Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Putnok-Eger (2006-09-22)
2006.09.28 A Putnok-Eger BZMOT tra beszmolja elkszlt.
Mostanban
Lepke 25 (2022. mjus 12.)
Lepke 40 teljestmnytra a Keszthelyi-hegysgben
OKT: Pilisszentlszl-Visegrd (2022. mjus 12.)
OKT: Pilisszentlszl-Visegrd
OKT: Pilisszentkereszt-Rozlia-tg (2022. mjus 12.)
OKT Pilisszentkereszt-Rozlia-tglagyr
AK: Kunfehrt-Zknyszk (2022. janur 26.)
Se h, se knikula, se porz homok - tli tra a Dl-Alfldn
DDK: Bozsok-Molnaszecsd (2022. janur 26.)
szi tra a DDK vasi szakaszn Zsfival s Vgnnyal
OKT: Szentbkklla-Badacsonytrdemic (2022. janur 26.)
Ess-havas tra a Balaton-felvidken az OKT tvonaln tanhegyekkel.
OKT: Szentbkklla-Badacsonytrdemic (2022. janur 26.)
Ess-havas tra a Balaton-felvidken az OKT tvonaln tanhegyekkel.
Kanizsa 30 (2021. oktber 24.)
Kanizsa 30 sokadszorra
Kevly 20 (2021. oktber 24.)
Tra a Kevlyek krl a ks nyri szeptember elejn
Lovasberny 20 (2021. oktber 24.)
Rvid tra a Velencei-hegysgben s attl szakra

Papi Pipa

Teljestmnytra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2004. szeptember 18.
Induls: 7.25 - Bkksd
rkezs: 18.50 - Bkksd
Rsztvevk: feherb, krichard, natasa, szabola
Traparamterek
A tra hossza 50 km
Szintklnbsg 400 m
tvonal Bkksd-> Dinnyeberki-> Korpd-> Kisibafa-> Rasztina-> Szabs-> Nagyttvros-> Terecseny-> Sasrt-> Ibafa-> Korpd-> Bkksd
Szintid 12 ora
Helyszn Zselic
A 10. Papi Pipa tra alkalmbl rendeztk meg ezt az 50 km-es tvot. Mr vek ta szerettem volna eljnni ide, de eddig soha sem sikerlt.
Induls
Tl macers lett volna, korn kellett volna kelni s a menetrendhez is nehz lett volna alkalmazkodni. Most kocsival kicsit egyszerûbb volt, s a hosszabb tv is pont kapra jtt. Br gy is korn kellett kelni: 3.30-kor, de pl. krichard 2.40-kor kelt. Viszont sikerlt lefnykpezni egy nagyon j kdt Kakasdnl.

Az utbbi idben nem nagyon trztunk. n voltam egy hnapja a Rockenbauer 70-en mint spr, de azt nagyon megszenvedtem. Krichardnak ez volt az els teljestmnytrja. Az ausztriai hegymszsok pedig teljesen ms kategriba tartoznak. Ott egy-egy alkalommal alig mentnk 6-8 km-t, de a szintemelkeds 1500-1600 m volt.A dombsgban ezzel szemben az emelkedk hossza csak pr szz mter, vagyis "van vge" az emelkedknek, nem kell fl napot gyalogolni, hogy felrjen az ember a cscsra.

ton a Zselicben
ton a Zselicben
Fa
Elvileg 7-ig lehetett indulni, mi egy kicsit kstnk s sajt id terhre elindultunk fl nyolckor. Akkor mg nem volt valami meleg, de prszz mter megttele utn bemelegedtnk, a Bkksdrl kivezet emelkedt megmszva pedig mr izzadtunk is. Elg jl lehetett kvetni a jelzst, br sikerlt egy elgazsnl rossz irnyba fordulnunk, amivel elvesztettnk vagy 10-15 percet. Vltozatos volt a tj, ltalban parlagfves rten mentnk, de erdk is voltak azrt.

A dinnyeberki templom
Krichard ltkpe:)
Dinnyeberki falut rintettk elsknt. Az els ellenrz pont a falutl nem messze volt, 8 km-nyire a rajttl. Elgg lassan haladtunk, tkzben sok volt a vihnc, br fnykpezni nem lltunk meg sokszor. Csak a mi gpnk volt ott, szabola klcsnadta az vt. Nem is lett sok virgfnykp. Csinltunk viszont pr kpet Korpd teleplsen, amit mr rgen elhagytak, csak pr vlyogfal s kves t rulkodik arrl, hogy itt rgen l falu volt.

Mivel korn indultunk otthonrl, valaki nem is reggelizett, mr elgg hesek voltunk. A 2. ellenrz pont eltt nem akartunk megllni, ott azonban ltnk egy vadszlesben vagy fl rt.
Zselici dombok
Kajltunk, majd koccintottunk Kicsi Biti, alias ifj. Kovcs Mikls (szl.:2004. szeptember 17.) egszsgre. Szabola hozott kt kicsi pezsgt. Elszr azt hittk csak szivat, de tnyleg hozott. Mellesleg a vadszlesbl nagyon szp kilts volt a zselici dombokra.

Kezdett nagyon meleg lenni, szerencsre az t nagy rsze erdben ment, de hiba siettnk, elgg le voltunk maradva. Mi voltunk az utolsk, s az elkvetkez ellenrz pontokhoz rendre zrs eltt 10-20 perccel rkeztnk. A sietsg persze kikezdett minket is. Valakinek a lbt csesztk szt a vzhlyagok, valakinek a lba kzt az izzadtsg. Natasa brta a legjobban, csak a legvgn kezdett el sntiklni.

ton
Snek
A legszadibb rsz Sasrt s Ibafa kztt volt. Semmi rnyk, sok aszfalt, radsul sietni is kellett. Sajnos a Pipamzeum kimaradt, mert szabola megtiltotta, hogy sokat maradjunk a faluban. Szpen tovbbdcgtnk, de mr nem mi voltunk az utolsk. Mr csak egyszer lltunk meg kajlni egy kis csokit meg npolyit.Mg stteds eltt bertnk a clba, ahol kaptunk klt is, majd szedelzkdtnk, mert szabolnak mg 3 rt kellett vezetnie Pestig.