Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Mostanban
Szent Lrinc-flsziget (2023. mjus 7.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Fel a Csvnyosra (2023. mjus 1.)
jra felmentnk a Csvira, s idn is sikerlt ezt havas krlmnyek kztt megtenni
Levada do Caldeirao Verde (2023. mjus 1.)
Madeira I - Levada do Caldeirão Verde
Bkki Forrsok 15 (2023. prilis 17.)
15 v utn jra a Bkki Forrsok trn
Meteor Maraton (2023. prilis 2.)
szi 40-es tra a Budai-hegysgben
Komlska kirnduls (2023. prilis 2.)
Lassan szoksoss vl szi kirnduls a Zemplnben
rottk kirnduls (2023. prilis 2.)
Inverzis kirnduls a Kszegi-hegysgben
Bazaltutca kirnduls (2023. prilis 2.)
Bazaltutca, Zala megye csodja
OKT: Trkmez-Nagymaros (2023. prilis 2.)
Rvid kktrzs a Brzsnyben, egy hinyz szakaszt ptolva
Rockenbauer Pl emlktra (2022. december 10.)
Ezttal a nappali Rockenbauer trn volt blyaszeds

Visegrdi-hegysgi kirnduls

Kirnduls
Honlapra kerlt:2010. jnius 7. A lerst ksztette: szabola
Idpont: 2010. prilis 17.
Induls: Pilismart - valamikor reggel
rkezs: Pilismart - 14.00
Rsztvevk: juhi, krichard, szabola
Traparamterek
A tra hossza 14 km
tvonal Pilismart -> Kdr-kt -> Aranka-forrs -> Hirsch-orom -> Enyedi halla -> Majlis-forrs -> Pilismart
Helyszn Visegrdi-hegysg
Idjrs
Napos
A falut elhagyva
GOmba a napstsben
J id grkezett a htvgre, de nem akartunk a Bkkbe utazni, gy maradt a Visegrdi-hegysg. Nemrg volt a Forrstrk a Visegrdi-hegysgben nevû teljestmnytra, de nem vettnk rszt rajta. Azonban sok forrst rintett az tvonal s amgy is mr elkezdtk a Pilis forrsai tramozgalmat, gy gy dntttnk, hogy a forrstra tvonaln kellene vgigmenni. A tra eredetileg Pilisszentkeresztrl indult s Esztergomban fejezdtt be, de mi knyelmi okokbl krtrt csinltunk Pilismarti indulssal s rkezssel.

Kdr-kt
Juhi is eljtt velnk, els idei trja. A Marti-hegyek eddig kimaradt a trsasg clpontjai kzl, most legalbb ezt a rszt is megismertk valamennyire. Tiszta, szp idnk volt, br egy kicsit hûvsben indultunk tnak. A falu egyik utols utccskjn haladtunk s a falu hatra utn is ezt a mûutat kvettk. Emelkedk nem voltak, a reggeli nap fnye lassan melegtett fel minket. Elhaladtunk egy millenris emlkmû mellett, majd megrkeztnk a Kdr-kthoz. A kifolyt teljesen beleptk a lehullott falevelek, a kt maga gy nzett ki, mint a Brzsnyben az Oldaltmsz kt. Megmrtk a vizt s indultunk tovbb a Hirsch-orom irnyba, de tkzben mg megmrtk az Aranka forrst is.

Az emlkoszlop
Pihi a Hirsch-ormon
Nemsokra letrtnk a mûtrl s az erdben haladtunk tovbb. Szp lassan emelkedtnk s az orom eltt egy rvid, de kemny kaptat kvetkezett a cscsig. Fent egy emlkoszlop, remek kilts, nhny pad s melegen st nap fogadott minket. Elvileg itt van valahol egy geolda, de GPS hinyban hiba kerestk, nem talltuk meg. Ettnk keveset majd indultunk tovbb.Eddig a piros svon jttnk s a zld svon szerettnk volna visszafel menni. Vgl gy dntttnk, hogy nem megynk vgig a piros svon, hanem egy erdszeti ton gyaloglunk tovbb. Kicsit taln hosszabb volt, de nem tallkoztunk semmilyen emelkedvel. Csak srral.

Pocsolya
Erdei pinty
Ezutn a zld svon mentnk tovbb. Elhaladtunk az Enyedi halla nevû kereszt mellett is, amely a rajta tallhat kis trtnet alapjn egy Enyedi nevû ember fejbeklintsnak a helyt jelzi, akit fltkenysgbl ttt agyon egyik szomszdja itt fent az erdben. Nemsokra rtrtnk a piros keresztre s egszen a Sav-kti tisztsig mentnk. A Majlis forrst is szerettem volna tbaejteni, gy ht elindultunk a forrs fel. Kb. 800 mtert mentnk lefel mire megtalltuk a kiptett forrst. Mrtnk, ettnk, majd indultunk vissza a kaptatn a Sav kti tisztsig.

Kilts Szobra
Innen mr csak 4 kilomter lehetett htra a faluig. Mikor kirtnk a fk kzl remek kilts nylt Szobra s httrben a Brzsnyre. Tiszta kk g, szikrz napsts. Nemsokra dltelkek kz rtnk s vgl az utols kilomtereket a 11-es ton tettk meg.