Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Le Reculet (2004-04-14)
2006.09.15 Ezzel kezddtt: a Reculet lerohansrl szl beszmol is megrdott.
Mostanban
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Wrthersee kerls (2022. november 16.)
Biciklitra Karintiban, Wrthi-t kerls
Dobratsch (2022. november 16.)
Eskszm, hogy soha tbb nem rom le, hogy Dobratsch
Rax (2022. augusztus 20.)
Rax?Rakok!
Fehr t (2022. jlius 7.)
Kvziszoksos jvi kirnduls 2022-ben a Budai-hegysgben
Thry Gyrgy Emlktra (2022. jlius 7.)
Thury Emlktra sokadjra, egyedl, kt nagy es kztt
Karancs-Medves 35 (2022. jlius 7.)
jra teljestmnytra a Karancs-Medvesen, most kettesben Vgnnyal
Olajos krt - 30 (2022. jlius 7.)
Harmadjra az Olajos krton
Kaptrkvek 15 (2022. jnius 18.)
Hossz kihagys utn egy teljestmnytra a Bkk lbnl

Lovasberny 20

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2021. oktber 24. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2021. szeptember 5.
Induls: Lovasberny - 08:10
rkezs: Lovasbereny - 13:00
Rsztvevk: feherb, Vagny
Traparamterek
A tra hossza 23 km
Szintklnbsg 266 m
tvonal Lovasberny, Sportcsarnok -> Czirky kastly -> Glos-t -> Rovkja-t -> Ivnka Emlkkereszt -> Meleg-hegy nyerge -> Lovasberny, Sportcsarnok
Szintid 6 ora
Helyszn Velencei-hegysg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Meleg-hegy - Likas-k nyereg - 320 m
Idjrs
Tbbnyire derlt vagy kiss felhs.
A Velencei-hegysgben mr rgen trztunk, ezrt is mentem ezen a szabad vasrnapomon erre a trra. Lustasg miatt a 20 km-es tvot vlasztottam, a hosszabb helyett.

Lovasberny, Kastly
A Lovasberny szln lv sportcsarnokban volt a rajt/cl. A GPS-t a fnykpezgp tokjnak ells fakkjban tartom, aminek a zippzrja rgtn megadta magt. Rgta betegeskedett, most eljtt a pillanat, hogy csak a zippzrt szttpve lehetett kiszedni a mszert. Szerencsre sikerlt gy-ahogy visszarakni anlkl, hogy kiesne. Ez mg sk terlet volt, az els hosszabb emelkedig j 7 km-t kellett vrni. Itt rtk el magt a Velencei-hegysget, mghozz annak is szaknyugati lejtit. A hegysg ezen rsze nem bvelkedik jelzett utakban, most is egy szalagozott ton kellett menni j sokat. Egy helyen bekertett erdrszleten is t kellett haladni, de szerencsre rsnyire ki volt nyitva a kapu, nem kellett ltrkon szerencstlenkednem a kutyval.

Angelika-forrs
A hegysg magasabb rszn volt egy rvid rsz, ami emlkeztetett arra, hogy hegysgben vagyunk, s egyben az els normlis erd is itt volt. Ez egy patakvlgy volt, aminek a tetejn fakad az Angelika-forrs. Magban a forrsban volt vz, de pr mterrel lejjebb mr szraz volt a meder. Vgny itt le is tudta hteni magt.

Elszradt napraforg
Aztn jra ki a napra, majd fel a Meleg-hegy oldalba. A hegy szaki oldaln viszont megint lehetett pkzlb erdt ltni. A jelzs sajnos j sokig a Nadap-Lovasberny kztti ton megy. Oda kellett figyelni jobban a kutyra, mert nagy volt a forgalom, s meredek bukkank is voltak az ton. Olyan gyorsan haladtunk, ahogy csak lehet, hogy minl hamarabb a vgre rjnk.

Irny Felcst
Itt trt el a 30 km-es tv, s mivel elg jl haladtunk, el is gondolkodtam rajta, hogy ne menjnk-e mgis arra. A nevezsi dj ugyanannyi, az itineren rajta van az a tv is. De mivel mr gy lltottam be magam, hogy a clig pont kibrom kaja nlkl, maradtunk a 20-as tvon. Ksbb kiderlt, hogy j vlaszts volt, mert a Lovasberny eltti napos rszen Vgny mr rnykrl rnykra jrt. Ha lett volna patak, amiben meg tudott volna frdni, akkor rendben lett volna, de gy nagyon melege kezdett mr lenni. Azrt a clig simn bertnk, ahol egybl elmlt a melege, amikor ltta, hogy kajaosztogats van.