Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Lajosmizse-Kecskemt (2009-11-07)
Vonatozs a 142-es vastvonalon
Mostanban
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Wrthersee kerls (2022. november 16.)
Biciklitra Karintiban, Wrthi-t kerls
Dobratsch (2022. november 16.)
Eskszm, hogy soha tbb nem rom le, hogy Dobratsch
Rax (2022. augusztus 20.)
Rax?Rakok!
Fehr t (2022. jlius 7.)
Kvziszoksos jvi kirnduls 2022-ben a Budai-hegysgben
Thry Gyrgy Emlktra (2022. jlius 7.)
Thury Emlktra sokadjra, egyedl, kt nagy es kztt
Karancs-Medves 35 (2022. jlius 7.)
jra teljestmnytra a Karancs-Medvesen, most kettesben Vgnnyal
Olajos krt - 30 (2022. jlius 7.)
Harmadjra az Olajos krton
Kaptrkvek 15 (2022. jnius 18.)
Hossz kihagys utn egy teljestmnytra a Bkk lbnl

Naszly kr 20

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2021. szeptember 6. A lerst ksztette: szabola
Idpont: 2016. oktber 2.
Induls: Ntincs - 8.30
rkezs: Ntincs - 13.19
Rsztvevk: feherb, krichard, szabola, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 21 km
Szintklnbsg 813 m
tvonal Ntincs - Hangya-brc - Kopasz-tet - Naszly - Lt-hegy - Gyadai-rt - Ntincs
Szintid 6 ora
Helyszn Naszly
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Naszly - 652 m
Idjrs
Eleinte napos, ksbb megnvekedett a felhzet.
Mr j elre kinztem ezt a trt, elszr fel se tnt, hogy els rendezs, csak az hogy kb. 20 km s itt van nem messze a Naszlynl. Egyedl mentem, a tbbiek nem tudtak, vagy nem akartak jnni, elismerem, hogy az utbbi idszakban nem vagyok valami kellemes trsasg. Az id jnak grkezett, csak dlutnra mondtak est a meterolgusok s utlag kiderlt, ez be is vlt. De szerencsre n mg es eltt befejeztem, st dlig sttt a nap.

Kds reggel
Akcosban
A tra Ntincsrl indult s nagyjbl abbl llt az egsz, hogy fel kellett menni a Naszlyra majd vissza kellett jnni. Mindezt 6 rn bell. Ez abszolt normlis szintid, mg akkor is ha belevesszk, hogy a 20 km-en sszesen 800 mter szintklnbsget kellett letudni. Fl kilenckor lltam meg Ntincsen, majd neveztem s el is indultam. Szerencsre nem voltak sokan, nem kellett sorban llni s aki szeretett volna mg egy kupica szverstt is kapott induls eltt.

Kds
Csapda
Nem volt hideg, a felkel nap t-tsttt az szi reggeleket annyira jellemz vkony talajmenti kdfggnyn. Krlbell 9 rra a kd teljesen feloszlott s ragyog napstsben haladtam tovbb. Eleinte akcosokban, letarolt szntfldek mellett vitt az t, bevallom az ilyen rszeket sosem kedveltem. A reggeli kd vkony prarteggel vonta be a pkok szntfldbl kill krk gai kz fesztett hlit, de a hamar nap felszrtotta a nedvessget s a hallos csapdk lthatatlanokk vltak. Szegny rovaroknak olyan ez, mint egy Red Bull Race. Na persze a szarvasbogrnak nem, az nyugodtan szarhat mindenre:)

Nyiladk
A Naszly szakrl
Nagyjbl 2 km megttel utn mr rendes erdben jrtam, magam mgtt hagytam az akcost. J tempban haladtam. Ntincs s a Naszly kztt egy kisebb dombocska terlt el, erre termszetesen fel kellett menni, s vgl egy nyiladk tetejn megllva elm trult a Naszly szaki "fala":) Remek ltvny volt. A nyiladkon t vitt le az t a kt hegy kztt elterel Gyadai rtre, ahov az els ellenrzpontot tettk a szervezk. Kevesebb, mint egy rja indultam el, gyhogy kicsit hamisnak reztem az itinerben feltntetett 5,6 km-es tvot. Kaptam egy kis csokit, amit nyomban befaltam, de nem lltam meg, egybl indultam is tovbb.

tjelz tbla
A Naszlyra felfel
Vgigvitt az t a Gyadai-rten, melyet foltokban az szi kikerics virgai rzsaszneztek be. A rt amgy engem a bkki Kecskelb-rtre emlkeztett. A rt utn ismt betrtnk az erdbe, magas fk kztt, igazi turistautakon trappoltam tovbb. Az igazi sz mg vrat magra, az erd csak azt a srgszld sznt mutatta, amely megelzi az igazn srga,barna, vrs sznkavalkdot. A tempm nem vltozott, szerettem volna minl hamarabb clba rni. Gondoltam arra is reggel, hogy esetleg futok majd nha, de slyosan gyorsan elvetettem a gondolatot:). Elrtem a piros sv-kk sv tallkozst, innen a kk svon kellett tovbbmennem a Naszly cscsa fel. Egy szakaszon szeldgesztenysbe botlottam, j pr msodpercig lldoglltam ott, nem tudtam eldnteni, szedjek-e belle vagy sem. Vgl letettem rla s tovbb indultam. Elg meredek emelked kvetkezett s ez egszen gy folytatdott a 652 mter magassgban fekv cscsig. Kzben csak egyszer volt egy lanksabb szakasz, ahonnan nagyon j kilts nylt
A cscson
szak fel, br a kds, prs idben nem nagyon lehetett messzire ltni. Hogy jabb hasonlattal ljek, ez az egsz emelked nagyon hasonltott az Ezst-Kevly-Nagy-Kevly tvonalra.

