Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Mostanban
Rockenbauer Pl emlktra (2022. december 10.)
Ezttal a nappali Rockenbauer trn volt blyaszeds
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Wrthersee kerls (2022. november 16.)
Biciklitra Karintiban, Wrthi-t kerls
Dobratsch (2022. november 16.)
Eskszm, hogy soha tbb nem rom le, hogy Dobratsch
Rax (2022. augusztus 20.)
Rax?Rakok!
Fehr t (2022. jlius 7.)
Kvziszoksos jvi kirnduls 2022-ben a Budai-hegysgben
Thry Gyrgy Emlktra (2022. jlius 7.)
Thury Emlktra sokadjra, egyedl, kt nagy es kztt
Karancs-Medves 35 (2022. jlius 7.)
jra teljestmnytra a Karancs-Medvesen, most kettesben Vgnnyal
Olajos krt - 30 (2022. jlius 7.)
Harmadjra az Olajos krton

Fehr t

Kirnduls
Honlapra kerlt:2022. jlius 7. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2022. janur 1.
Induls: 10:00 Nagykovcsi
rkezs: 14:00 Nagykovcsi
Rsztvevk: feherb, krichard, Vagny, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 14 km
Szintklnbsg 430 m
tvonal Nagykovcsi -> rdg-rok-forrs -> Fehr t -> Nagy-Szns -> Nagykovcsi
Helyszn Budai-hegysg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Nagy-Szns - 550 m
Idjrs
Ersen felhs vagy borult, enyhe, csapadk nem volt.
jra elmentnk egy jvi kirndulsra, most hrmasban Vgnyostul. A kiskutya reggelre mr kiheverte a szilveszteri petrdzst, gyhogy semmi akadlya nem volt az indulsnak. Kellemes enyhe, hmentes id volt, szinte mr megszokott az idei teleken. De az tlagosnl is enyhbb id volt az lnk nyugati szlnek ksznheten. Szerencsre vz csak felhk formjban volt jelen, nem esett le bellk semmi.

Mivel eleve nem akartunk korn indulni, ti clunk egy kzeli helyre esett, a Budai-hegysgbe. Annak is egy olyan rszre, ahol mg nem jrtunk, nem annyira npszer kirndulhely, ezrt emberek is alig voltak. Ez pedig a Fehr t Nagykovcsi s Perbl kztt a srga jelzsen, pontosabban az itt elhelyezett geolda. De mivel egy szimpla oda-vissza tra unalmas lett volna, odafel beiktattuk az immr kiptett rdg-rok forrst, visszafel pedig a Nagy-Sznst.

A forrsnl
Az rdg-rok forrsa nem tudom mita van foglalva, nekem most tnt fel. Az is, hogy vezet oda jelzett turistat. Meglep mdon ezt kr jelzssel lttk el. Az t elejn volt egy kis sr, de nem az a ragads, kikerlhetetlen fajta. A forrs mellett nehezen lehetett kvetni a jelzett utat, de ezzel sem volt nagy gond. Legalbbis tlen nem volt vele gond, vegetcis idszakban lehet, hogy dzsungelharc van. Dl fell kzeltettnk, majd szak fel hagytuk el a patakrkot, s mentnk fel a srga jelzsre, amin kisvrtatva el is rtk a nyeregpontot. It gaznak szt a turistautak Budajen s a Nagy-Szns fel. Mi mentnk tovbb egyenesen immr lefel egy gerincen.

Kis gerincen
A f gerincbl tbb helyen nyltak ki hosszabb-rvidebb kisebb gerincek, ezek kzl kettre kimentnk, mert ott voltak a ldk. Hasonl gerincek vannak a Vrtesben is, de azok jval keskenyebbek, s hosszabban elnylnak, mint ezek. A msodik ldnl, ami trnk legtvolabbi pontja is volt, pihentnk egy kicsit, kajltunk egy keveset, majd elindultunk vissza a srga jelzsen, immr folyamatos emelkedn. A nyeregbe felrve a Nagy-Szns fel kanyarodtunk, gyhogy a kaptat tovbb folytatdott, de itt mr jval tbb volt a trz is. A legtbben a cscson voltak, csaldostul, kutystul jttek ki legyalogolni a virslit meg a tlttt kposztt.

A kzelebbi budai hegyek
Csinltunk pr kpet a fenyeget felhkrl, aztn elindultunk le a falu fel. A legrvidebb utat vlasztottuk a piros jelzsen. Nem is emlkszem, hogy valaha jttem-e erre, mindig a kket preferltuk. A ksn indulk mg javban jttek velnk szemben, persze nekik a meredekebb oldalon jval szuszogsabb volt, mint neknk, akiknek mr csak arra kellett figyelni, hogy nehogy gyorsan meglduljunk a lejtn.