Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Mostanban
Szent Lrinc-flsziget (2023. mjus 7.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Fel a Csvnyosra (2023. mjus 1.)
jra felmentnk a Csvira, s idn is sikerlt ezt havas krlmnyek kztt megtenni
Levada do Caldeirao Verde (2023. mjus 1.)
Madeira I - Levada do Caldeirão Verde
Bkki Forrsok 15 (2023. prilis 17.)
15 v utn jra a Bkki Forrsok trn
Meteor Maraton (2023. prilis 2.)
szi 40-es tra a Budai-hegysgben
Komlska kirnduls (2023. prilis 2.)
Lassan szoksoss vl szi kirnduls a Zemplnben
rottk kirnduls (2023. prilis 2.)
Inverzis kirnduls a Kszegi-hegysgben
Bazaltutca kirnduls (2023. prilis 2.)
Bazaltutca, Zala megye csodja
OKT: Trkmez-Nagymaros (2023. prilis 2.)
Rvid kktrzs a Brzsnyben, egy hinyz szakaszt ptolva
Rockenbauer Pl emlktra (2022. december 10.)
Ezttal a nappali Rockenbauer trn volt blyaszeds

Felspetny-Katalinpuszta

Hossztv tra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2005. oktber 31.
Induls: 10.30 - Felspetny
rkezs: 16.30 - Katalinpuszta
Rsztvevk: feherb, krichard, natasa
Traparamterek
A tra hossza 19 km
Szintklnbsg 660 m
tvonal Felspetny -> sagrd -> Naszly -> Katalinpuszta
Helyszn Cserht
Idjrs
Derlt, hajnalban deres. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
svny_Felspetny_utn
Felspetnyben mr az els turistajelzs sem volt valami bizalomgerjeszt, egy elg kopott jelet talltunk egy khidon a kocsma mellett. Aztn ez gy is folytatdott, fleg sagrdig voltak szarok a jelek. Minden elgazsnl tippeltnk, hogy vajon merre kell menni, s ugye a trkpen nincs rajt minden kis svny. Az els tvedsnk egy erds domboldalban trtnt, de nem nagyon trtnk el az ttl, megprbltunk mindig irnyban menni. Alig tudtuk thmozni magunkat az gakon. Amikor minden zld, gondolom mg rosszabb a helyzet. sagrd eltt egy gerincen megy az t, errl nem talltuk a jobbra kanyarod utat, ami neknk kellett volna, kerltnk egy keveset. A faluban sajnos zrva volt a kocsma, de szereztnk egy sagrd Labdarg Klub felirat blyegzt.

t_a_szntfldn_t
Naszly,_alattunk_sagrd
Kajls utn indultunk tovbb, lanks domboldalakon mentnk most mr jobb minsg jelzseket kvetve. A tvolban mr ltszdott a Naszly, utunk egyetlen nagy emelkedje. A fnykpezgpbl mr fogyott az elem, elfelejtettk ket feltlteni, de krichard szerencssen bele is nylt az utols kpbe, amit nagy nehzsgek rn sikerlt sszehozni, miutn sokig pihentettk s melegtettk az aksikat, levettk a vakuzst, s mg vletlenl sem zoomolgattunk eltte. Ez meg belenyl vazzeg! Persze csak ponbl, nem is sejtette, hogy elkapta pont azt a tizedmsodpercet, amikor exponlt a gp (termszetesen ezt is gyorsan csinlta). Otthon vettk csak szre a dolgot.

Azt hiszem a Naszly nem fog a kedvenc helyeim kz tartozni. Meredek emelkedvel indult, aztn egy kis pihen a Kopasz-tetnl, ahonnan nagyon szp kilts nylt sagrd fel, a klnbz szi sznekben pompz erd fl. A cscs eltt mg egy rvidebb meredek szakasz jtt. A kiltba nem mentem fel most sem. Felfel megizzadtam, most viszont kezdett hideg lenni, s a hegy szaki oldaln megynk majd le. Fel is kellett venni a pulvert.

A Katalinpusztra vezet svny elg viszontagsgos. Meredek, oldalazva kell menni, s ssze-vissza kidlt fkon kell tmszni. Nem valami knyelmes t, s lassan is lehet rakta haladni. Szerencsre nem volt felzva a talaj, srosan ksz hall lehet. A hegy als szakaszn mr jobb az t, ott gyorsabban is lehetett menni, viszont a jelek elgg ssze-vissza voltak festve. Mintha pont a keresztezdsekbe nem festettek volna. A vgn pedig mr abszolt nem is kerestk a jelzseket, csak a fton halad kocsik hangja irnyba mentnk. Itt mr sttedett, az erds rszeken mr alig lehetett ltni valamit, kt rba telt mg lertnk ide a Naszlyrl.

Egy vvel a tra utn rom a leirst, azta a jeleket kijavtottk, Felspetnyben a khidon lv jelzs legalbbis teljesen j volt. Tavaly a neten tbbek is szidtk ezt a rszt a rossz jelek miatt. sagrd eltt mr t van festve a jelzs az atlaszhoz kpest.