Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Mostanban
Lepke 25 (2022. mjus 12.)
Lepke 40 teljestmnytra a Keszthelyi-hegysgben
OKT: Pilisszentlszl-Visegrd (2022. mjus 12.)
OKT: Pilisszentlszl-Visegrd
OKT: Pilisszentkereszt-Rozlia-tg (2022. mjus 12.)
OKT Pilisszentkereszt-Rozlia-tglagyr
AK: Kunfehrt-Zknyszk (2022. janur 26.)
Se h, se knikula, se porz homok - tli tra a Dl-Alfldn
DDK: Bozsok-Molnaszecsd (2022. janur 26.)
szi tra a DDK vasi szakaszn Zsfival s Vgnnyal
OKT: Szentbkklla-Badacsonytrdemic (2022. janur 26.)
Ess-havas tra a Balaton-felvidken az OKT tvonaln tanhegyekkel.
OKT: Szentbkklla-Badacsonytrdemic (2022. janur 26.)
Ess-havas tra a Balaton-felvidken az OKT tvonaln tanhegyekkel.
Kanizsa 30 (2021. oktber 24.)
Kanizsa 30 sokadszorra
Kevly 20 (2021. oktber 24.)
Tra a Kevlyek krl a ks nyri szeptember elejn
Lovasberny 20 (2021. oktber 24.)
Rvid tra a Velencei-hegysgben s attl szakra

Fert-t

Kirnduls
Honlapra kerlt:2011. november 10. A lerst ksztette: bea
Idpont: 2011. augusztus 17.
Induls: 2011.08.17 Fertszentmikls
rkezs: 2011.08.18 Sopron
Rsztvevk: bea, Gyuri
Traparamterek
A tra hossza 130 km
tvonal Kerkprtra a Fert krl.
Helyszn Fert-Hansg
Idjrs
Zld alagt
A tavaszi tletelgetsnek hla, augusztusban sort kertettnk a Fert-t krli biciklis trnknak.

Mindennem kszlds nlkl szerda reggel kigrdltnk a betonrengeteg 8 s feledikjrl egszen a gyri vastllomsig. Kzel egy rs t utn Fertszentmiklson bcst intettnk feherb imdott szerelvnyeinek, s a fertdi Esterhzy-kastly fel vettk az irnyt.

Esterhzy-kastly

Mg a hercegi monstrum eltt a kastly kertjben ll knai palotnl keresgettnk geoldt, de nem lett meg, sajnos, gy egy gyors htraarccal a fbejrathoz mentnk. Teljesen lehengerelt az pletegyttes, pazar ltvnyt nyjt annyi bizonyos. Gyuri lelemnyessgnek hla, sikerlt ingyen Fert-t krli trkpet szereznnk, jellve az sszes biciklis ttal s fontosabb tudnivalkkal, gy ez a krds is megolddott.

A bejrattal szembeni murvs ton kirtnk a mt melletti biciklis tra (B10-esre), s ezen tekertnk a Pamhageni hatrtkelig, majd a magyar viszonyoktl cseppet sem klnbz falubl Apetlon fel trtnk. Kis kitrvel a B20-asra ttrve megltogattuk a madaraktl znltt Lange Lacke-t. (Itt tennk emltst a tekersnket vgigksr sereglyriasztkrl, ugyanis a tavat krllel terleteken erteljes a szltermeszts, s a madarakat elriaszt karbidgyk, folytonos ldzsek, helyenknt kutyaugatst utnz hangzok zporoztak folyamatosan a flnk mellett.)

Illmitz-et, s az Oberer Stinkersee-t magunk mgtt hagyva vgre kirtnk a partra, jobban mondva mr csak egy keskenyebb ndas szakasz vlasztott el a ttl, helyenknt remek rltssal, s meglep md fekete tehenekkel.

Esterhzy-kastly

B10-es kv. llomsunk, Podersdorf volt. Ez a vros fekszik egyedl a t partjn, majd 4 km hosszan elnyl strandos rszleggel, igazi balatonos rzettel. Ezzel a vgydssal tekertnk a dlutni napstsben szllsunkig, a Neusiedler Csrdig.

Msnap, a bsges reggelit kveten nyeregbe pattantunk, mondvn most vr rnk az izgalmasabb dombos szakasz. Jois pincit, Winden-t elhagyva vletlenl rossz irnyba mentnk, s erre csak akkor dbbentnk r, amikor megsznt a biciklis t, s egy nni jegyet akart velnk vetetni a szabad strandra, ugyanis kzben kirtnk a thoz… Gyuri elmagyarzta, hogy mi csak pp meg szeretnnk simogatni a lgy hullmokat, s negyedra, maximum 10 perc mlva jvnk is vissza.

H, nagyon tetszett a hely. Megbeszltk, hogy jvre beptnk egy kis lubickolst is felttlen.

Tetszs hely1
Tetszs hely 2
Az ezt kvet szakasz Gyurinak nem kedvezett, ugyanis a Purbach fel vezet aszfalton furcsa sistergs hallatszott az els kerekbl. Egy pumpls, nem rthat, gondoltunk, de ksbb jtt egy kis folt ide, egy meg oda, persze a zsr j ragaszt alig nygtt ki magbl valamit, szval csak a remny tartotta a tapaszokat a helyi bicikli killtteremig, ahol egy segtksz frfi adott habot, hogy ez majd j lesz. No de a Donnerskirchen-i lejtn a tlzott bevitel miatt a hab eltrt, s Gyuri knytelen volt nhny km-en t-, majd feltolni a vgelthatatlan emelkedn a (dombtetn lv - Murphy trvnye) biciklis boltig. n, termszetesen maximlisan egytt reztem vele, mg egy szzies, rtatlan mosoly sem lt ki orcmra…

Defektszerels
Vadij belsvel vgtattunk a szembeszlben Oggau-ig, ahol fsultsgomon enyhtend, beltnk egy kis citromos habzs italra s fagyira. Itt hangzott el a debreceni pincr szjbl a rednkvl tall lbjegyzet, miszerint: „n mg ilyet nem lttam. Ezek 70 s a hall kztt gy bicikliznek…”.

s val igaz, csak multunk, ahogy htkznap ellenre is sokan, nagyrszt nyugdjasokbl verdtt csoportok szeltk az utakat velnk egytt.

Fert
A frisstt kveten trobogtunk Rust-on, majd Mrbischn-nl bcst intettnk az osztrk szakasznak.

Mondanom sem kell, mennyire egyrtelm volt hatrtkel nlkl is, hogy Magyarorszgon jrunk. Az t minsge, a kitblzsok, hadd ne soroljam, viszont a ktnapi tekers taln legszebb szakasza is „hozznk” ktdik, ugyanis a Sopron fel vezet erds szakasz szomszdol a Tmalommal, majd egy rendkvl hangulatos sszeboruls fkkal szeglyezett ton emelkedik Sopron belvrosig, az don templomig.

Idn a magyar majd 30 km-es szakasz elmaradt, de jvre teljes krt megynk, annyi szent.