Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Mack 25 (2010-04-03)
Mack tra az Alfldn, bea els tralersa
Mostanban
AK: Hajs-Kunfehrt (2021. szeptember 27.)
Tra a homokbuckk kztt az AK-n Bcs-Kiskunban
Fallskt-Nyikom (2021. szeptember 27.)
Tavaszi kirnduls a Mtrban
OKT: Nagyvzsony-Szentbkklla (2021. szeptember 27.)
Nyri kktra a Balaton-felvidken
OKT: Szent Gyrgy-hegy-Vllus (2021. szeptember 27.)
Knikuloid tra a Tapolcai-medencben
Kecs 30B (2021. szeptember 15.)
Az els olyan tra, ami rszben barlangban haladt
Csarna-vlgy (2021. szeptember 4.)
Tavaszi sta a Brzsnyben
OKT: Tokodi pinck-Plifldszentkereszt (2021. szeptember 4.)
Tavaszi kk- s krtra a Gerecsben
Prdiklszk kirnduls (2021. szeptember 4.)
Rvid kirnduls a Pilisben kktrs pecstek begyjtsvel s kiltltogatssal
OKT: Pilisszentkereszt-Sikros (2021. szeptember 4.)
Krtrstott kktrzs a Pilisben
OKT: Kisinci th. - Saj-kt (2021. szeptember 4.)
Lent sz, fent tl - a hvastagsg kb. ugyanakkora, mint a zzmara

Bakancsok a Duna irnyba 20

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2020. oktber 15. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2020. szeptember 19.
Induls: Letks - 08:45
rkezs: Letks - 13:40
Rsztvevk: feherb, Vagny, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 20 km
Szintklnbsg 900 m
tvonal Letks -> Skola-tet -> Kis-Koppny -> Szles-hegy -> Lszl-forrs -> Galla-tiszts -> Nagy-Galla -> Letks
Szintid 5 ora
Helyszn Brzsny
Idjrs
Remek.
Ezen a szombaton ez a tra tnt a legszimpatikusabbnak, gyhogy a Brzsnybe mentnk. A 30 km-es tvon tl sok volt a szint, a 10-es tl rvid, az 50-75 meg tl hossz. A maradk, a 20 km-es verzi pont tkletesnek tnt. Az els km-ig, amikor Zsfi szrevette, hogy nem 6 ra szintid, mint ahogy a ttt oldaln meg volt adva, hanem csak 5. Na mindegy, mondtam, legfeljebb nem rnk be idre.

Mrianosztra madrtvlatbl
Bejtt a sejts, hogy az emelkedk lasstanak le minket, amibl ngy nagyobb volt a tra sorn. Rgtn az elejn a 200 m alatt fekv Letksrl kellett felmenni a Skola-tetre. Mr majdnem fent voltunk, de egy meredekebb rszen Zsfi azt mondta, hogy inkbb visszafordul, mert gysem fogja brni. De aztn sikerlt rbeszlni a folytatsra, meg tallt egy botot is, amire tmaszkodhatott, ha mr otthon hagytuk a trabotot. A tetn mr szarvasbgst is hallottunk, de Vgnyt valahogy nem rdekelte. A tengernyi hangya annl inkbb, egyszer a talpt is megllt nyalogatni.

Kanyarog a hegyek kz
Galla
Gyorsan elhztunk onnan, lejt kvetkezett, majd a Kis Koppnyt kellett megmszni. Ez volt a msodik emelked, de itt a tetrl mr pazar kilts nylt a krnykre. Errl lejnni sem volt knny a meredek miatt, de nem volt olyan hossz. A Szles-hegy szintn lelasstott, de persze a kutyt ez nem rdekelte. Amg nem jttnk, ott a lehullott somot zablta a cscson. A Lszl-forrsig j tempban haladtunk, gyakorlatilag visszanyertk azt az idt, amit eddig elvesztettnk a lass emelkedk miatt. De a legnehezebb mg htra volt.

Kis-Koppnyon
Ez pedig a Nagy-Galla, amit kt lpcsben kellett megmszni. A forrstl a tisztsig, ahol ellenrz pont is volt. Pecsteltnk, ittunk, itattuk Vgnyt, akinek a vize jcskn fogyatkozott, s prbltuk a figyelmt elterelni rla, hogy a fldre volt tve a krts rekesz. Ami nem kutyakaja, de nem is labda, annak ellenre, hogy gmbly. St, az eldobott szilvamagot szintn nem kell visszahozni, de megenni sem. A pihi utn nekivgtunk a Gallnak, amit gy saccoltam, hogy 40 perc alatt t is megynk rajta. 30 lett belle, de a lefel t majdnem ugyanolyan hosszra sikerlt, mint a felfel. Radsul mg az emelked elejn Zsfi botja is megadta magt. A cscson fotztam, ittam amg vrtam Zsfit, a kutya meg simogattatta magt az ott csrg trzkkal.

Most mr csak annyi volt a dolgunk, hogy a kb. 5 km-t, ami htravolt a clig 70 perc alatt megtegyk. Emelked mr nem volt, durva lejt sem, gyhogy gyorsan haladtunk, s 10 perccel a szintid eltt be is toppantunk a clba.