Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Szent Lszl 33 (2009-02-14)
2009.02.16 Havas-sros-elfrads tra a Cserhtban
Mostanban
Kaptrkvek 15 (2022. jnius 18.)
Hossz kihagys utn egy teljestmnytra a Bkk lbnl
Lepke 25 (2022. mjus 12.)
Lepke 40 teljestmnytra a Keszthelyi-hegysgben
OKT: Pilisszentlszl-Visegrd (2022. mjus 12.)
OKT: Pilisszentlszl-Visegrd
OKT: Pilisszentkereszt-Rozlia-tg (2022. mjus 12.)
OKT Pilisszentkereszt-Rozlia-tglagyr
AK: Kunfehrt-Zknyszk (2022. janur 26.)
Se h, se knikula, se porz homok - tli tra a Dl-Alfldn
DDK: Bozsok-Molnaszecsd (2022. janur 26.)
szi tra a DDK vasi szakaszn Zsfival s Vgnnyal
OKT: Szentbkklla-Badacsonytrdemic (2022. janur 26.)
Ess-havas tra a Balaton-felvidken az OKT tvonaln tanhegyekkel.
OKT: Szentbkklla-Badacsonytrdemic (2022. janur 26.)
Ess-havas tra a Balaton-felvidken az OKT tvonaln tanhegyekkel.
Kanizsa 30 (2021. oktber 24.)
Kanizsa 30 sokadszorra
Kevly 20 (2021. oktber 24.)
Tra a Kevlyek krl a ks nyri szeptember elejn

Pspkladny-Vszt-Bkscsaba, Vszt-Krsnagyharsny

Vonatos tra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2008. mrcius 8.
Induls:
rkezs:
Rsztvevk: feherb
Traparamterek
A tra hossza 127 km
Helyszn Beretty-Krsvidk
A kvetkez utam Bksbe vezetett, illetve volt benne egy kicsi Hajd-Bihar is. A krsnagyharsnyi mellkvonalra mentem, mivel ez is a megszntetend listn van.

Reggel a Bereg IC-vel mentem, a legutols kocsiba kaptam jegyet. A kocsit sikerlt jgveremm vltoztatni, a lgkondit nem lehetett kikapcsolni. Kint kb. 5 fok lehetett. Az utasok egyre tbb ruht vettek fel, n azrt sem hagytam magam, a nagykabtot nem vettem fel. Pspkladnytl szl Bz ment Szeghalomra, ezen mr melegebb volt. Ugyancsak egy szimpla motorkocsi jtt Gyomrl, erre szltam fel, s rajt is maradtam a vgllomsig. Vszt volt egy kzbls, nagyobb lloms, itt llt vonatunk 10 percet, majd rkanyarodott a mellkvonalra, ahol a maradk kb. 30 km-t 50 perc alatt tette meg. Szinte vgig a Sebes-Krs gtja mellett ment a vonat. Hrman utaztunk, de csak n brtam ki a vgig, a tbbiek korbban feladtk.

A vglloms a romn hatr mellett fekszik, s a tiranoni hatrtszabs "fejllomst" csinlt a megllhelybl. A rgi tlts mg ltszik, ahogy elkerli a falut, s megy tovbb Nagyvrad fel. Egy rt llt itt a vonat, addig stltam a faluban, s ksztettem pr kpet, a legtbbet persze az "llomsrl". Kistltam a Krs gtjra is. Esett az es, emberekkel alig tallkoztam a faluban. Egybknt roppant tetszett nekem a kis lloms.

Visszafel Vsztn kellett tszllnom a msik Buzenykra, amely Bkscsaba fel igyekezett. Ez j negyedrs ksst elszenvedett, amikor vrta a szembejv vonatot. Szerencsre ez nem befolysolta az tszllsomat. Ktegynnl kicsit meglepdtem, amikor elindult visszafel a vonat. Itt mr volt mellkkocsija a Bz-nek, mivel tbb nagyobb teleplst is rintett.

A Bukarestbl rkez Pannnia csak tz percet ksett Bkscsabn, aztn a Keletiig rtett mg huszat, gy fl rs ksssel futottunk be a Keletibe. Jval az utn, hogy tovbb kellett volna indulnia Prgba. Magyar kocsiban ltem, de nem irigylem azokat, akik abban utaznak Prgig. A lehet legknyelmetlenebb fajta ls volt benne. Amgy a 120-as vonal egszen tetszik abbl a szempontbl, hogy alig volt lassjel rajta (vagy nem vettem szre). Klnsen Szolnokig volt ilyen.

Csak Pspkladnyban s Bkscsabn pecsteltem az igazollapra. Sajnos nem rtam fel r a motorkocsiszmokat, csak a telefonomba troltam el. Viszont onnan trldtt, amikor azt kikapcsoltam. Mivel a legutols vonatot nem fnykpeztem le, annak elveszett a szma. Pont lttam, amikor elindult egy vonat a 121-es vonalon Mezhegyesre, ahova legkzelebb mennk. Sajnos Uzsgyi volt, szval lehet, hogy azt a vonalat, inkbb kihagyom.

Tovbbi kpek
A lersba be nem frt fotk
Pspladnyban, induls eltt
Pspladnyban, induls eltt
ris Bz a trolvgnyon
ris Bz a trolvgnyon
Vszt lloms
Vszt lloms
Vglloms
Vglloms
lloms
lloms
Bz ll a fk mgtt
Bz ll a fk mgtt
Alfldi Kk Tra
Alfldi Kk Tra
Sebes-Krs
Sebes-Krs
Bkscsaba
Bkscsaba
Emlktba Bkscsabn
Emlktba Bkscsabn