Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Gercse 15 (2011-11-12)
Novemberi tra a Budai-hegyekben
Mostanban
Szent Lrinc-flsziget (2023. mjus 7.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Fel a Csvnyosra (2023. mjus 1.)
jra felmentnk a Csvira, s idn is sikerlt ezt havas krlmnyek kztt megtenni
Levada do Caldeirao Verde (2023. mjus 1.)
Madeira I - Levada do Caldeirão Verde
Bkki Forrsok 15 (2023. prilis 17.)
15 v utn jra a Bkki Forrsok trn
Meteor Maraton (2023. prilis 2.)
szi 40-es tra a Budai-hegysgben
Komlska kirnduls (2023. prilis 2.)
Lassan szoksoss vl szi kirnduls a Zemplnben
rottk kirnduls (2023. prilis 2.)
Inverzis kirnduls a Kszegi-hegysgben
Bazaltutca kirnduls (2023. prilis 2.)
Bazaltutca, Zala megye csodja
OKT: Trkmez-Nagymaros (2023. prilis 2.)
Rvid kktrzs a Brzsnyben, egy hinyz szakaszt ptolva
Rockenbauer Pl emlktra (2022. december 10.)
Ezttal a nappali Rockenbauer trn volt blyaszeds

Schneeberg

Magashegyi tra
Honlapra kerlt:2010. jlius 24. A lerst ksztette: bea
Idpont: 2010. jnius 12.
Induls: 8:15 Losenheim
rkezs: 18:55 Weichtalhaus
Rsztvevk: bea, Gyuri
Traparamterek
A tra hossza 18 km
Szintklnbsg 1400 m
tvonal Losenheim –> Herminensteig –> Klosterwappen –> Weichtalklamm –> Weichtalhaus
Helyszn Osztrk Alpok
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Klosterwappen - 2076 m
Idjrs
Vihar eltti fullasztan meleg id volt, szl egy szl se. Akik nem hasznltak naptejet, tbbheti hmlsnak nztek elejbe, a fjdalomrl nem is beszlve. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Ausztria 3. felvonsa. A tavalyi kzdelem ersen elgondolkoztatott, szksgem van-e erre idn is, vgl csak ott talltam magam a szoksos hajnali tallkn, a gyri vroshza mgtti parkolban.

Felvon
Kezdeti emelked
A buszrl levnszorogva mindenki szorgos naptejezsbe kezdett (tudhattak valamit), majd a kvezett utat kvetve nekivgtunk a trnak. Az els szakasz - egszen a rettegett kfolysig - virgos mezk mellett vezetett. Vgydva tekintettem a lanovka-fle felvon grte knnyedebb megoldsra. Az erdsebb rsz burkolt emelkedjben mindenki tesett a vzkeresztsgen, az „lmnyt” radsul a rovarok is fokoztk. Nhol az t mellett medvehagyma burjnzott, de mr lekstk a szedst, ilyenkor mr nem tancsos begyjteni.

Szikls hegyek a tvolban
Gyurik gy gondoltk, hogy rvidtsnk picit a tavalyi tvonalhoz kpest, azonban kiderlt, hogy a gps nem vletlenl nem kttte ssze jrhat tknt azt a mintegy 20 mteres szakasz, amin az tkels utlag kivitelezhetetlennek bizonyult, gy knytelen kelletlenek voltunk visszafordulni az utols keresztezdsig (jrt utat jratlanrt…).

A kfolys lbnl nagy ert vettem magamon, tudtam, hogy nem lesz egy lenylom a feljuts. Az elejn mg altat nagyobb kvek ksbb „egyet lpsz, kettt visszacsszol”-os szakaszra vltottak, csak nhol lehetett a folys mellett szerpentinben haladni. A tempnk jcskn megcsappant, nem gy a lefel robajl eb!

Kves ton felfel
Miutn 240 m-t „emelkedtnk”, balra letrtnk a pokolba vezet trl s az els pihen helynkrl remek kilts nylt a lenti vrromra.

A szusszans utn sokkal emberibb, elszr trpefenys svnyes, majd szikls rsz kvetkezett, foltokban sznes kis virgokkal tzdelve.

Szikls meredly
A Herminensteig igazi kihvsokat tartogatott szmunkra, br triszonyosoknak - ha csak nem reznek elg vrt a pucjukban - nem javallott.

A sziklkon jl lehet haladni, s htrafordulva a panormra sem lehet panasz. Egyes helyeken lncokkal segtik a haladst, mshol csak sajt kreativitsunkra, egyenslyrzknkre, valamint a mgttnk lvk bakot tart tudsra alapozhatunk.

A fennsk a csccsal
A fennsk szlre felrve, a Dambckhausnl megpihenve kortyolgattuk a jl megrdemelt almafrccsnket rkszlve a Klosterwappenig htralv majd 200 m-es emelkedre. A cscshoz vezet utat clpk jelltk. Felrve a nap is a tetfokra hgott, de azrt jlesett kifekdni, s napfrdzve leengedni egy kicsit.52
Panorma


Nhny cscsfot elkattintst kveten, elindultunk lefel rdekes, hogy a szrazabb fves rsz milyen sppeds volt), mondhatni trdre gyrtunk.

Kienthaler httnl a vllalkozbb szellemek megmszhattk a lncos Turmsteint (1416m), mg a tbbiek felhajtottk a httben csapolt bodzaszrpt. Itt mindenki mrlegelhetett magban, hogy a lejtmenetet a Weichtalkalmm-n, vagy egy msik kerl ton hajtja teljesteni. A tavalyi tapasztalatok alapjn - „f a vltozatossg” jeligvel - inkbb a Ferdinand-Mayr-Weg mellett dntttem. Felszedeldzkdve egytt vgtunk neki az utols szakasznak. Jakobsquellnl enyhtettem gsi srlseimen, majd a szurdok bejratnl jobbra trtnk a Ferdinand-Mayr Weg-re. Sokkal knnyedebb ton haladtunk tova, helyenknt fenyvesekben csrtettnk, melyek sttsgt meg-megtrte a beszrd fny. A foly zgsbl tlve mr nem lehettnk messze, s lss csodt, a Weichtalhaus mellett rt vget utunk.

Morfondrozva a htte knlatn, oldalt pillantva megdbbenten konstatltam, hogy a szemkzti padon B.Gbor hegymsz s trsasga lt.

Tovbbi kpek
A lersba be nem frt fotk
Fba gyazdott tbla
Fba gyazdott tbla
Fa a sziklkon
Fa a sziklkon
Herminensteig
Herminensteig
Srga virg a sziklkon
Srga virg a sziklkon
Lefelton
Lefelton