Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
A Gyermekvast nyomban - jszakai (2013-08-19)
jszakai tra a Gyermekvast nyomban
Mostanban
Rockenbauer Pl emlktra (2022. december 10.)
Ezttal a nappali Rockenbauer trn volt blyaszeds
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Wrthersee kerls (2022. november 16.)
Biciklitra Karintiban, Wrthi-t kerls
Dobratsch (2022. november 16.)
Eskszm, hogy soha tbb nem rom le, hogy Dobratsch
Rax (2022. augusztus 20.)
Rax?Rakok!
Fehr t (2022. jlius 7.)
Kvziszoksos jvi kirnduls 2022-ben a Budai-hegysgben
Thry Gyrgy Emlktra (2022. jlius 7.)
Thury Emlktra sokadjra, egyedl, kt nagy es kztt
Karancs-Medves 35 (2022. jlius 7.)
jra teljestmnytra a Karancs-Medvesen, most kettesben Vgnnyal
Olajos krt - 30 (2022. jlius 7.)
Harmadjra az Olajos krton

Wrthersee kerls

Kirnduls
Honlapra kerlt:2022. november 16. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2022. augusztus 10.
Induls: Klagenfurt Strandbad - 08:30
rkezs: Klagenfurt Strandbad - 15:30
Rsztvevk: feherb, Judit, krichard, Petra, szabola, Vencel, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 40 km
Szintklnbsg 100 m
tvonal Klagenfurt -> Maria Wrth -> Velden -> Prtschach -> Klagenfurt
Helyszn Klagenfurt-medence
Idjrs
Napos, knikula.
Tavaly nyron a Tisza-tra mentnk kerkprtrra, aminek a dli rszt 2 nap alatt sikerlt krbetekerni. Ezen felbuzdulva sszel visszamentnk hrman az szaki rszre, majd miutn az is knnyen ment, idn a Wrthi-t megkerlst tztk ki clul. 40 km, az csak kicsivel tbb, mint egy fl Tisza-t. Annyi nehezts van mg, hogy van benne nmi szint, s nhol az autk kztt kell tekerni.

Tols
Velden am Wrthersee
Szabolval s kricharddal tbbszr tekertnk mr, st krichard minden nap nyomja otthon a spinning gpn, hogy ehessen vacsorra prcs-fets-olivaolajas saltt. Neknk ez a tv nem volt komoly. A gyerekeknek sem annyira, br Petrt nha meg kellett tolni menet kzben. Judit s Zsfi viszont idn mg nem tekert, nekik kicsit hirtelen jtt. De gy voltunk vele, hogy nem rohanunk, megllunk tbbszr, s akkor fasza lesz minden.

Klagenfurt Strandbad parkoltl indultunk, ami ingyenes. Mr reggel alig talltunk helyet, s mire a bicikliket leszedtk a kocsirl, mr kvzi be is telt a parkol. Anticiklonlisan kerltnk meg a tavat, teht a dli rszn indultunk el nyugat fel. A biciklit jl ki van tblzva a kanyarokban.

Forrs Veldenben
tkels a hdon
A Wrthi-tba torkoll csatornk partjn, erds rszen vitt az t, majd kisvrtatva kimentnk egy forgalmasabb t mell, de tovbbra is bicikliton haladtunk. Itt egy kicsit eltvolodtunk a ttl, de nemsokra feltnt jobb oldalon. Reifnitzben volt elszr, hogy ki kellett menni az tra egy rvid idre, majd a t nyugati felnl ez srbben megtrtnt. Tbbszr volt rvidebb emelked, amiket rendre lejt is kvetett. Zsfival s Vencellel mentnk ell, a tbbiek az ldzbolyban kvettek. Amikor mr nem lttuk ket, akkor meglltunk, s megvrtuk ket. Lehetleg olyan helyen, ahol volt rlts a tra, vagy el tudtam menni pisilni az t tloldaln lv erdbe.

Maria Wrth

Vonat
Maria Wrthben lltunk meg hosszabb idre, ahol tbbek kztt templomot fnykpeztnk. A msik hosszabb pihen a t nyugati cscskben, Veldenben volt, a tparton, a kikt mellett. Volt itt egy nyilvnos WC, plusz egy forrs is, amiben jra lehetett tlteni a palackokat. J nagy tmeg volt, sok helyen inkbb csak toltuk a biciklit. A vrosbl kirve ltnk fel r, amikor meglttuk a biciklit tblt.

Tekers
Az szaki part teljesen ms, mint a dli. Itt is forgalmas t mellett megy a biciklit, de ez az t sokkal szlesebb, tbb a hely. gy a biciklitnak is tbb helye van. Amg a dli oldalon szinte vgig rnykban mentnk, itt szinte semmi fa sincs, s telibe kaptuk a dli knikult. Ami viszont j, hogy sok helyen a vasttal prhuzamosan, kzvetlenl mellette haladt az t, de zajvd falak is hosszan elnylnak a snek mellett, amik lehetetlenn teszik a vonatfotzst. Az utols 5-10 kilomteren mr j srn meg kellett llni, de azrt csak bevergdtnk a clba.