Trink kzl
Brzsnyi vulkntra (2017-12-09)
Kilenc v utn ismt Vulkntra, ezttal jelents hban.
Mostanban
Drgelyvr kirnduls (2021. prilis 7.)
jvi srdagaszts a Drgely-vr krnykn
AK: Baja-Sksd (2021. prilis 7.)
Hossz gylogls a Duna gtjn Baja s Sksd kztt
AK: Hajs-Sksd (2021. prilis 7.)
tkels az Illancson
KDP Zirc-Eplny (2021. mrcius 9.)
Lezrs utni els kirnduls 2020 nyarn. Rgtn 100 km egy csom vadregnnyel, s -disznval, na meg vadcseresznyefkkal.
DDK rsg (2021. februr 24.)
Nyri DDK bglyk s rsgi rtek kztt
Tli Margita 40 (2020. november 23.)
Februri tra a Gdlli-dombsgban, amikor mg arra kszltem, hogy idn lenyomok egy 50-est.
Tli Margita 40 (2020. november 23.)
Februri tra a Gdlli-dombsgban, amikor mg arra kszltem, hogy idn lenyomok egy 50-est.
OKT Zalasznt-Smeg (2020. november 23.)
Utols t a 2. OKT-n
OKT Hollhza-Makkoshotyka (2020. november 23.)
Amit soha nem lehet megunni: kktra a Zmeplnben
Forrstra a Karancs-Medvesben Kzptv (2020. november 23.)
Forrstra, ezttal a Karancs-Medvesen

Tli Margita 40

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2020. november 23. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2020. februr 28.
Induls: Gdll - 07:30
rkezs: Gdll - 15:05
Rsztvevk: feherb
Traparamterek
A tra hossza 40 km
Szintklnbsg 650 m
tvonal Gdll -> Mriabesny -> Pap Miska-kt -> Babatpuszta -> Margita-> Feketepuszta -> Domonyvlgy -> Zld Hz vasttjr -> Erzsbet pihen -> Juharos -> Mriabesny v.m. -> Egyetemi erd -> Gdll
Szintid 10 ora
Helyszn Gdlli-dombsg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Margita - 344 m
Idjrs
Tlnyoman derlt.
Rgen gyalogoltam mr 40 km-t, azrt is mentem el erre a trra, mert kvncsi voltam, hogyan brom. Na meg azrt, mert idn egy tvenest is be akartam volna vllalni, s ez egy kvzi prba lenne arra. A lers sszel kszlt, de a tra idejn mg nem lehetett tudni, hogy hrom hnapra az sszes teljestmnytra trlve lesz. gyhogy nem jtt ssze az tvenes tra sem.

Gdll, vroskzpont
A Gdlli-dombsg nem a kedvenc tjegysgem, br nhny pontjrl elg j kilts nylik. A Mtra, de akr a dunajvrosi gyrak is ltszdnak innen. Ennek a trnak a vonalvezetse nem ilyen volt, de a dombsgi jelleg miatt azrt voltak nehezebb emelkedk is. A tra neve tli jelzvel van elltva, de ez csak arra utal, hogy tli hnapban rendezik. Idn a tl elmaradt, most kvzi semmi tlies nem volt a trban, se h, de mg sr se. Ha lettek volna levelek a fkon, mg tavasznak is elment volna a hangulat.

Papp Miska-kt
Rgtn egy hossz vrosi szakasszal kezdtnk, mivel a kzpontban volt a rajt. A Papp Miska-kthoz nem a durva lejtn, hanem a dombot megkerlve jttnk el, itt volt az els ellenrz pont is. Innen a Babati-tavak s a templomrom mellett hossz-hossz egyenes rsz jtt. Ennek legizgalmasabb rsze a Margitra felvezet emelked volt, ahol mr normlis erd ntt, nemcsak a mindent elbort akc. Ez volt a tra legtvolabbi pontja.

Visszakanyarodva a szomszdos dombhton mentnk, de egyszer t kellett menni egy ezzel prhuzamos gerincre. gy rtnk Domonyvlgybe, ahol mr meg kellett llnom pihenni. Tet adtak a rendezk, illetve fogyasztottam a htizskomban lv lelmiszerkszletbl pr szz kalrinyit.

Domonyvlgy, szrkemarha
Az autplya alatt elmentnk, majd rvid gyalogls kvetkezett a 3-as t mellett. Kereszteztk az akkor ppen pl, de mr rszben ksz lv vastvonalat, s jra fel- illetve bementnk egy szp erdrszletbe. Szpsghibja csak annyi volt, hogy t kellett mszni egy ltrn, ami elg rozoga volt. Ugyangy ki a msik oldalon, de ott mr jobb volt a ltra. A Sissy-pihennl ldztam, s nemsokra a Juharos aljban lv ellenrz pontra rkeztem. jabb rvid, lelsmentes pihen kvetkezett. reztem mr a talpam a bakancsban, de egyltaln nem volt vszes.

Pvergrid
A Juharosra felvezet emelkedt sem reztem annyira durvnak, mskor a tra vge fel jobban le szoktak az ilyenek lasstani. Igaz, a msik oldaln a lejt durvbbnak bizonyult, meg is fekdtem egyszer. A trdem kicsit sajgott, mert arra estem, a kezem meg tiszta sr lett. Lerve mr Gdll szln voltam, Mriabesnyn volt egy kis emelked, meg jobbra-balra kellett kanyarogni a kis utckon, gyhogy figyelni kellett, nehogy elmenjen az ember ms fel. Egyszer sikerlt, de nem mentem vissza a lejtn, inkbb pr utcval ksbb fordultam be.

Vgl 8 ra alatt sikerlt teljesteni a trt, amivel meg voltam elgedve. Mg akkor is, ha nem egy ts brzsnyi tereprl van sz. s ami a lnyeg, hogy el voltam mr fradva ugyan, s jl esett clba rni, de mg egy 10 km-t azrt reztem mg a lbaimban.