Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Forrstra a Vrtesben 42
(2013-03-23)
Forrstra egy j hegysgben
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

Visegrdi-hegysgi kirnduls

Kirnduls
Honlapra kerlt:2010. jnius 7. A lerst ksztette: szabola
Idpont: 2010. prilis 17.
Induls: Pilismart - valamikor reggel
rkezs: Pilismart - 14.00
Rsztvevk: juhi, krichard, szabola
Traparamterek
A tra hossza14 km
tvonalPilismart -> Kdr-kt -> Aranka-forrs -> Hirsch-orom -> Enyedi halla -> Majlis-forrs -> Pilismart
HelysznVisegrdi-hegysg
Idjrs
Napos
A falut elhagyva
GOmba a napstsben
J id grkezett a htvgre, de nem akartunk a Bkkbe utazni, gy maradt a Visegrdi-hegysg. Nemrg volt a Forrstrk a Visegrdi-hegysgben nevû teljestmnytra, de nem vettnk rszt rajta. Azonban sok forrst rintett az tvonal s amgy is mr elkezdtk a Pilis forrsai tramozgalmat, gy gy dntttnk, hogy a forrstra tvonaln kellene vgigmenni. A tra eredetileg Pilisszentkeresztrl indult s Esztergomban fejezdtt be, de mi knyelmi okokbl krtrt csinltunk Pilismarti indulssal s rkezssel.

Kdr-kt
Juhi is eljtt velnk, els idei trja. A Marti-hegyek eddig kimaradt a trsasg clpontjai kzl, most legalbb ezt a rszt is megismertk valamennyire. Tiszta, szp idnk volt, br egy kicsit hûvsben indultunk tnak. A falu egyik utols utccskjn haladtunk s a falu hatra utn is ezt a mûutat kvettk. Emelkedk nem voltak, a reggeli nap fnye lassan melegtett fel minket. Elhaladtunk egy millenris emlkmû mellett, majd megrkeztnk a Kdr-kthoz. A kifolyt teljesen beleptk a lehullott falevelek, a kt maga gy nzett ki, mint a Brzsnyben az Oldaltmsz kt. Megmrtk a vizt s indultunk tovbb a Hirsch-orom irnyba, de tkzben mg megmrtk az Aranka forrst is.

Az emlkoszlop
Pihi a Hirsch-ormon
Nemsokra letrtnk a mûtrl s az erdben haladtunk tovbb. Szp lassan emelkedtnk s az orom eltt egy rvid, de kemny kaptat kvetkezett a cscsig. Fent egy emlkoszlop, remek kilts, nhny pad s melegen st nap fogadott minket. Elvileg itt van valahol egy geolda, de GPS hinyban hiba kerestk, nem talltuk meg. Ettnk keveset majd indultunk tovbb.Eddig a piros svon jttnk s a zld svon szerettnk volna visszafel menni. Vgl gy dntttnk, hogy nem megynk vgig a piros svon, hanem egy erdszeti ton gyaloglunk tovbb. Kicsit taln hosszabb volt, de nem tallkoztunk semmilyen emelkedvel. Csak srral.

Pocsolya
Erdei pinty
Ezutn a zld svon mentnk tovbb. Elhaladtunk az Enyedi halla nevû kereszt mellett is, amely a rajta tallhat kis trtnet alapjn egy Enyedi nevû ember fejbeklintsnak a helyt jelzi, akit fltkenysgbl ttt agyon egyik szomszdja itt fent az erdben. Nemsokra rtrtnk a piros keresztre s egszen a Sav-kti tisztsig mentnk. A Majlis forrst is szerettem volna tbaejteni, gy ht elindultunk a forrs fel. Kb. 800 mtert mentnk lefel mire megtalltuk a kiptett forrst. Mrtnk, ettnk, majd indultunk vissza a kaptatn a Sav kti tisztsig.

Kilts Szobra
Innen mr csak 4 kilomter lehetett htra a faluig. Mikor kirtnk a fk kzl remek kilts nylt Szobra s httrben a Brzsnyre. Tiszta kk g, szikrz napsts. Nemsokra dltelkek kz rtnk s vgl az utols kilomtereket a 11-es ton tettk meg.