Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Kinizsi Szzas (2007-05-19)
2007.05.22 3 v utn jra megprbltuk.A Kinizsi 100-at.
Mostanban
Kaptrkvek 15 (2022. jnius 18.)
Hossz kihagys utn egy teljestmnytra a Bkk lbnl
Lepke 25 (2022. mjus 12.)
Lepke 40 teljestmnytra a Keszthelyi-hegysgben
OKT: Pilisszentlszl-Visegrd (2022. mjus 12.)
OKT: Pilisszentlszl-Visegrd
OKT: Pilisszentkereszt-Rozlia-tg (2022. mjus 12.)
OKT Pilisszentkereszt-Rozlia-tglagyr
AK: Kunfehrt-Zknyszk (2022. janur 26.)
Se h, se knikula, se porz homok - tli tra a Dl-Alfldn
DDK: Bozsok-Molnaszecsd (2022. janur 26.)
szi tra a DDK vasi szakaszn Zsfival s Vgnnyal
OKT: Szentbkklla-Badacsonytrdemic (2022. janur 26.)
Ess-havas tra a Balaton-felvidken az OKT tvonaln tanhegyekkel.
OKT: Szentbkklla-Badacsonytrdemic (2022. janur 26.)
Ess-havas tra a Balaton-felvidken az OKT tvonaln tanhegyekkel.
Kanizsa 30 (2021. oktber 24.)
Kanizsa 30 sokadszorra
Kevly 20 (2021. oktber 24.)
Tra a Kevlyek krl a ks nyri szeptember elejn

DDK: Bozsok-Molnaszecsd

Hossztv tra
Honlapra kerlt:2022. janur 26. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2021. oktber 16.
Induls: 2021.10.16
rkezs: 2021.10.18
Rsztvevk: feherb, Vagny, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 59 km
Szintklnbsg 1000 m
tvonal Szombathely -> Jk -> Egyhzasrdc -> Molnaszecsd; Szombathely -> Olad -> Bozsok
Helyszn Kszegi-hegysg
Idjrs
Tlnyoman napos.
Pr nappal a zemplni kktra utn tmentnk az orszg msik vgbe, de ezttal a DDK tvonalon haladtunk. A legjobb rszen, a Kszegi-hegysgben szinte alig trztunk, de gy most legalbb a Gcsejig nincs lyukas szakasz.

Sikerlt kihasznlni a szp, szi anticiklont, szval kellemesen napos id volt, de a derlt jszakk miatt reggelenknt azrt mr fagyott. Kln j volt, hogy Vgny is ott volt velnk.

Sta az erdben
Els tra elg hosszra sikeredett, Szombathelytl Molnaszecsdig mentnk, amiben legalbb 5 km volt a vrosi szakasz. Sajnos a htkznapi s htvgi menetrend kztt elg jelents mennyisgbeli klnbsgek vannak, ami a jratok szmt, azok napi eloszlst illeti, ami magban hordozza a kombincis lehetsgeket (ti. knyelmes tszllsok) is. Olyat sem szerettnk volna, hogy 5 perc kss miatt lekssk az utols csatlakozst, aztn ott llunk Nemesrempehollson a kutyval, s se elre, se htra. Ennek ellenre Molnaszecsdn az utols, egyben msodik buszt kellett elrnnk aznap, gyhogy inkbb sietsre vettk, s ott vrtunk.

A krnyk igazbl sksg, ami kevssel 200 m felett fekszik, s Nyugat-Magyarorszgi Kavicstakar nven fut. Ez az rsg s a Kszegi-hegysg kztti terlet. Kevs az erd, sok a hossz egyenes. Nyron a napsts miatt nem lehet valami kellemes, annyiban ms, mint az AK, hogy itt nincs homok s nagyon durvn sros rszek sem. Most is sttt a nap, de ks sszel ez teljesen elviselhet volt, a fekete kutynak sem volt semmi gondja a napstssel.

