Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Pusztaszabolcs-Paks
(2007-06-12)
2007.10.04 A Pusztaszabolcs - Paks vonal BZMOT-tal trtn bejrsrl is ksztett a feherb beszmolt.
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

Lillafred kirnduls

Kirnduls
Honlapra kerlt:2024. februr 13. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2023. oktber 29.
Induls: Felshmor - 09:50
rkezs: Felshmor - 14:00
Rsztvevk: feherb, juhi, krichard, Vagny, Zsfi
Traparamterek
A tra hossza11 km
Szintklnbsg650 m
tvonalFelshmor -> Szeleta-barlang -> Bds-pest -> Kecske-lyuk -> Flra-forrs -> Fels-forrsi-barlang -> Eszter-forrs -> Zsfia kilt -> Felshmor
HelysznBkk
Idjrs
Tbbnyire napos, kevs felh. Reggel prs.
Rpshuta utn Lillafred krnykre mentnk, s itt kerestnk ldkat meg barlangokat. Felshmortl szakra tettnk egy rvidke, de nagyon sr krt.

Lillafred fellrl
Els lloms a Szeleta-barlang volt, ami csak pr azaz mter tvolsgra van, de addig j nagy kerlvel j nagy szintet kellett legyrni. Ez sz szerint bemelegtsnek volt nagyon j, mert le is kellett venni a kabtokat. Idn is j meleg volt az oktber vge. A barlangbmulssal kipihentnk magunkat, majd egy kis visszamszs utn laposabb rsz kvetkezett, st a Fels Forrsvlgybe mg lefel is kellett menni. Itt mr vigyzni kellett, mert sros volt az t. Nem az a ragads, cuppogs, hanem inkbb a csszs fajta. Kt rvid kitrt tettnk a Bds-pesthez s a Kecske-lyukhoz. Zsfi s juhi elbbihez nem jtt el, annak ilyen talajllapotban trkksebb a megkzeltse. Amgy semmi komoly, csak csszs cipben nem ajnlott.

Szeleta-barlang
Kilts a Zsfia-kiltbl
A forrsvlgyn felfel indultunk el, ahonnan a Flra-forrshoz tettnk egy kitrt. Ennek a foglalata tetszik nekem rohadtul. Egy rvid kajasznet utn visszamentnk a f jelzsre, s tovbbhaladtunk felfel a vlgyben. A krbekertett Fels-forrs utn hirtelen vge szakad a vlgynek, s egy meredek, szuszogtats emelkedn kell felmenni. Felrve a tetre a turistautak elgazsnl megint elmentem ldzni a Fels-forrsi-barlanghoz, ami - szmomra legalbbis - meglepetsszeren nagy volt. Amikor mutattam a kpeket, krichard le is baszott, hogy mirt nem hvtam el. A turistat msik oldaln az Eszter-forrshoz meg a Lilla-barlanghoz mr eljtt, egy vznyelt meg is nzett j gyorsan, ahogy nyeli az elz forrs vizt.

Vznyelbmuls
A vznyel krnyke
A kitrk utn visszamentnk a tbbiekhez, s mr visszafel haladtunk Felshmor fel. Hosszan kellett egy gerincen menni, mg oda nem rtnk a Zsfia-kilthoz. Zsfia nem jtt fel a kiltba a triszony miatt, de Vgny sem mutatott nagy hajlandsgot. Igaz, mindig csak az els emeletig szokott felmenni, de oda nagyon gyorsan, aztn ahogy lenz a deszkk kztt, rjn, hogy ez gy nem lesz j. A kiltbl a Palotaszllra van j kilts, s a Hmori-t is rszben ltszik a szk vlgyben.

Leltnk a padokhoz, jra kajltunk, ezzel is eltelt annyi id, mint kt integrls. Lefel ugyanazon a meredeken kellett menni, mint amikor elindultunk reggel, csak most msik irnyba. Itt mr tmeg is volt, a j id kicsbtotta a helyieket a kilthoz. Nem volt olyan korai az idpont sem, mint amikor jttnk fel, mr dl is elmlt.

Az egyik utols kp
Akkor mg nem sejtettem, de ez volt Vgny utols trja. Tlzs nlkl llthatom, hogy tbb ezer kilomtert tettnk meg egytt az elmlt 11 vben. Kt hnappal ksbb viszont mr olyan helyen jr, ahova n nem tudtam elmenni vele... J utat kiskutym!

Tovbbi kpek
Gomba
Gomba
Pihen
Pihen
Barlangbejrat
Barlangbejrat