Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Szarvas trk
(2011-10-30)
Oktber vgi tra a Bakonyban
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

Csodavr

Kirnduls
Honlapra kerlt:2010. jlius 23. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2010. jlius 3.
Induls: 17:00 Glavoj-rt
rkezs: 21:00 Glavoj-rt
Rsztvevk: feherb, Gabi, Gyz, Kati
Traparamterek
A tra hossza7 km
Szintklnbsg200 m
tvonalGlavoj rt -> Csodavr -> Glavoj rt
HelysznBihar-hegysg
Idjrs
Ez is egy adventures.hu-n szervezett kaland volt. Amikor megismerkedtem Katikval, mondta, hogy megy erre, s, hogy baromi j volt tavaly is. n pedig mg soha nem voltam Erdlyben, kihasznltam az alkalmat, s elmentem olyanokkal, akik mr voltak ott, ismerik a krnyket, tudjk, mit rdemes megnzni. Kicsit aggdtam a vadkemping miatt, de nem addtak meg nem oldhat problmk. Tovbbi rsztvevk: Detti, Vera, Andrs.

tjr a msik dolinba
Fenyves es utn
A Glavoi-rten volt a stor, egy csoman itt kempingeztek, fleg htvgn volt tmeg. Abszolt 0 komfort van, st -1. Mg udvari budi sincs, az erdbe megy mindenki, ami valljuk be, elgg undortv teszi az erd azon rszt, ami kzel van a rthez. Gyz javtotta fel a komforfokozatot -1-rl 0 csillagra azzal, hogy sszettt egy tbori zuhanyzt, amelynek egyik oldala az aut, a msik hrom pedig storponyva, s a kocsi tetejn elhelyezett 20 literes kempingzuhanybl folyik a vz. De els nap azrt kiprbltuk a patakban frdst. Sajnos kevs vz volt a patakban. Az ivvzrl egy forrs gondoskodik, amire rfogtuk, hogy ihat. Mindenki ezt issza. Maga a rt a semmi kzepn van, a legkzelebbi falu Petroasa, 20 km, ez 1,5-2 rnyi autzsnyira van. Ez jellemzi az t minsgt, s azt, hogy nem rdemes megpakolva szguldozni, mert knnyen ler a kocsi alja. Persze Daciakkal baromi gyorsan fel lehet rni. 1100 m magasan van a Glavoi, a hajnalok mg nyron is hidegek, de ahogy felkel a nap a hegyek mgl gyorsan melegszik a leveg, s ltszik, hogy prolog az jszakai harmat.

A barlangbejrat fellrl
...s bellrl
Szval els nap dlutn rkeztnk, s megbeszltk, hogy magyar idben fogunk lni, nem lltjuk elre az rnkat 1 rval. Storvers utn pedig elindultunk a Csodavrba, ami a legkzelebb van a rthez. Ez egy rgen beomlott barlangrendszer, 150 mteres sziklafalakkal. A hrom nagy terem omlott be, kztk vannak tjrk, t lehet menni egyikbl a msikba. Lncos szakaszon ereszkedtnk le a dolina aljba. Olyan nagyok a mretek, hogy fentrl mg csak kis kavicsoknak tntek a sziklk, de mire lertnk, kiderlt, hogy azok bizony kamion mretek, s valami elkpzelhetetlen nagy er doblta ket halomra. Ha csapadkosabb lett volna az id, vzess is lett volna a sziklkon, de ez a msor most elmaradt. Magyarorszgon s Szkelyfldn rvizek voltak, de itt, az Erdlyi-szigethegysgben nem esett annyi es.

Fentrl az egyik dolina
t a kvek kztt
Lent krbenztnk, bementnk egy barlangba is, majd felmentnk a sziklafal tetejre egy svnyen, s az ott kialaktott balkonokrl nztnk ismt al. Mg stteds eltt visszartnk a tborba, eltte mg ft is szedtnk, hogy legyen tz este, illetve reggel el lehessen kszteni a kvt, tet. Szinte mindent lehet kapni, kt bolt is van a rten.