Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

Felspetny-Katalinpuszta

Hossztv tra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2005. oktber 31.
Induls: 10.30 - Felspetny
rkezs: 16.30 - Katalinpuszta
Rsztvevk: feherb, krichard, natasa
Traparamterek
A tra hossza19 km
Szintklnbsg660 m
tvonalFelspetny -> sagrd -> Naszly -> Katalinpuszta
HelysznCserht
Idjrs
Derlt, hajnalban deres. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
svny_Felspetny_utn
Felspetnyben mr az els turistajelzs sem volt valami bizalomgerjeszt, egy elg kopott jelet talltunk egy khidon a kocsma mellett. Aztn ez gy is folytatdott, fleg sagrdig voltak szarok a jelek. Minden elgazsnl tippeltnk, hogy vajon merre kell menni, s ugye a trkpen nincs rajt minden kis svny. Az els tvedsnk egy erds domboldalban trtnt, de nem nagyon trtnk el az ttl, megprbltunk mindig irnyban menni. Alig tudtuk thmozni magunkat az gakon. Amikor minden zld, gondolom mg rosszabb a helyzet. sagrd eltt egy gerincen megy az t, errl nem talltuk a jobbra kanyarod utat, ami neknk kellett volna, kerltnk egy keveset. A faluban sajnos zrva volt a kocsma, de szereztnk egy sagrd Labdarg Klub felirat blyegzt.

t_a_szntfldn_t
Naszly,_alattunk_sagrd
Kajls utn indultunk tovbb, lanks domboldalakon mentnk most mr jobb minsg jelzseket kvetve. A tvolban mr ltszdott a Naszly, utunk egyetlen nagy emelkedje. A fnykpezgpbl mr fogyott az elem, elfelejtettk ket feltlteni, de krichard szerencssen bele is nylt az utols kpbe, amit nagy nehzsgek rn sikerlt sszehozni, miutn sokig pihentettk s melegtettk az aksikat, levettk a vakuzst, s mg vletlenl sem zoomolgattunk eltte. Ez meg belenyl vazzeg! Persze csak ponbl, nem is sejtette, hogy elkapta pont azt a tizedmsodpercet, amikor exponlt a gp (termszetesen ezt is gyorsan csinlta). Otthon vettk csak szre a dolgot.

Azt hiszem a Naszly nem fog a kedvenc helyeim kz tartozni. Meredek emelkedvel indult, aztn egy kis pihen a Kopasz-tetnl, ahonnan nagyon szp kilts nylt sagrd fel, a klnbz szi sznekben pompz erd fl. A cscs eltt mg egy rvidebb meredek szakasz jtt. A kiltba nem mentem fel most sem. Felfel megizzadtam, most viszont kezdett hideg lenni, s a hegy szaki oldaln megynk majd le. Fel is kellett venni a pulvert.

A Katalinpusztra vezet svny elg viszontagsgos. Meredek, oldalazva kell menni, s ssze-vissza kidlt fkon kell tmszni. Nem valami knyelmes t, s lassan is lehet rakta haladni. Szerencsre nem volt felzva a talaj, srosan ksz hall lehet. A hegy als szakaszn mr jobb az t, ott gyorsabban is lehetett menni, viszont a jelek elgg ssze-vissza voltak festve. Mintha pont a keresztezdsekbe nem festettek volna. A vgn pedig mr abszolt nem is kerestk a jelzseket, csak a fton halad kocsik hangja irnyba mentnk. Itt mr sttedett, az erds rszeken mr alig lehetett ltni valamit, kt rba telt mg lertnk ide a Naszlyrl.

Egy vvel a tra utn rom a leirst, azta a jeleket kijavtottk, Felspetnyben a khidon lv jelzs legalbbis teljesen j volt. Tavaly a neten tbbek is szidtk ezt a rszt a rossz jelek miatt. sagrd eltt mr t van festve a jelzs az atlaszhoz kpest.