Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Balatonkr
(2010-06-26)
Hromnapos Balatont megkerl biciklitra j sok vonatos kppel.
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

A Bkk 900-as cscsai

Teljestmnytra
A lerst ksztette: szabola
Idpont: 2006. augusztus 5.
Induls: 9.05 - Bnkt
rkezs: 17.05 - Bnkt
Rsztvevk: krichard, szabola
Traparamterek
A tra hossza32 km
Szintklnbsg2000 m
tvonalBnkt - Blvny - Nagy Istvn erse - Fodor-hegy - Huta-brc - Mlysrbrc - Feketesr-brc - Krs-brc - Vrssr-brc - Kukucs-hegy - Ispn-hegy - Istllsk - Nagy Kopasz - Virgossr-hegy - Tar-k - Bszks-hegy - Hrom-k - Nagy-kht - Kis-kht - Pipis-hegy - Fels-Borovnyk - Bnkt
Szintid12 ora
HelysznBkk
Fl ht krl indultunk s kb 9 kor neveztnk be. Az els cscs a Blvny volt. Semmi gond, turistat visz fel, fasza. Meg is volt hamar, hiszen ott van Bnkttol 400 mterre. Aztan jtt a Nagy Istvn Erse.Mg ezzel sem volt gond, tbbszr meglltam fnykpezni, szval faszn bizakodk voltunk, mit neknk 20 cscs, sz@runk r.

Mly-Sr-Brc tbla
Bkk erd
Aztn jtt a Fodor hegy. Meg ez is megvolt hamar, gymond kisujjbl kirztuk. Aztn jtt a Huta- brc. Mg ez is elg hamar megvolt. s aztn kezddtt a nyomorunk: szpen bemrtem a tjoln a kvetkez cscsot: Mly-Sr-Brc. Remek. Elindulunk. Felrnk egy aprcska nyeregbe, balra fordulunk, megynk a tetejig, amg emelkedik majd meg is tallunk egy cscsot jelz olyan kglt, biztos tudod mirl beszlek. De azt a szemt tblt, ami jelzi a cscsot, azt nem leltk sehol!!!

Jobbra-balra-fel-le jrkltunk. Na ezt elcsesztk, sehol az a rohadt tbla. s itt kvettk el az els hibt: nem hittnk abban, hogy j helyen vagyunk. Azt hittk, hogy vletlenl rossz cscsra jttnk fel. Ez biztos a Semmi -brc (Ja, nem is volt ott semmi). Trkp el, ha a Semmi brcen vagyunk, akkor merre kell menni a Mly-Sr-Brcre? Irny megvan, betjolva, induls.

Fel egy jabb cscsra, de ott se talltunk semmit. Ksz! Most merre? Lttunk valami tornyot, megprbltuk belni, de nem nagyon sikerlt. Vgl elindultunk lefel htha tallunk valami jelzst! s aztn elrtk az ......olaszkapui mutat!!! Hogy a francba kerltnk oda????

Formra nyrt fk
De mindegy legalbb valami biztos ponton voltunk. Elindultunk az egyik irnyba, vissza: mg mindig a Mly-Sr-Brc a cl. A kken mentnk majd megcloztuk a cscsot s aztn vgre fel is talltunk. s akkor derlt ki a %!+"/%!+="%!+=("@@&?@?fw!! hogy a kgls cscs volt a Mly-Sr, csak a kis nyeregben nem balra hanem jobbra kellett volna fordulnunk !!!!

Pecsteltnk, majd a kvetkez a Fekete-Sr_brc fel indultunk. Irny belve, amirl kiderlt hogy elcsesztem, ahogy majdnem mindet azon a trn. Fel a ccsra, megvan a faoszlop, felirat bszkn hirdeti Huta-brc!!!! Visszamentnk a negyedik cscsra.

Rgta_itt_lehet_a_drt
Ksz, itt ms ersen gy gondoltuk, hogy feherb nlkl tbb nem megynk tjkozdsi trra:( De mg mindig nem adtuk fel! Mg mindig a Fekete-Sr-Brcet kerestk. Amit vgl meg is talltunk. Pecstels s tovbb a Krs-Brc irnyba. Felmszunk a cscsra, ltjuk a Kis-Krst s a hzat meg a tornyot, de hiba indultunk el balra az a rohadt tbla sehol. Megint talltunk egy kglt amirl azt hittk, hogy az a cscs (most mr gy gondolom hogy az a gla volt a Kis-Krs). De nem az volt amit kerestnk. Mentnk tovbb de ersen lejteni kezdett ezrt azt hittk arra mr csak nincs a Brc. Vissza a hzhoz.

Innen mr csak n kvlyogtam a fk kztt mint flippergoly a jtkasztalon. krichardnak mr fjt a trde.Megvrt n pedig elindultam tovbb keresni azt a szemt tblt. Visszamentem a glhoz, de sehol semmi, aztn a msik irnyba is ahol megtalltam a Krs-lyuk barlangot s ott is keresgltem. Nem volt nlam a trkp gy nem tudtam milyen barlangot talltam meg s hogy hol helyezkedik el a barlang a Krs -Brchez kpest. s aztn nem talltam meg a tblt, vissza a krichardhoz s lementnk a mton az olaszkapu tig.

Bzmot_a_feherbnek
Vge,feladtuk
Igaz, hogy hinyzott mr egy cscs, mert ezt a Krst nem talltuk meg, de mg mindig hittem.:) Kvetkez a Kukucs-hegy lett volna, de itt elrontottam megint s ksz, vge, abbahagytuk. s aztn jtt mg a bnusz: Talltam egy nszft - mindegy, tk j virg, alul van a kpe - fent a Mly-Sr-Brc tblnl. De csak ksbb vettem szre, hogy letlen lett a kp, ezrt visszamentnk jra a cscsra:)), hogy le tudjam fotzni. Innen krichard vezetett.Sikerlt lefotzni.

t utn rtnk vissza kocsihoz. A vgn mr mi is nevettnk az egszen:))) Valsznleg nem is a tjolssal volt a baj, hanem a tvolsgokkal. Nem fordtottam r elg figyelmet. Nem nztem azt, hogy a trkp alapjn valami 400 mterre van s mi mg nem is jttnk annyit:( Jvre megynk, a Krs brcig azt hiszem csukott szemmel tudjuk az utat!

Zld zna
Cirsium eriophorum (L.) Scop.
Gyapjas aszat
(Cirsium eriophorum (L.) Scop.)
Geranium robertianum L.
Nehzszag glyaorr
(Geranium robertianum L.)
Chamaenerion angustifolium
Erdei derce
(Chamaenerion angustifolium)
Silene latifolia ssp. alba
Fehr mcsvirg
(Silene latifolia ssp. alba)
Epipactis helleborine
Szleslevel nszf
(Epipactis helleborine)