Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Zselici gyalogtra (2016-03-12)
Msodik zselici tralers az oldalon, de taln nem az utols...
Mostanban
Rockenbauer Pl emlktra (2022. december 10.)
Ezttal a nappali Rockenbauer trn volt blyaszeds
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Wrthersee kerls (2022. november 16.)
Biciklitra Karintiban, Wrthi-t kerls
Dobratsch (2022. november 16.)
Eskszm, hogy soha tbb nem rom le, hogy Dobratsch
Rax (2022. augusztus 20.)
Rax?Rakok!
Fehr t (2022. jlius 7.)
Kvziszoksos jvi kirnduls 2022-ben a Budai-hegysgben
Thry Gyrgy Emlktra (2022. jlius 7.)
Thury Emlktra sokadjra, egyedl, kt nagy es kztt
Karancs-Medves 35 (2022. jlius 7.)
jra teljestmnytra a Karancs-Medvesen, most kettesben Vgnnyal
Olajos krt - 30 (2022. jlius 7.)
Harmadjra az Olajos krton

Csarna-vlgy

Kirnduls
Honlapra kerlt:2021. szeptember 4. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2021. prilis 2.
Induls: Fekete-vlgy mh. - 08:30
rkezs: Fekete-vlgy mh. - 14:15
Rsztvevk: feherb, krichard, Vagny, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 20 km
Szintklnbsg 880 m
tvonal Fekete-vlgy mh. -> Holl-k -> Vr-brc -> Rakod -> Bene-kt -> Hamuhz -> Fekete-vlgy mh.
Helyszn Brzsny
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Rakod - 770 m
Idjrs
Remek.
A Csarna-vlgy az egyik kedvencem a Brzsnyben, br ssz-vissz taln ha 2x voltam errefel. Most volt a harmadik. Sajnos elg messze van a vlgy kezdpontja (=ahol meg lehet llni autval), de egyszer-egyszer azrt r lehet sznni ennyit.

Reggeli a parkolban
A Feketevlgyi-hznl parkoltunk, ahova elg rossz minsg t visz be Kemencrl. Mellette halad a kisvast, amit most feljtanak. De annyira, hogy a sneket s a talpfkat is felszedtk, az j betonaljak ott llnak huszasval a nyomvonal mellett. El is hzott hrom szarvas a kocsi eltt, mg nem diszturblta ket senki. Fl kilenckor indultunk, mi voltunk az elsk a helysznen. Krichard-kompatibilis krtrt mentnk.

Tzrai a Holl-knl
Csvk a tvolban
A tra els szakaszra szntuk a nagyobb szintklnbsg rszt, azaz a kaldera nyugati gerinct. Nem volt cl a sietsg, tbbszr meglltunk fotzni, lecsrgtnk az emelkedk tetejn. A gerinc hrom nagyobb cscsbl ll, amelyek egyre magasabbak, kztk pedig kisebb nyeregpontokra kell lemenni. A Holl-knl s a Vr-brcnl idztnk el tbbet.

sszegyrt snek
A vrtl vgre hosszabb lejt kvetkezett, kicsit meggyorstottuk lpteinket, ami nem tartott sokig. Kezdtem kicsit belassulni az emelkedkn, s egyre inkbb hinyzott az ebd, ami mr nagyon idszer volt. De a Rakodig nem akartam megllni, gy szp lassan, de felvonszoltam magam oda, ami trnk legmagasabb pontja is volt. Eddig alig tallkoztunk valakivel, de itt srn jttek egyms utn a kirndulk, lvn a Brzsny kt legnpszerbb pontja kztt voltunk kvzi flton. Ezeket mi most kihagytuk, leltnk a hvirgok kz a faraksokra, s kajltunk. A kutya meg minket nzett, ahogy tettk az arcunkba az telt, ami termszetesen nem kutyakaja volt, de ezt nem volt hajland megrteni.

Erdei sta
Forr s
Htra volt mg a tra harmada, de immr minimlis emelkedvel. Ez volt a clja annak, hogy ebbe az irnyba tettk meg a krt. A Fekete-patak vlgyben mentnk le, ami a Rakod alatt ered, s ez hmplyg vgig a Csarna-vlgyn is. Tettnk egy kis kitrt a Bene-kthoz is egy fot erejig.

Hamuhztl elg vadregnyess vlik az t, nha a sneken, a snek helyn, a patakban, a patakparton (mr ha van) kell menni. Magasabb vzllsnl kicsit macersabb/szoplarcosabb/izgalmasabb az tvonal, kinek milyen a vrmrsklete. Most simn t lehetett ugrlni a kveken, nem is kellett nagyon keresni, hogy hol a legegyszerbb tkelni. De magasabb vzllnl ez lehet problma. Mg magasabb vzllnl pedig mg nagyobb problma, mivel a vasti sneket sem godzila csavarta meg gy, ahogy a patak felett lgnak a semmiben. Mondanom sem kell, Vgnynak ez volt a kedvenc rsze. Mr nem kuncsorgott, hogy inni akar, vgig a patakmederben trzott.

Egyre tbben jttek szembe, a turistahznl pedig auttmeg fogadott. Mg szerencse, hogy felszedtk a sneket, mert annak a helyn is lehetett parkolni. A tra ilyen irny lejrsnak volt egy knyelmetlenebb vonzata: a kutya a vgn lett vizes, gyhogy j sok trlgets kellett a kocsiba szlls eltt. Kt dgltt kullancsot talltam benne, illetve rajtam is mszott egy. Ez utbbi radsul az a nagyon-nagyon picike fajta, ami csak pr mm, a kutyban egy ilyet eslyem sem lenne szrevenni.