Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
AK: Kunfehrt-Zknyszk (2021-12-08)
Se h, se knikula, se porz homok - tli tra a Dl-Alfldn
Mostanban
Kaptrkvek 15 (2022. jnius 18.)
Hossz kihagys utn egy teljestmnytra a Bkk lbnl
Lepke 25 (2022. mjus 12.)
Lepke 40 teljestmnytra a Keszthelyi-hegysgben
OKT: Pilisszentlszl-Visegrd (2022. mjus 12.)
OKT: Pilisszentlszl-Visegrd
OKT: Pilisszentkereszt-Rozlia-tg (2022. mjus 12.)
OKT Pilisszentkereszt-Rozlia-tglagyr
AK: Kunfehrt-Zknyszk (2022. janur 26.)
Se h, se knikula, se porz homok - tli tra a Dl-Alfldn
DDK: Bozsok-Molnaszecsd (2022. janur 26.)
szi tra a DDK vasi szakaszn Zsfival s Vgnnyal
OKT: Szentbkklla-Badacsonytrdemic (2022. janur 26.)
Ess-havas tra a Balaton-felvidken az OKT tvonaln tanhegyekkel.
OKT: Szentbkklla-Badacsonytrdemic (2022. janur 26.)
Ess-havas tra a Balaton-felvidken az OKT tvonaln tanhegyekkel.
Kanizsa 30 (2021. oktber 24.)
Kanizsa 30 sokadszorra
Kevly 20 (2021. oktber 24.)
Tra a Kevlyek krl a ks nyri szeptember elejn

Lepke 25

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2022. mjus 12. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2022. mrcius 19.
Induls: Vonyarcvashegy v.. - 09:15
rkezs: Vonyarcvashegy v.. - 15:00
Rsztvevk: feherb, krichard, Zsfi
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2007 
Traparamterek
A tra hossza 25 km
Szintklnbsg 520 m
tvonal Vonyarcvashegy -> Berzsenyi kilt -> Bdskt -> Vkony-cser -> Szt. Mikls-forrs -> Bdskt -> Pad-k -> Csereze-hegy -> Szt. Mihly-domb -> Vonyarcvashegy
Szintid 6 ora
Helyszn Keszthelyi-hegysg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg A Keszthelyi-hg legmagasabb pontja - 453 m
Idjrs
Eleinte hideg, borult, de csapadkmentes. A vgre cskkent a felhzet, kisttt a nap.
Kilts a Berzsenyi-kiltbl
Harminc ve volt az els teljestmnytra, amin rszt vettem, ennek rmre idn vgigjrom azokat a trkat, amikre annak idejn az els vekben jrtam. Ezek zmmel zalai trk lesznek. Ezek kzl pr mr nem ltezik, de amelyek mg lnek, azokra megprblok idt szaktani. Els ilyen lloms a Lepke 25, ami a 90-es vek vgn Vasas Nagy 8-as nven futott. Utoljra 15 ve voltunk itt, az volt az els s egyetlen alkalom, hogy a hosszabb tvon indultunk.

Napozs
Sr a Szt. Mihly-dombon
Most hrman utaztunk el Zsfival s kricharddal, de mivel mr regek vagyunk, a rvidebb tvot vlasztottuk. Valami furcsa gondolat miatt nem vittem magammal kabt, pedig 2 egsz fok volt. gy krichard felltjt viseltem a reggeli hvsben, amit a kocsijban tartott tartalknak. Mivel a cucc krichard mreteihez volt optimalizlva, arra eslyem sem volt, hogy a cippzrjt be tudjam hzni. Meggrtem neki, hogy nem fjom bele az orromat, s ha izzad a fejem, akkor lehajtom a kapucnijt. Mrpedig az izzads meg is kezddtt felfel a Keszthelyi-hegysg dli oldaln. De valahogy jval hamarabb elrtk a Berzsenyi-kiltt, mit ahogy az emlkeimben l. Elg felhs, prs idt volt.

Zala megye legmagasabb pontjn
Kilts a Balatonra
A hossz emelkedn ezzel tlestnk, innen mr kisebb dombok s lejtk tarktottk az tvonalat, de a lepke alak szaki rszn egy terjedelmes sksg is volt. Azt is mondhatjuk, hogy innen mr kvzi vgig lejt van, de a kvzin elg ers a hangsly... A lepke kzepn, a Bdskti pihennl volt kajltats, de odafel csak annyira lltunk meg, hogy elvigynk egy zsros kenyeret, amit tkzben ettnk meg. Eltte n elltogattam a Bds-kthoz, de nem talltam meg. Szraz volt minden arrafel, s a kifolyt sem leltem meg. rzsre j tempban haladtunk, mgis folyamatosan elztek le a trzk. Valaki tbbszr is. A fennsk szaknyugati peremn fakad Szent Mikls-forrs sem mkdik. Cspg csak a vz, meg sros alatta a fld, de ez minden. Itt sem lltunk meg hosszabb idre, csak pecsteltnk.

Kilts a Pad-krl
Ezzel el is rtk a tra legszakibb pontjt, vagy ha gy tetszik a lepke bal szrnya cscskt. Dl fel kanyarodtunk, s elbb a kutyatemet mellett haladtunk el, majd kisvrtatva visszartnk a Bdskti pihenhz. Kzben krichard hvirgot fotzott, Zsfi meg medvehagymt keresett. A pihennl kicsit hosszabb idre lltunk meg zsroskenyerezni. Aztn bezabls utn rgtn felszaladtunk a Pad-kre, illetve Pad-kre. Merthogy igazbl ez az igazi neve. Itt ismt kiltbl nzegets zajlott, illetve egy kis csrgs meg npolyizabls az emlkhely melletti padon. Szpen kisttt a nap, mr nem is kellett krichard zakja. Pedig nemrg mg be volt borulva, s elg kellemetlenl hideg volt a kezemnek, ha nem huzamosabb ideig nem volt a zsebemben.

Emlkhely a Szt. Mihly-dombon
Kpolna
Egy hegygerincen mentnk lefel, amiben nha kisebb emelkedket is belecsempsztek. Lassacskn egyre kzelebb kerlt a Balaton, majd tkelve a 71-es ton s a vaston szinte karnyjtsnyira kerlt. Itt felmentnk mg a Szent Mihly-dombra, ahol a mg otthon megpucolt pamelnkat tettk bele az arcunkba. Meg rnztnk az rra, s akkor derlt ki, hogy mr csak 40 percnk van a szintidbl. Kicsit belesiettnk a vgn a bicikliton, s 15 perccel a szintid eltt be is lltunk a sor vgre a clban.

A tli kktrkon kicsit hozzszoktunk, hogy nincs szintid, pedig azrt itt nem lehetett annyit andalogni. Menet kzben nem vettk szre, hogy mennyit lltunk egy helyben, csak amikor utlag belegondoltunk. Emiatt jtt ki cscsksen a szintid a vgre.