Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Mostanban
Rockenbauer Pl emlktra (2022. december 10.)
Ezttal a nappali Rockenbauer trn volt blyaszeds
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Wrthersee kerls (2022. november 16.)
Biciklitra Karintiban, Wrthi-t kerls
Dobratsch (2022. november 16.)
Eskszm, hogy soha tbb nem rom le, hogy Dobratsch
Rax (2022. augusztus 20.)
Rax?Rakok!
Fehr t (2022. jlius 7.)
Kvziszoksos jvi kirnduls 2022-ben a Budai-hegysgben
Thry Gyrgy Emlktra (2022. jlius 7.)
Thury Emlktra sokadjra, egyedl, kt nagy es kztt
Karancs-Medves 35 (2022. jlius 7.)
jra teljestmnytra a Karancs-Medvesen, most kettesben Vgnnyal
Olajos krt - 30 (2022. jlius 7.)
Harmadjra az Olajos krton

OKT: Pilisszentkereszt-Rozlia-tg

Hossztv tra
Honlapra kerlt:2022. mjus 12. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2022. janur 29.
Induls: Pilisszentkereszt - 09:00
rkezs: Rozlia-tglagyr - 13:40
Rsztvevk: feherb, krichard, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 19 km
Szintklnbsg 475 m
tvonal Pilisszentkereszt -> Szent-kt -> Kevly-nyereg -> Pilisborosjen -> Rozlia-tglagyr
Helyszn Pilis
Idjrs
ltalban kzepesen s ersen felhs, de vkony volt a felhtakar.
A rvid nappalok miatt a tli szabad htvgi napokon Pest kzeli kktrkat csinltunk mghozz ktauts megoldssal. Ennek egyik llomsa volt a Pilisszentkeresztrl a Rozlia tglagyrig tart tra.

Dera-szurdok
A befagyott Dera-szurdokon mentnk keresztl, ami elvileg nehezen jrhat, mert nincsenek hidak, s nha a patakmedren kell tkelni. A valsgban lltak ott hidak, de tnyleg kevesebb, mint amennyi rgebben voltak. A nehz pataktkels viszont csak magas vzllskor lehet problma, most a vz nem sok vizet zavart. Leginkbb jg formban volt jelen, de az is inkbb csak a szurdok fels rszn.

A Szentkt eltt volt egy kis szakasz, ami kellemetlen volt a nagy sr miatt. Ekkorra mr kiolvadt a talaj felszne, radsul boztos szeglyezte az utat. A faltl falig tart sarat nem lehetett kikerlni. Szerencsre nem tartott sokig, mert a szent forrsig ha nem is aszfaltozott, de kiptett t vezet. Itt meg is lltunk egy hosszabb pihenre kajlni egy kicsit. A forrs termszetesen nem mkdtt.

Oszoly
J meredek kaptatn kellett felmenni a gerincre, ami nem volt ugyan nagyon hossz, de a sok tli csrgshez voltam szokva, ezrt elgg megviselt. De azrt szp lassan felrtem, mg ha a tbbieknek vrniuk is kellett rm. A Csobnka feletti hegygerincre kerltnk, ahonnan remek a kilts a falura, az azt krlvev hegyekre, s a szemben lv Csikvrakra. n ekzben llekben felkszltem a Kevly-nyeregig tart kvetkez emelkedre, fleg gy, hogy az elzn is kifingtam.

A csobnkai Szent-kt
De nem volt annyira vszes. Hosszabb volt, de kevsb meredek. Azrt reztem, hogy jl megizzadtam, fleg, amikor levettem a htizskomat, hogy elkotorjam az igazolfzet. Sok-sok lejt kvetkezett, s lassacskn elrtk Pilisborosjen szlt. Itt bizonyosodott be, hogy az j bakancsomnak nem igazn j a bettje. Folyton csszott elre, nha gy reztem, hogy jgen megyek, de csak a bakancson bell csszott elre a lbam. Ez azrt elg knyelmetlen volt.

A falu szln volt mg egy kisebb kaptat a Kves-brcre, majd annak msik oldaln egy meredek lejt a Bcsi tig. Ez volt a legkellemetlenebb rsz, legalbbis nekem. Folyton fkezni kellett, mikzben a talpam csszott volna elre a szar cipbetten. Igazbl ezek miatt meg a hossz sznet miatt azrt mr igazn jl esett elrni a tglagyrhoz, ahol befejeztk rvid trnkat.