Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Le Reculet
(2004-04-14)
2006.09.15 Ezzel kezddtt: a Reculet lerohansrl szl beszmol is megrdott.
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

Gmes 20

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2010. jnius 22. A lerst ksztette: szabola
Idpont: 2010. jnius 19.
Induls: Disjenõ - 7.57
rkezs: Disjenõ -13.30
Rsztvevk: krichard, szabola
Traparamterek
A tra hossza19 km
Szintklnbsg670 m
tvonalDisjenõ - Zvoz - Kmor - Pnzss - Disjenõ
Szintid6 ora
HelysznBrzsny
Legmagasabb tengerszint feletti magassgKmor
Idjrs
Eleinte erõsen felhõs, majd a dlelõtt folyamn felszakadozott a felhõzet. Csapadk nem volt. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Meztelencsiga
Rg voltunk teljestmnytrn s most kapra jtt a Gmes nevû tra. Ezen mg gysem voltunk. Iszonyat dagadt lettem s nem is mertem a 30-as vagy 40-es tvra menni, gyhogy kricharddal a legrvidebb, 20 km-es tvra neveztnk be. A rajt Disjenn, a vastllomsnl volt. Elvileg 8-tl lehetett volna indulni, de a rendezõk nem csinltak gondot a korbbi indulsbl, gy mi is elrajtolhattunk 7.50-kor. Szerencsre a Brzsny itt van kzel, gy nem kellett nagyon korn kelni.

A zvozi nyereg fel
Reggeli a nyeregben
Elvileg pont a szombati napra nem volt vrhat csapadk, de mikor reggel autztunk a startba, nem nzett ki tl bizalomgerjesztnek a Brzsny a felhbe burkoldz cscsaival. De nem tntortott el minket semmi.

A start utn egyenesen vgig kellett mennnk a falun, s elindultunk flfel. Egy szlesebb fldton haladtunk, legfkpp erdben. Az ton patak csordoglt egy mly vgatban, a nagyobb, szlesebb rszeken a vzben tbbszr is lttunk gilisztkat. Mr az elejn mondtam krichardnak, hogy nem fogok tudni j tempban haladni. De arra nem szmtottam, hogy mr az els kilomter utn gy fogok izzadni mint egy l. Szerencsre nem vettem fel hosszujj pulvert, gy legalbb azt nem izzadtam romm. s nemcsak izzadtam hanem le is lassultam. Sorra hagytak el minket a tbbiek.

A Kmor fel
Szp lassan azrt csak felrtnk a nyeregbe, az els ellenrzponthoz. A startban egy sznes trkp fnymsolatot kapott mindenki, amelyen be volt rajzolva az tvonal. Remek tlet, nem is vettk el a rendes trkpet a tra sorn. Itt a nyeregben pihentnk egy kicsit, ettnk, majd szintben indultunk tovbb a Kmor fel. Egyszer mr jrtunk ezen a krnyken, mghozz a Brzsny cscsai tramozgalom keretben. Emlkeztem az tra, vgig a srgn kellett menni. Egy darabig szintben mentnk, majd tvgtunk egy nagy rten s elkezdtnk felkapaszkodni a Kmorra. Egy keskeny, egyszemlyes kis turistat vitt felfel, tkzben tbbszr is meglltunk, hogy megcsodljuk, mg a prs, felhs idben is remek kiltst kelet fel.

Gomba a tuskn
Gomba az avarban
Nemsokra felrtnk a cscsra, itt egy kdot kellett bernunk az igazolfzetbe, magyarn nem tallkoztunk pontrrel. rdekes, hogy ezt az emelkedõt mr egy kicsivel jobban brtam, mint az els szakaszt. A cscson megint meglltunk pr percre, majd elindultunk lefel. A Kmor mr felhben volt klnben s a szl is fjt valamicskt.

Innen lefel mentnk egszen a kvetkez ellenrzpontig, ahol a 20 km-es tv eltr a tbbitl. Pecsteltnk s egy szles, j llapotban lvõ fldton haladtunk tovbb egy kicsit emelkedve. De az emelkedõ nem tartott sokig, a kk ngyzet turistajelzst kvetve letrtnk az trl s lefel haladtunk egszen a Pnzssig. Itt volt a kvetkez ellenrzpont. Mr tl voltunk a tv feln.

tbaigazt tbla
Szarvasbogr nstny
Pecsteltnk s a brzsnyi kken indultunk tovbb egyenesen Disjen s a cl irnyba. Itt mr nem vrt rnk nagy emelked, vgig szintben, vagy egy kicsit lefel haladtunk. Tbb helyen is talltunk szamct, amely a jellegzetes hrmas levlkk alatt hvogatan piroslott. Be is lakmroztunk belle, de persze annyit nem talltunk, hogy jl is lakjunk vele:). A tra tovbbi szakaszn a sr volt, ami kicsit megneheztette a kzlekedst nhny helyen, de szerencsre nem vgig a srban kellett mennnk. Tbb helyen is lttunk nagyon forms, reg tlgyfkat, amelyek mr messzirl kitntek szpsgkkel.

Kidlt fk
Elhagyott turistahz
Mg egy ellenrzpontot ejtettnk tba, kb. flton. Itt mr sttt a nap, de azrt mg kolbszolt nhny kumulus az gen. Ezutn volt kt olyan hely, ahol igencsak gyeskednnk kellett, hogy ne lpjnk bele a pocsolykba. Lassan bertnk a hzak kz s elrtk a falu hatrt. Innen mr csak egy kilomtert kellett menni a clig. tvettk a kitzket s dlutn kettkor mr indultunk is haza. Az id kitisztult, a nap is sttt a vgn.

J kis tra volt, gy utlag lehet hogy a 30 km-es tvot is brtam volna, de mindegy.