Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Kanizsa 50 (2007-09-29)
2007.10.08 Feherb - az elz vekhez hasonlan - sprknt vett rszt az idei Kanizsa 50 trn.A trabeszmol itt olvashat.
Mostanban
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Wrthersee kerls (2022. november 16.)
Biciklitra Karintiban, Wrthi-t kerls
Dobratsch (2022. november 16.)
Eskszm, hogy soha tbb nem rom le, hogy Dobratsch
Rax (2022. augusztus 20.)
Rax?Rakok!
Fehr t (2022. jlius 7.)
Kvziszoksos jvi kirnduls 2022-ben a Budai-hegysgben
Thry Gyrgy Emlktra (2022. jlius 7.)
Thury Emlktra sokadjra, egyedl, kt nagy es kztt
Karancs-Medves 35 (2022. jlius 7.)
jra teljestmnytra a Karancs-Medvesen, most kettesben Vgnnyal
Olajos krt - 30 (2022. jlius 7.)
Harmadjra az Olajos krton
Kaptrkvek 15 (2022. jnius 18.)
Hossz kihagys utn egy teljestmnytra a Bkk lbnl

Kecs 30B

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2021. szeptember 15. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2021. jnius 26.
Induls: Jsvaf, barlang - 09:05
rkezs: Vrs-t - 16:30
Rsztvevk: feherb, krichard, szabola, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 28 km
Szintklnbsg 965 m
tvonal Vrs-ti barlang bejrat > Jsvafi barlang kijrat -> Jsvaf -> ger Turistaszll -> Bke-barlang -> Assisi Szent Ferenc kpolna -> Magas-hegy -> Kafka-rt -> Kecs-vlgy -> Aggtelek, barlang -> Baradla-tet -> Msz-vlgy -> Ravasz-lyuk vznyel -> Vrs-ti barlang bejrat
Szintid 8 ora
Helyszn Aggteleki-karszt
Idjrs
Eleinte ersen felhs, majd cskkent a felhzet, kisttt a nap. Dlutn tvoli drgs, pr cseppes zpor, a zivatarok kztt napos. Flledtsg.
Az EMDT trtnetben mg nem volt barlangi tra. Ez az els, de azrt nem az a csszs-mszs, hanem a kirnduls-idegenvezets fajta. Kvzi csak ezrt mentnk el az Aggteleki-karsztba.

Csillagvizsgl
Elre kellett jelentkezni a ltszmkorlt miatt. Sok tv kzl lehetett vlasztani, mindegyiknek volt barlangos s barlangtalan verzija. Neknk a a 30 km-es volt a legszimpatikusabb, a mi Kecs 30B nvre hallgatott. B, mint barlangi verzi. A Vrs-ti bejrattl mentnk Jsvafig a fld alatt, ezzel kezddtt a tra. Kicsit gyorsabb volt, mint egy norml travezets, a 1,5 ra helyett 1 ra alatt vgeztnk. Az kb. a clig nem volt vilgos, hogy ez most beszmt-e a szintidbe. Mert azrt jval lassabbak voltunk a fld alatt a bemutat miatt.

Lgott az es lba, amikor bementnk a barlangba, de mire kirtnk, napos id kerekedett. Emiatt az addigi jniushoz kpest egy elg meleg nap lett, felturbzva egy j kis nedvessggel, ami aztn meg is gyazott a dlutni zivataroknak.

Kilts kelet fel
A jsvafi barlangkijrattl lementnk a Jsva-forrshoz, majd Jsvaf city-be. Itt nmi tancstalansg utn megtalltuk az utat, s a <> krichard vett plusz vizet is. Elhagyva a falut, megint jkora tancstalansg utn megtalltuk a jelzett utat, ami az ger-vlgyi turistahz fel vitt minket. Erdkn-mezkn haladtunk keresztl-kasul, utbbi helyeken kilttunk a Szalonnai-Rudabnyai hegysgrendszer havas cscsaira is. Onnan lehet megismerni ket, hogy van a tetejn egy bazi nagy torony.

Jsva-forrs
A hznl kajltunk, pihentnk, majd elindultunk a Pitics-hegyre, ami ebben az idjrsban szvs volt. kltt rlunk a vz, mire felrtnk, de nem akartunk sok idt elcseszni, s inkbb nem mentnk fel. Amgy sem voltunk tlsgosan gyorsak, s annak ellenre, hogy alig jttnk 10 km-t, nekem olyan rzsem volt, mintha mr 30-nl jrtunk volna. s az ilyen nem sok jt jelent. Az a baj, hogy a tra eleje elg sr volt. Majdnem visszatrtnk a Vrs-ti bejrathoz, de az Assisi Szent Ferenc-kpolnnl felfordultunk a karsztfennskra, amirl aztn jl lejttnk a msik oldaln. Ennek az emelkednek a tetejn mr elgg elfogytam, az szaki, erds oldalon egy helyen jra meg kellett pihenni. A lejtn mr majdnem elrtk a jsvafi barlangbejratot, mr lttuk az pletet is, amikor a msik irnyba fordult a tra, s lementnk a Kecs-vlgybe.

Zivatarfelhk a tvolban
Elg sokig az itt csrgedez patak mellett mentnk tbbszr tkelve rajta. Lassan haladtunk egyre feljebb, ami azrt j, mert nem annyira megterhel, de kzben evdnek a mterek. Kezdett sttedni, s a tvolban drgedezni, majd az es is csepegett. Ebbl az erd mlyn mi csak keveset reztnk, de akr szarr is zhattunk volna, ha elkap a zuh. Szerencsre a zivatar szle kapott csak el minket, de lttuk, hogy a tvolban tovbbi felhtornyok nnek. Zsfi rjtt, hogy nem volt szerencss kiprblni itt az j cipjt, de igazbl nem volt nagyon sok vlasztka. Elkezdte nyomni a bokjt.

Aggteleki retro
Aggtelek, barlangbejrat
Aggtelekre berve mr jra sttt a nap, s bizony mr nagyon rfrt a vzkszletnkre az utnptls. Pecstelni az OKT blyegzvel kellett. Ezutn irny fel a napsttte Baradla-tet, ami aztn tnyleg megfingatott. Nem elg a flledt meleg, mg azon a rohadt rdgszntotta, kves, bokatr mezn vitt az t. gy reztem, nem tudok eleget inni, de feleslegesen sem akartam terhelni a htizskot. Szerencsre mr nem volt htra sok, de Aggtelek utn mg jtt egy boztos, folyamatosan fel-le hullmz, nehezen kvethet rsz, termszetesen vgig napstsben. jra elrtk a kpolnt, ahol megittam a maradk vizemet, de innen mr csak le kellett csorogni a clba. Mire autba ltnk, az es is eleredt.