Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Benelux vonatozs
(2011-06-20)
Muszj volt mr megint 250-nel vonatozni egyet...
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

Mrciusi Emlktra 24

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2013. mrcius 19. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2013. mrcius 9.
Induls: 08:15 Szentendre
rkezs: 15:00 Pomz
Rsztvevk: feherb, Kati, szabola, Vagny, Via
Traparamterek
A tra hossza23 km
Szintklnbsg859 m
tvonalSzentendre -> K-hegy -> Lajosforrs -> Tlgyikrek -> Holdvilg-rok -> Csikvralja -> Jandahz -> Pomz
Szintid8 ora
HelysznVisegrdi-hegysg
Idjrs
Tbbnyire ersen felhs vagy borult. Reggel prs. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Kilts Szentendrre
Ngyesben indultunk el a Mrciusi Emlktra kzeps tvjn. Szentendrrl indultunk a HV-lloms melll. Nagy volt a sor a nevezsi aztaltnl, de viszonylag gyorsan sikerlt a nevezs, s rgtn el is indultunk. A vros szln haladtunk, majd egy kt kanyar utn a K-hegyet vettk clba. Elvileg jelzett ton mentnk, de ha csak a jelzsekre hagyatkozunk most is ott kvlygunk Szentendre felett a domboldalban. Szerencsre a rendezk kiszalagoztk az tvonalat, az nnephez ill szalagokkal.

T a K-hegyen
A K-hegyen elmentem ldzni, addig a lnyok elrementek, mi szabolval htramaradtunk. Eddig is gyorsabban haladtak, mi radsul lementnk a Csepel-forrshoz is. Lajosforrsnl tallkoztunk jra, ott vettem t Katiktl a kiskutyt.

500 mter felett mg voltak hfoltok, nem olvadt el teljesen a h, megteltek a vzmossok is vzzel. Ahol nyron alig csordogl valami, vagy esetleg teljesen szraz a meder, ott most mltt lefel a vz. Tisztn, mint Ausztriban. Ennek megfelelen nagy volt a sr, ami rendesen lelasstott ugyan minket, de nem volt brutlisan rossz az t. A Tlgyikreknl volt a kvetkez ellenrz pont, ahol ismt kaptunk egy kis csokit.

Reggeli szrke id
A piros kereszt jelzsen mentnk tovbb, errefel mg sosem voltam. Meglepdtem, hogy hirtelen nagyot emelkedik az t, szinte felmentnk a Blcs-hegy magassgba. Itt a kutyval elg nehz volt menni, folyamatosan rngatott. Szabola messze elttem, a lnyok messze mgttem voltak. Azaz csak pr percre, de ez bven elg volt ahhoz, hogy ne lssam egyikjket se. A hegyrl lefel a rgi harckocsiton mentnk le, majd rfordultunk a Holdvilg-rok fel vezet turistatra. A kutyval termszetesen nem a ltrn mentnk le, de anlkl sem biztos, hogy bevllaltam volna. Fellrl lefel valahogy sokkal flelmetesebbnek nz ki. Mellette a vzess bszen zuhogott, aztn egyszercsak eltnt a vz az rokbl. Kisvrtatva ismt megjelent a kvek kztt, de mr sokkal bksebben csordoglt. Szabola mr rgen lert a Domini-forrshoz, meg is mrte, st, a Ramszesz-forrst is kitiszttotta a dzsuvtl.

Feltrs a Holdivl-roknl
Itt kimentnk az rokbl, a zld kr jelzsen mentnk tovbb a rgi Csikvraljai menedkhz fel. Ez laza terep volt, kis svnyen kanyarogtunk, sr sem volt igazn. A hznl volt a kvetkez pont, megvrtuk szabolval a lnyokat, kajltunk egy keveset, a kutya legelt, majd hnyt egyet, s mentnk is. A sr miatt lassabban haladtunk, de azrt elg id volt mg, a szintid nem forgott veszlyben.

A Kevlyek
Az olvads miatt bvebben folytak a forrsok, mint nyron, a Dominibl is folyt a vz. A Gyorpr-forrs csak cspgtt, mint mindig, de a Jandahz melletti Hajsy-forrson ez a sok h sem segtett. Csontszraz volt. Pomzra bejutni mindig elg unalmas, pr kilomter az erdben, majd berve a vrosba, az utckon gyaloglni lefel. A clban bsges kaja llt rendelkezsre, Katika mg egy zseblmpt is nyert.