt nem pumplni kell, hanem tekerni, mint egy biciklit. A mink viszonylag nagy volt, gy 5 ember tekert, a maradk nzeldhetett, vagy a tkeit vakargathatta.

Csoportkp
Ebdsznet
Egy vgny van, az llomsokon sem lehet kikerlni normlisan a tbbi hajtnyt. Ha valaki megll valahol pihenni vagy inni-enni, akkor a tbbieknek is meg kell llni. Illetve ki is lehet emelni a hajtnyt a snek mellett lv dobogra, br egy 9 szemlyes hajtnynak azrt van slya. Mi azrt elbrtunk vele, mikor majd egy rt voltunk egy jtsztren. Pr lloms bfknt is zemel, mi egy helyen zabltunk fagyikelyheket.

Markt St.Martin
Kanyar
A vonal nem sk terepen megy, de ha Oberpullendorfbl indul az ember, akkor jval tbb a lejt, mint az emelked. Egy-egy hosszabb lejtn marhra be lehet gyorsulni, viszont a fkre oda kell figyelni, mert tl j. Minden hajt embernek van egy fkpedlja, s ha valaki nem l, hanem csorog a hajtnyon, az knnyen megjrhatja egy fkezsnl. pphogycsak rlp az ember a fkre, mris megll a jrgny. n egyszer majdnem megltem a krichardot, mert megcsszott a lbam a (gz)pedlon, s rtehnkedtem a fkre, meg ppen felllt az lsbl. Szerencsre az a fkpedl rossz volt.

Kovcsk
Csoportkp
Nagyon knnyen le tud gni az ember, hiszen majdnem egsz nap teker, s gyakorlatilag sehol sincs erd, vagy hvs szakasz a plya mellett. Emiatt az emelkedk is elg izzasztak. Tbbszr kereszteztnk utat, nhol egy sorompt is meg kellett emelni a tovbbhaladshoz. Ktszer egy gombot is meg kellett nyomni, hogy az autsoknak pirosra vltson a lmpa, illetve hogy felemelkedjen a sorompnk.

Mi indultunk elsnek, de elg hamar bertek a tbbiek. Nem siettnk nagyon, mi a francr hajtottuk volna ki a belnket. Meg is lltunk tbbszr fnykpezni, meg kisdisznkkal jtszani.
A jtsztr
A jtsztr
A jtsztr
Egy Esterhzy-kastly udvarn volt botanikus kert meg jtsztr, itt kb. 1 rt voltunk. Addig ki lett emelve a vgnyrl a hajtnyunk. A tra fogyatkossga, hogy krlmnyes a visszamenetel a kiindulsi pontra. Gyakorlatilag csak taxival lehetsges, amit a szervezk biztostanak nem kevs ajrr. Nlunk a kt sofr ment vissza a kocsirt, s visszajttek rtnk. Lenne mg buszjrat is, de htvgn nem jr.

Zld zna
Tbbek kztt ezekkel a nvnyekkel tallkoztunk a trn (Az itt lthat nvnyekrl mg tbb kp tallhat azon az oldalon, ahol a trk, kirndulsok sorn fotzott nvnyeket gyjtttk ssze: Pr nvny Magyarorszg s a krnyez orszgok flrjbl)
Campanula patula L.
Tereblyes harangvirg
(Campanula patula L.)
Lychnis viscaria
Szurokszegf
(Lychnis viscaria)