Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Kanizsa 30 (2021-09-25)
Kanizsa 30 sokadszorra
Mostanban
Szent Lrinc-flsziget (2023. mjus 7.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Fel a Csvnyosra (2023. mjus 1.)
jra felmentnk a Csvira, s idn is sikerlt ezt havas krlmnyek kztt megtenni
Levada do Caldeirao Verde (2023. mjus 1.)
Madeira I - Levada do Caldeirão Verde
Bkki Forrsok 15 (2023. prilis 17.)
15 v utn jra a Bkki Forrsok trn
Meteor Maraton (2023. prilis 2.)
szi 40-es tra a Budai-hegysgben
Komlska kirnduls (2023. prilis 2.)
Lassan szoksoss vl szi kirnduls a Zemplnben
rottk kirnduls (2023. prilis 2.)
Inverzis kirnduls a Kszegi-hegysgben
Bazaltutca kirnduls (2023. prilis 2.)
Bazaltutca, Zala megye csodja
OKT: Trkmez-Nagymaros (2023. prilis 2.)
Rvid kktrzs a Brzsnyben, egy hinyz szakaszt ptolva
Rockenbauer Pl emlktra (2022. december 10.)
Ezttal a nappali Rockenbauer trn volt blyaszeds

Komlska kirnduls

Kirnduls
Honlapra kerlt:2023. prilis 2. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2022. oktber 8.
Induls: Makkoshotyka - 09:05
rkezs: Makkoshotyka - 15:30
Rsztvevk: feherb, krichard, Vagny, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza 25 km
Szintklnbsg 650 m
tvonal Makkoshotyka -> Hercegkt -> Pogny-kt -> Komlska -> jhuta -> Zsid-rt -> Makkoshotyka
Helyszn Zemplni-hegysg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Zsid-rt - 415 m
Idjrs
Tbbnyire gyengn felhs, napos.
Mr harmadszor mentnk el a Zemplnbe zsinrban, gyhogy ez is kvziszoksos programm ntte ki magt. Mivel az itteni kktrk mr megvannak, alternatv clpontokat kerestnk meg. Egy ajtbl indul trt is szerettem volna, mghozz minl tbb olyan rsszel, ahol mg nem jrtam. Ezekkel a peremfelttelekkel keletkezett ez a tra.

A hd hlt helye
Makkoshotyktl indultunk el dl fel Hercegktra, de nem az aszfaltton. A trkpen jelezve van egy tansvny, amely a terepen csak nyomokban ltszik. Nyugodtan mondhatjuk, hogy nem ltezik. A falut elhagyva kb. 3 msodperc alatt full bezott mindannyiunk cipje, a kutybl csavarni lehetett volna a vizet, amit a reggeli harmat okozott. De nem vgig volt fves az t, nemsokra szrazabb szakasz kvetkezett, ahol rtrtnk egy dzertra. Kb. flton Hercegktra remek mdon jra be kellett menni a vizes fbe, majd egy patak llta utunkat. nmagval ezzel nem lett volna baj, de tbb mter mlyen folyt, egy rokban, s a hd, ami valaha ott llt, mr nem volt ott. t lehetett volna vgni a meredek partoldalon a dzsindzssban, majd tkelni a patakon, s ugyanezt felfel is megjtszva, de a msik oldalon nyoma sem volt tnak. gyhogy alternatv tvonalat kerestnk Hercegktra.

Hercegkt utn
Mellesleg olyan verzi is volt, hogy ezt a krtrt fordtva tesszk meg, akkor viszont ez a nem ltez hd extra szops lett volna, mert a msik oldalon lltunk volna hlyn nzve a mlysgbe, ott viszont nem volt alternatv t.

Pogny-kt
A falun csak thaladtunk, s elkezdtnk felfel menni. Egy kis megtorpans volt csak ebben, amikor meglltunk a Pogny-ktnl, n meg elmentem ldt keresni. Csoda, hogy gyorsan megtalltam: egy kanyarg patakmeder oldalban volt, minimlis trervel.

A forrs utn kicsit szigorodott az emelked, de kisvrtatva elrtk a Hercegkt s Komlska kzti nyerget, ahonnan lecsorogtunk a faluba. Pont dl volt, ideje volt egy kis ebdnek a falu kzpontjban a padon.

szak fel haladtunk tovbb a Z jelzsen nagyjbl folyamatosan emelkedve. Majdnem jhutig emelkedett az t, de tbbnyire csak mrskelten. Egy-egy meredekebb rsz volt csak, fknt Komlskt elhagyva. Krichard egy irtsban megltott egy emlkhelyet, ht gyorsan felfutott hozz. Neki nem volt elg ez a ltygs tra. Vgny is elindult utna, de mivel mi nem mentnk megllt, s nzett rnk, hogy akkor most mi van. Mondtuk, hogy mehet, gy vonakodva elment kricharddal az emlkhelyig. Ht mit mondjak, nem a kutya rt oda hamarabb.. Visszafel is htul futott, de amikor szttrt karokkal hvtam, hrom lps alatt megelzte krichardot, pedig mr nagyon rlt a ketts gyzelemnek.

Stor-hegyek
Cifra-kt
jhutn n mr kezdtem nagyon ksz lenni, msnak is kellett egy kis pihen. De jobb hjn egy sorompnl lltunk meg kajlni. Igazbl csak rintettk a falut. Kijttnk a Z jelzsen a ftra, majd nemsokra a K ngyzeten mr fel is fordultunk jra az erdbe. Ezen mentnk az Eljegyzs-hdon t a Zsid-rtre, ahol elrtk az utols emelkednk vgt. Innen mr ismers terepen haladtunk, erre mentnk egy ve a kktrn is, csak akkor fordtott irnyba. Nosztalgiztunk, hogy a Cifra-ktnl milyen kurva jl nzett ki, ahogy a kdn tst a nap, de most szerencsre nem volt kd.

Mr csak le kellett menni a meredek lejtn a faluba, ahol Vgnyt mg megmostuk a patakban. Nem volt nehz belecsalogatni, csak arra kellett figyelni, hogy ne jjjn aut, mert igazbl ez egy gzl volt, ahol belement a vzbe.