Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
OKT: Pilisszentkereszt-Rozlia-tg (2022-01-29)
OKT Pilisszentkereszt-Rozlia-tglagyr
Mostanban
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Wrthersee kerls (2022. november 16.)
Biciklitra Karintiban, Wrthi-t kerls
Dobratsch (2022. november 16.)
Eskszm, hogy soha tbb nem rom le, hogy Dobratsch
Rax (2022. augusztus 20.)
Rax?Rakok!
Fehr t (2022. jlius 7.)
Kvziszoksos jvi kirnduls 2022-ben a Budai-hegysgben
Thry Gyrgy Emlktra (2022. jlius 7.)
Thury Emlktra sokadjra, egyedl, kt nagy es kztt
Karancs-Medves 35 (2022. jlius 7.)
jra teljestmnytra a Karancs-Medvesen, most kettesben Vgnnyal
Olajos krt - 30 (2022. jlius 7.)
Harmadjra az Olajos krton
Kaptrkvek 15 (2022. jnius 18.)
Hossz kihagys utn egy teljestmnytra a Bkk lbnl

OKT: Szent Gyrgy-hegy-Vllus

Hossztv tra
Honlapra kerlt:2021. szeptember 27. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2021. jlius 6.
Induls: Raposka - 07:30
rkezs: Vllus - 12:50
Rsztvevk: feherb, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 22 km
Szintklnbsg 500 m
tvonal Raposka - Szent Gyrgy-hegy - Tapolca - Lesenceistvnd - Vllus
Helyszn Balaton-felvidk
Idjrs
Kiss felhs, knikula.
Tapolca ltkpe
Az OKT balaton-felvidki rsznek msik szakasza mr a kkemny knikulra esett, radsul ez az a rsz, ahol sok az aszfalt is, s a forgalom sem kicsi nyron. Az eredeti cl Keszthely lett volna, de ezt mg tavasszal, otthon, a hs szobban terveztk meg.

Raposkn volt a szllsunk, innen indultunk a legkzelebbi blyegzhely, a Szent Gyrgy-hegy fel, ami a bazaltorgonk alatt van. tkzben reztk a jgbarlangbl kiraml hs (mr-mr kellemetlenl hideg) levegt is. De j lett volna pedig ilyen a ksbbiekben is!

Malom-t
Malom-t
A hegy szakkeleti lbtl aszfaltt szln gyalogoltunk Tapolcig. Eltte jl bekentk magunkat napkrmmel, feltettk a sapkt, s relatve gyorsan meg is rkeztnk Tapolcra. A Malom-t partjn Zsfinak le kellet lnie egyet klzni. Aztn azt mondta, hogy az elkvetkez rszt - ami egy hosszabb aszfaltos rsz a forgalom mellett – le kne buszozni, ahogy sokan csinljk. Annyiban oks a dolog, hogy kezdett kurva meleg lenni, s a franc se akarja, hogy elbassza egy aut, de azrt mgiscsak…na.

Vgl elbuszoztunk Lesencetomajra. Ehhez csak annyi megjegyzs mg, hogy egy balkanyart kiss gyorsan vett be a sofr, kapaszkodni is kellett rendesen. A hts ajt nem volt jl bezrdva, s kinylt. Ha ott pont jtt volna egy kktrz Tapolca fel az tpadkn – ahogy a szably szerint kell -, azt gy elbassza a kinyl ajt, mint a szart.

Leszlltunk, de azrt kellett mg aszfalton menni a kvetkez faluig, ahol pecsteltnk, s az elttnk ll emelked eltt feltltdtnk a kk ktbl. Elindultunk a K-orra fel, aminek igazbl csak megkzeltettk a cscst, fel nem mentnk r. Cserbe jabb lenygz panormban volt rsznk a Tapolcai-medencre.

Lepke
Kpolna fellrl
A lefelton bertnk Zala megybe, majd kisvrtatva vgre erd kvetkezett. Itt a farnkkn megebdeltnk, majd jult ervel indultunk tovbb. Trztunk mr egytt sokat, ismerem Zsfit annyira, hogy – legalbb nagyjbl – tudjam, hogy mennyire van ki a fasza a melegtl. Az erdei kajls az rnykban lehet, hogy feldobta, de Keszthelyig mg 14 km van htra, ki tudja, mennyi erdt vgtak ki, s a vgn a vrosban kell stlni. Mellesleg Vllusrl 40 perc mlva ment egy busz vissza Tapolcra : ) s azrt nekem baszta a csrmet az a buszozs. gyhogy rbeszltem, hogy menjnk vissza, n leszllok Lesencetomajon, s majd Tapolcn tallkozunk. Nem kellett sokat gyzkdni.

A Tapolca eltti rszt olyan gyorsan gyalogoltam le, ahogy csak tudtam a levgott fben az tpadkn. Szerencsre nem nylt ki egy busznak sem az ajtaja, csak egy kszllt kamion vgdott be elttem a kbnya irnyba index nlkl.