Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Vaalserberg (2009-09-17)
Vonatozs Belgiumban s Hollandiban, illetve egy fnykpezgp-elhagys trtnete Hollandia legmagasabb pontjn
Mostanban
AK: Hajs-Kunfehrt (2021. szeptember 27.)
Tra a homokbuckk kztt az AK-n Bcs-Kiskunban
Fallskt-Nyikom (2021. szeptember 27.)
Tavaszi kirnduls a Mtrban
OKT: Nagyvzsony-Szentbkklla (2021. szeptember 27.)
Nyri kktra a Balaton-felvidken
OKT: Szent Gyrgy-hegy-Vllus (2021. szeptember 27.)
Knikuloid tra a Tapolcai-medencben
Kecs 30B (2021. szeptember 15.)
Az els olyan tra, ami rszben barlangban haladt
Csarna-vlgy (2021. szeptember 4.)
Tavaszi sta a Brzsnyben
OKT: Tokodi pinck-Plifldszentkereszt (2021. szeptember 4.)
Tavaszi kk- s krtra a Gerecsben
Prdiklszk kirnduls (2021. szeptember 4.)
Rvid kirnduls a Pilisben kktrs pecstek begyjtsvel s kiltltogatssal
OKT: Pilisszentkereszt-Sikros (2021. szeptember 4.)
Krtrstott kktrzs a Pilisben
OKT: Kisinci th. - Saj-kt (2021. szeptember 4.)
Lent sz, fent tl - a hvastagsg kb. ugyanakkora, mint a zzmara

DDK rsg

Hossztv tra
Honlapra kerlt:2021. februr 24. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2020. augusztus 6.
Induls: Magyarszombatfa - 2020.08.06
rkezs: Magyarszombatfa - 2020.08.10
Rsztvevk: feherb, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 85 km
Szintklnbsg 1050 m
tvonal 1. Magyarszombatfa->riszentpter; 2. Ivnc->Molnaszecsd; 3. Ivnc->riszentpter; 4. Szentgyrgyvlgy->Magyarszombatfa
Helyszn rsg
Idjrs
Vltozan remek, kzepesen s rohadtul knikuloid.
Haranglb Kercaszomoron
rsgi rt
Nyr derekn tudtuk lenyaralni azokat a foglalsainkat, amik tavaszrl halasztdtak el a jrvny miatt. Ezek kzl az egyik az rsgi volt, amit nagyobbrszt ddk-zsra, kisebb rszt a krnyken val krbenzsre szntunk. 4 tranap volt, ami alatt bejrtuk az DDK rsgi rszt Molnaszecsdtl Szentgyrgyvlgyig. Nem folytonosan csinltuk meg az egyes szakaszokat, hanem ahogy a buszmenetrend engedte.

Jelzshalmaz
Els napra egy majdnem 20 kilomteres szakasz jutott Magyarszombatftl riszentpterig. Elz hten voltunk a Cserehtban az OKT-n, kvzi onnan jttnk ide az orszg msik vgbe. Rgtn szembetltt valami furcsasg. Mgpedig, hogy erre vannak erdk. Mghozz normlis erdk, nem akcosok, boztosok, hanem reg tlgyesek, fenyvesek. Persze vannak rtek is, mghozz nem is kevs, ami amolyan rsgi specialits.

Kukorics szln Nagymizdnl
Sznyogos-kt
Msodik napunk jval durvbbra sikerlt, ez mr 30 km volt, s a szllsunktl ez esett a legtvolabbra. Ivncrl mentnk Molnaszecsdig. J kis knikula grkezett, de a tbbi naphoz kpest ez volt a legkevsb durva, gy ezt vlasztottuk arra a rszre, ahol a legtbb az aszfalt s legkevesebb az erd. Emiatt j korn indultunk, 6 krl szlltunk fel a buszra. Sok-sok dombon mentnk t, de az t kb 30 %-a aszfalton vezetett. Flt eltt, Ndasdon ltnk le pihenni, de akkor kezddtt a legmelegebb idszak. Nagymizd eltt egy buszmegllban szintn leltnk, ami - utlag legalbbis - letment volt. A rkvetkez falvakban nem talltunk ilyen j csrghelyet, a pecstelhelyen a kocsma zrva volt napkzben. A vge volt a legdurvbb: a Rba rterben vgig a tz napon. A faluba berve lttuk, hogy a fton elmegy a busz, de ha azt el akartuk volna rni, abbl durva darabols lett volna.

Templom Ivncon
Hegyhtsl, TV-torony
Pihennap utn mentnk vissza Ivncra, ahonnan most a msik irnyba, riszentpter fel indultunk el. Ez kicsivel rvidebb volt, mint az elz, csak 27 km, de tbb volt az erd, gy egy fokkal elviselhetbb volt a meleg. Gyorsan trtnk Hegyhtszentmrtonba, a szomszd faluba, ahol a falu vgi istllknl megtmadtak a bglyk. A sznyogriaszt rjuk hatstalan. Gondoltuk, ha eltvolodunk a falutl eltnnek. s gy is lett. Majd rvidesen jra eljttek, pedig ekkor mr tvol voltunk minden lakott terlettl. Csak legyezve, s egymst tgetve tudtunk haladni. szrevettk, hogy az ell haladra jobban mennek, gy n mentem ell. Zsfi meg tgette a seggemet meg a htamat. A legtbben a Lugosi-rten voltak, szzasval rajzottak krl. Ehhez kpest kevs cspst kaptunk, ksznheten a folyamatos hessegetsnek s csapkodsnak. A rt amgy biztos szp meg fokozottan vdett, kr, hogy nem lttunk belle semmit. Kondorfn rt vget a rmlom, ott leltnk a kocsma mellett, ittunk egy klt. Nagyon gyorsan idertnk, kb. flton voltunk. Innen egy dombhton tjutva rtnk Szalafre, majd onnan aszfaltton s a Zala partjn rtk el riszentptert, kzben betrtnk egy rpd kori templomba is.

Velemr, rpd kori templom
Utols nap Szentgyrgyvlgyrl mentnk Magyarszombatfra. A busz hamarabb letett minket, minthogy kinyitott volna a kocsma, egy negyedrt kellett vrni a nyitsra. Utna viszont elindultunk, s fenyvesek, illetve rsgi rteken t jutottunk Velemrre, ahol megnztnk mg egy rpd kori templomot. De csak kvlrl tudtunk, mert zrva volt. Itt is jttek a bglyk, amikbl mr kurvra elegnk volt, de szerencsre pr darab zmmgtt csak krlttnk. Gyorsan vgigrtnk a 13 km-en, igazbl pihen nlkl vgigmentnk.

Tovbbi kpek
A lersba be nem frt fotk
Madrvrta a Himfai-tnl
Madrvrta a Himfai-tnl
tkels a Zaln
tkels a Zaln
Felhagyott vast Ndasdnl
Felhagyott vast Ndasdnl
rpd kori templom, ri
rpd kori templom, ri