Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Konrd menet (2007-01-13)
2007.01.15 A htvgn megrendezett Konrd menet nev teljestmnytra beszmolja is megtekinthet.
Mostanban
Szent Lrinc-flsziget (2023. mjus 7.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Fel a Csvnyosra (2023. mjus 1.)
jra felmentnk a Csvira, s idn is sikerlt ezt havas krlmnyek kztt megtenni
Levada do Caldeirao Verde (2023. mjus 1.)
Madeira I - Levada do Caldeirão Verde
Bkki Forrsok 15 (2023. prilis 17.)
15 v utn jra a Bkki Forrsok trn
Meteor Maraton (2023. prilis 2.)
szi 40-es tra a Budai-hegysgben
Komlska kirnduls (2023. prilis 2.)
Lassan szoksoss vl szi kirnduls a Zemplnben
rottk kirnduls (2023. prilis 2.)
Inverzis kirnduls a Kszegi-hegysgben
Bazaltutca kirnduls (2023. prilis 2.)
Bazaltutca, Zala megye csodja
OKT: Trkmez-Nagymaros (2023. prilis 2.)
Rvid kktrzs a Brzsnyben, egy hinyz szakaszt ptolva
Rockenbauer Pl emlktra (2022. december 10.)
Ezttal a nappali Rockenbauer trn volt blyaszeds

Lepke 25

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2022. mjus 12. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2022. mrcius 19.
Induls: Vonyarcvashegy v.. - 09:15
rkezs: Vonyarcvashegy v.. - 15:00
Rsztvevk: feherb, krichard, Zsfi
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2007 
Traparamterek
A tra hossza 25 km
Szintklnbsg 520 m
tvonal Vonyarcvashegy -> Berzsenyi kilt -> Bdskt -> Vkony-cser -> Szt. Mikls-forrs -> Bdskt -> Pad-k -> Csereze-hegy -> Szt. Mihly-domb -> Vonyarcvashegy
Szintid 6 ora
Helyszn Keszthelyi-hegysg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg A Keszthelyi-hg legmagasabb pontja - 453 m
Idjrs
Eleinte hideg, borult, de csapadkmentes. A vgre cskkent a felhzet, kisttt a nap.
Kilts a Berzsenyi-kiltbl
Harminc ve volt az els teljestmnytra, amin rszt vettem, ennek rmre idn vgigjrom azokat a trkat, amikre annak idejn az els vekben jrtam. Ezek zmmel zalai trk lesznek. Ezek kzl pr mr nem ltezik, de amelyek mg lnek, azokra megprblok idt szaktani. Els ilyen lloms a Lepke 25, ami a 90-es vek vgn Vasas Nagy 8-as nven futott. Utoljra 15 ve voltunk itt, az volt az els s egyetlen alkalom, hogy a hosszabb tvon indultunk.

Napozs
Sr a Szt. Mihly-dombon
Most hrman utaztunk el Zsfival s kricharddal, de mivel mr regek vagyunk, a rvidebb tvot vlasztottuk. Valami furcsa gondolat miatt nem vittem magammal kabt, pedig 2 egsz fok volt. gy krichard felltjt viseltem a reggeli hvsben, amit a kocsijban tartott tartalknak. Mivel a cucc krichard mreteihez volt optimalizlva, arra eslyem sem volt, hogy a cippzrjt be tudjam hzni. Meggrtem neki, hogy nem fjom bele az orromat, s ha izzad a fejem, akkor lehajtom a kapucnijt. Mrpedig az izzads meg is kezddtt felfel a Keszthelyi-hegysg dli oldaln. De valahogy jval hamarabb elrtk a Berzsenyi-kiltt, mit ahogy az emlkeimben l. Elg felhs, prs idt volt.

Zala megye legmagasabb pontjn
Kilts a Balatonra
A hossz emelkedn ezzel tlestnk, innen mr kisebb dombok s lejtk tarktottk az tvonalat, de a lepke alak szaki rszn egy terjedelmes sksg is volt. Azt is mondhatjuk, hogy innen mr kvzi vgig lejt van, de a kvzin elg ers a hangsly... A lepke kzepn, a Bdskti pihennl volt kajltats, de odafel csak annyira lltunk meg, hogy elvigynk egy zsros kenyeret, amit tkzben ettnk meg. Eltte n elltogattam a Bds-kthoz, de nem talltam meg. Szraz volt minden arrafel, s a kifolyt sem leltem meg. rzsre j tempban haladtunk, mgis folyamatosan elztek le a trzk. Valaki tbbszr is. A fennsk szaknyugati peremn fakad Szent Mikls-forrs sem mkdik. Cspg csak a vz, meg sros alatta a fld, de ez minden. Itt sem lltunk meg hosszabb idre, csak pecsteltnk.

Kilts a Pad-krl
Ezzel el is rtk a tra legszakibb pontjt, vagy ha gy tetszik a lepke bal szrnya cscskt. Dl fel kanyarodtunk, s elbb a kutyatemet mellett haladtunk el, majd kisvrtatva visszartnk a Bdskti pihenhz. Kzben krichard hvirgot fotzott, Zsfi meg medvehagymt keresett. A pihennl kicsit hosszabb idre lltunk meg zsroskenyerezni. Aztn bezabls utn rgtn felszaladtunk a Pad-kre, illetve Pad-kre. Merthogy igazbl ez az igazi neve. Itt ismt kiltbl nzegets zajlott, illetve egy kis csrgs meg npolyizabls az emlkhely melletti padon. Szpen kisttt a nap, mr nem is kellett krichard zakja. Pedig nemrg mg be volt borulva, s elg kellemetlenl hideg volt a kezemnek, ha nem huzamosabb ideig nem volt a zsebemben.

Emlkhely a Szt. Mihly-dombon
Kpolna
Egy hegygerincen mentnk lefel, amiben nha kisebb emelkedket is belecsempsztek. Lassacskn egyre kzelebb kerlt a Balaton, majd tkelve a 71-es ton s a vaston szinte karnyjtsnyira kerlt. Itt felmentnk mg a Szent Mihly-dombra, ahol a mg otthon megpucolt pamelnkat tettk bele az arcunkba. Meg rnztnk az rra, s akkor derlt ki, hogy mr csak 40 percnk van a szintidbl. Kicsit belesiettnk a vgn a bicikliton, s 15 perccel a szintid eltt be is lltunk a sor vgre a clban.

A tli kktrkon kicsit hozzszoktunk, hogy nincs szintid, pedig azrt itt nem lehetett annyit andalogni. Menet kzben nem vettk szre, hogy mennyit lltunk egy helyben, csak amikor utlag belegondoltunk. Emiatt jtt ki cscsksen a szintid a vgre.