Jki templom
Jkon jrtunk ebdidben, s kb. az t fele is itt volt. A pecstelhely melletti padon kajltunk. Kzben a kutya unatkozott s kunyizott, amikor megltta a kajt. A templom mellett van a blyegzhely, de jelenleg feljts miatt nem lehet bemenni.

Virgz repce
A msodik szakasz 2x9 km volt, Egyhzasrdcig, majd onnan Molnaszecsdig. Szint szinte semmi. Flton jl esett a hossz pihen a kocsmnl, ami kb. fl rig tartott. De ez is bven belefrt, amilyen sebessggel haladtunk. Vgny itt mr az asztal alatt pihent, nem keresett tobozokat, amiket elrugdostatott velnk.

Egyhzasrdc, templomtorony
A krnyken szntfldek vannak, kisebb-nagyobb erdkkel tarktva. A szntk kztt szles dzerutak voltak, amelyeket nhol durva szem, fekete kvel szrtak fel. Gondolom, hogy ne porozzanak a rajta elszguld traktorok. Ezen viszont roppant knyelmetlen menni, sokkal jobb az t melletti fben gyalogolni, mr ha ez kivitelezhet. Ausztriban az ilyen mezgazdasgi utakon tkletes aszfalt van, s kerkprtnak is hasznlhat.

Szntk kztt
Fl rval a busz eltt rtnk Molnaszecsdre. Elmentnk a Rba partjra a bfhez pecstelni, s a megllban csrgtnk. Vgny lefekdt a lbam mell, s el is aludhatott a betonon, mert nem kvetelte a simogatst, amikor abbahagytam. Arra riadt csak fel, amikor az ton elhzott egy kamion vagy traktor. Nekem vzhlyagjaim nttek, nem is egy, s nem is kicsik. De nem tudom, hogy mirt, mentem mr ennyit ebben a cipben tbbszr is. Szerencsre tudtam gy menni, hogy nem, vagy csak minimlisan voltak zavarak, mert ugye mg a msnapi tra is htra volt.

***

Emlkm Szombathelyen
Ugyangy indultunk, mint elz nap, csak busszal mentnk be Bozsokrl Szombathelyre. Mivel mg hajnal volt, Vgny ki volt pihenve. Elz nap este a jrmveken mr el volt fekdve, most viszont simogattatta magt, s baszkurlta a szjkosart. Szombathelyen jra elstltunk a pecstelhelyig, ami a vros szln lv parkerdben van, de most valahogy jval gyorsabbnak tnt. Korbban is voltunk, mint tegnap, hidegebb is volt, a deres f tetszett a kiskutynak.

Oladi kilt
A parkerdben a msik irnyba fordultunk, mint tegnap, s tettnk egy j nagy krt. Mr vagy 10 km-t megtettnk, amikor elhagytuk Szombathelyet, ami azrt klnsen rdekes, mert az tvonal csak rinti a vrost. A 99-es futat keresztezve bertnk egy erdbe, is itt haladtunk egszen Bozsokig. Egsz szp erd lett volna, de mr nagyon nem volt knyelmes a cip, a hlyagok nagyon zavartak. Folyton azt nztem, hogy mennyi van mg htra. Nem lehetett szrevenni, de folyamatosan emelkedett az t. Szombathelytl 260 ma szint, de ebben mr benne van a parkerd is.

Sznt, tvolban a Kszegi-hg
Vgny az rttki kiltban
De azrt csak legyrtk azt a szerencstlen 21 km-t, s kvzi ebdidben meg is rkeztnk Bozsokra. Az erdbl kirve olyan ton mentnk, hogy mindkt oldalon kerts oszlopok sorakoztak. s valahogy mindegyiken pkhlk fggtek, de az is lehet, hogy a kispkok itt ereszkedtek el a szlnek. A lnyeg, hogy minden rohadt oszlop mellett reztem a pofmon, karomon a hldarabokat, s mr rohadtul kezdett idegesteni. Zsfi ment ell, elment alattuk, s visszanzve ltta, ahogy a fonalak csillognak a napstsben.