Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Muntanitz
(2008-07-19)
2008.07.23 s ismt egy jabb 3000-es. Ez pr mterrel mg magasabb, mint az elz napi cscs volt. A Groser Muntanitz.
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

Csarna-vlgy

Kirnduls
Honlapra kerlt:2021. szeptember 4. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2021. prilis 2.
Induls: Fekete-vlgy mh. - 08:30
rkezs: Fekete-vlgy mh. - 14:15
Rsztvevk: feherb, krichard, Vagny, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza20 km
Szintklnbsg880 m
tvonalFekete-vlgy mh. -> Holl-k -> Vr-brc -> Rakod -> Bene-kt -> Hamuhz -> Fekete-vlgy mh.
HelysznBrzsny
Legmagasabb tengerszint feletti magassgRakod - 770 m
Idjrs
Remek.
A Csarna-vlgy az egyik kedvencem a Brzsnyben, br ssz-vissz taln ha 2x voltam errefel. Most volt a harmadik. Sajnos elg messze van a vlgy kezdpontja (=ahol meg lehet llni autval), de egyszer-egyszer azrt r lehet sznni ennyit.

Reggeli a parkolban
A Feketevlgyi-hznl parkoltunk, ahova elg rossz minsg t visz be Kemencrl. Mellette halad a kisvast, amit most feljtanak. De annyira, hogy a sneket s a talpfkat is felszedtk, az j betonaljak ott llnak huszasval a nyomvonal mellett. El is hzott hrom szarvas a kocsi eltt, mg nem diszturblta ket senki. Fl kilenckor indultunk, mi voltunk az elsk a helysznen. Krichard-kompatibilis krtrt mentnk.

Tzrai a Holl-knl
Csvk a tvolban
A tra els szakaszra szntuk a nagyobb szintklnbsg rszt, azaz a kaldera nyugati gerinct. Nem volt cl a sietsg, tbbszr meglltunk fotzni, lecsrgtnk az emelkedk tetejn. A gerinc hrom nagyobb cscsbl ll, amelyek egyre magasabbak, kztk pedig kisebb nyeregpontokra kell lemenni. A Holl-knl s a Vr-brcnl idztnk el tbbet.

sszegyrt snek
A vrtl vgre hosszabb lejt kvetkezett, kicsit meggyorstottuk lpteinket, ami nem tartott sokig. Kezdtem kicsit belassulni az emelkedkn, s egyre inkbb hinyzott az ebd, ami mr nagyon idszer volt. De a Rakodig nem akartam megllni, gy szp lassan, de felvonszoltam magam oda, ami trnk legmagasabb pontja is volt. Eddig alig tallkoztunk valakivel, de itt srn jttek egyms utn a kirndulk, lvn a Brzsny kt legnpszerbb pontja kztt voltunk kvzi flton. Ezeket mi most kihagytuk, leltnk a hvirgok kz a faraksokra, s kajltunk. A kutya meg minket nzett, ahogy tettk az arcunkba az telt, ami termszetesen nem kutyakaja volt, de ezt nem volt hajland megrteni.

Erdei sta
Forr s
Htra volt mg a tra harmada, de immr minimlis emelkedvel. Ez volt a clja annak, hogy ebbe az irnyba tettk meg a krt. A Fekete-patak vlgyben mentnk le, ami a Rakod alatt ered, s ez hmplyg vgig a Csarna-vlgyn is. Tettnk egy kis kitrt a Bene-kthoz is egy fot erejig.

Hamuhztl elg vadregnyess vlik az t, nha a sneken, a snek helyn, a patakban, a patakparton (mr ha van) kell menni. Magasabb vzllsnl kicsit macersabb/szoplarcosabb/izgalmasabb az tvonal, kinek milyen a vrmrsklete. Most simn t lehetett ugrlni a kveken, nem is kellett nagyon keresni, hogy hol a legegyszerbb tkelni. De magasabb vzllnl ez lehet problma. Mg magasabb vzllnl pedig mg nagyobb problma, mivel a vasti sneket sem godzila csavarta meg gy, ahogy a patak felett lgnak a semmiben. Mondanom sem kell, Vgnynak ez volt a kedvenc rsze. Mr nem kuncsorgott, hogy inni akar, vgig a patakmederben trzott.

Egyre tbben jttek szembe, a turistahznl pedig auttmeg fogadott. Mg szerencse, hogy felszedtk a sneket, mert annak a helyn is lehetett parkolni. A tra ilyen irny lejrsnak volt egy knyelmetlenebb vonzata: a kutya a vgn lett vizes, gyhogy j sok trlgets kellett a kocsiba szlls eltt. Kt dgltt kullancsot talltam benne, illetve rajtam is mszott egy. Ez utbbi radsul az a nagyon-nagyon picike fajta, ami csak pr mm, a kutyban egy ilyet eslyem sem lenne szrevenni.