A tempbl vissza kellett vennem s itt szembesltem azzal, hogy oltri nagy baromsgot kvettem el reggel, hogy nem hoztam magammal elemzsit. Arra gondoltam, biztos adnak majd eleget, s a tra sem hossz. Ht nem jl tettem, nagyon nem. Ha egy kicsitt hosszabb az emelked nem tudom mikorra rtem volna fel. De szerencsre hamarosan meglttam a cscson tallhat geodziai tornyot. Innen mr csak lefel van! A torony megvolt mg, s gy a Cscsrajrs krdst sem kell megvltoztatni. Nem lltam meg a cscson, minek tettem volna, ennivalm nem volt, ellenrzpont sem.

Tavacska a Lt-hegy kzelben
Kk sv a Naszly oldalban
Tovbbmentem s elg meredek szakasz kvetkezett, ezttal lefel. A kvetkez pecstel helyhez a Lt-hegyre kellett kitrnem. Nem tallkoztam emelkedvel s gy hamar odartem. Itt sajna csak pr szl ropit tudtam zskmnyolni, de szerencsre a 3. ellenrzpontig csak lefel visz az t, gondoltam. Ittam egy kicsit s lptem is tovbb. Visszamentem a kk svig s elindultam Katalinpuszta irnyba. Ht ez a kk sv itt a Naszly szaki oldalban nagyon j kis svny! Mg sosem jrtam erre, de vgre most igen. Egyszemlyes kis utacska haladt vgig a hegy meredek oldalban, eleinte csak alig, ksbb mr ersen hullmvasutazva. Itt volt a mlypont, minden egyes kis kaptat elgg kifrasztott, csak remlni tudtam, hogy az utols ellenrzponton lesz valami tpllk.

Bkk kt
Gomba
A kk svon egszen a Bkk-ktig mentem, itt egy szalagozott szakaszon ttrtem a kk keresztre, ami ismt levitt a Gyadai-rtre s onnan az risok pihenjnek nevezett helyig. A rt legmlyebb rszn valsznleg elg sok vz szokott lenni, mivel egy szakaszon pallkon vezetett az t, st mg egy hinta hdba is belefutottam. Az ellenrzpontnl aztn pogcsa vrt! Kettt elvettem, egy pillanatig ltem, de nem sokat idztem itt sem, a pogcst mr tkzbven majszoltam el. Innen mg 5 km maradt htra, ami abszolt nem sok, csakhogy mg kzben fel kellett mszni ismt a rtet Ntincstl elvlaszt hegyre.

reztem a pogcsa hatst, mr nem voltam annyira elfradva s vglis szpen lassan, de csak felrtem a hegy tetejre. Egy kis erd kvetkezett, majd egy remek kis rt mellett haladtam tovbb, vgl pedig egy Ntincsre vezet fldton tettem meg a tra utols kt kilomtert. Vgl kevesebb, mint 5 ra alatt rtem clba.

Caterpillar
A nevezsi djban mg meleg tel is benne foglaltatott s rmmel faltam be a remek szkelykposztt, ami ott helyben ksztettek. Igazn jl esett, de nem krtem nagyon sokat, gy is majdnem elaludtam hazafel vezets kzben. 1500 Ft volt a nevezsi dj s eleinte szvtam a fogamat, mert ha belegondolunk egy 4 fs csaldnak benzinnel egytt mr annyiba kerl, mint kimenni a ZOO-ba s ugye arra mindig azt mondjuk milyen drga a jegy. Ht mostanban mr a teljestmnytrzs is ipargg ntte ki magt, a profit termelse is ott van a clok kztt. Ez vglis termszetes. Ezen a trn gy reztem, nem a mindenron legnagyobb nyeresg elrse a cl, mivel az r/rtk arny kifejezetten j volt. Az itinert remekl lehetett hasznlni, annak ellenre hogy nem tartalmazott szveges tlerst, de nem is volt r szksg. A szalagok minden esetben egyrtelmen jeleztk a szksges tirnyt. s remlem a szkelykposzta nem csak az els rendezs alkalmra kszlt. Szval mindent egybevetve remek kis tra volt, nagyon nem bntam meg, hogy rszt vettem rajta.


Nem tmegtra
Kk sv a Naszly szaki oldaln
Alig rint lakott teleplst
sszid4:49
tlagos pulzus119
Kalria2330
Elgetett zsr179 g
Sly100 kg
GEONAUTE ONrhythm 310 access

Zld zna
Tbbek kztt ezekkel a nvnyekkel tallkoztunk a trn (Az itt lthat nvnyekrl mg tbb kp tallhat azon az oldalon, ahol a trk, kirndulsok sorn fotzott nvnyeket gyjtttk ssze: Pr nvny Magyarorszg s a krnyez orszgok flrjbl)
Lamium maculatum L.
Foltos rvacsaln
(Lamium maculatum L.)
Tragopogon pratensis L. subsp. orientalis (L.) elak.
Kznsges bakszakll
(Tragopogon pratensis L. subsp. orientalis (L.) elak.)
Tanacetum vulgare L.
Gilisztaz vardics
(Tanacetum vulgare L.)
Centaurium erythraea Rafin.
Ezerjf
(Centaurium erythraea Rafin.)
Linaria vulgaris Miller
Kznsges gyujtovnyf
(Linaria vulgaris Miller)
Colchicum autumnale L.
szi kikerics
(Colchicum autumnale L.)
Aconitum anthora L.
Mregl sisakvirg
(Aconitum anthora L.)