Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Gdll 20
(2008-10-11)
2008.10.15 Ezen a trn nem talltuk meg a fordtprogramot.
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

Fzs TOPorgs

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2014. mrcius 23. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2014. janur 18.
Induls: Nadap 08:30
rkezs: Nadap 14:15
Rsztvevk: gsznkk, feherb, Kati, krichard, Laci, szabola, Viktor
Traparamterek
A tra hossza19 km
Szintklnbsg450 m
tvonalNadap -> Bence-hegy -> Sukor -> Barlang-kt -> Angelika-forrs -> Jnos-forrs -> Meleg-hegy -> Nadap
Szintid6 ora
HelysznVelencei-hegysg
Legmagasabb tengerszint feletti magassgMeleg-hegy - 352 m
Idjrs
Vltozan felhs tbbrs napstssel. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Igazbl az fogott meg ebben a trban, hogy a vgn lehetsg nylott szalonnastsre is. Szabolt meg krichardot annyira nem izgatta, de nekem nagyon bejtt ez az tlet. Mg akkor is, ha nem is ettem szalonnt. A tra vgre rve mr nem kvntam :) Valahogy az dessg jobban esett akkor, s az is volt.

A msik dolog, ami tetszett a kirsban, hogy nem volt kttt tvonal, mindenki arra ment, amerre akart, csak elre meghatrozott pr pontot kellett rinteni, illetve volt egy bnusz pont, ami nem volt ugyan ktelez, de aki elment oda, a vgn meglepit kapott. Ez a meglepi volt az dessg, mghozz egy hatalmas alms pite fomjban.

A szintezsi sjegynl
Fel a Bence-hegyre
A ktetlen tvonal azrt is volt j, mert gy sok geoldt meg tudtunk keresni, s id is volt bven r. Nem volt szintid, dlutn ngyig, vagyis kvzi sttedsig be kellett rni. A Bence-hegyet nztk ki elsnek, de eltte elugrottunk a szintezsi sjegy fel is, hiszen ott is van egy lda. A Bence-hegyen pedig a Velencei-tavat prbltuk gy lefotzni, hogy ne zavarjon a szembe st nap. Ez a hegy amolyan zskutca volt, ugyanarra volt clszer lemenni, amerre felmentnk. De csakazrtis le akaruk vgni a kanyart, de ez nem jtt ssze. srn bentt, tsks boztoson akadtunk fel, amin lassan is mentnk, s az jabb tvonalmdosts miatt nem is lett rvidebb az t. Rlelve a jellt tra mr simn ment minden, hamarosan elrtnk a msodik pontra, Sukorra. Kzben hasonl volt a tj a Balaton-felvidkihez. Kevs erd, a tvolban t. Sukorn egy rotweilert kellett elkerketni, mert Vgnnyal akart jtszani, de kicsit vehemensen, amit nem nagyon djazott. Ez a jtk addig tartott, amg a falu szln be nem mentnk az erdbe.

va-forrs
Fba gyazdott tbla
Sokan pont ellenkez irnyban vettk sorra a pontokat, k mr szembl kezdtek jnni felnk. Itt megvltozott a tj, bementnk az erdbe, ami mr igazi erdnek szmtott, nemcsak pr csenevsz facsoportnak. Ismt egy gyors ldatallat, majd irny a Barlang-kt. Ezt kveten jtt a tra legszebb rsze, amikor egy vzmossban haladtunk. Ilyen kis hegysg, s ilyen fasza kis vzmoss! Egy rvid idre kimentnk belle, amikor a Pkozd vrnl lv ldt kerestk, de tbb-kevsb ebben mentnk az Angelika-forrsig.

A Jnos-forrs romjai
Mr csak egy pontot kellett felkeresni, ami a hegysg legmagasabb pontjn volt, illetve a bnuszt, a Jnos-forrsnl. Errefel nem vezetett jelzett turistat, de nem volt nehz megtallni. Tovbb is mentnk az Antal-forrsig, majd fel a gerincre, ahol egy raks geoldz emberrel futottunk ssze. Szabola meg krichard megvrt minket a forrsnl. Innen kvzi egyenes t vezetett a clba, de eltte felugrottunk a Meleg-hegyre, lecsekkoltuk a cscsrajrs feladatot. A vgn volt egy kavar, eltereltk a jelzett utat egy kertssel, de kis boztozst kveten bertnk a faluba.

Megint kellett kutyt frszteni, pont a legvgn. Nem rom le mirt. Pontosabban kellett volna, mert janurban nem talltunk megnyitott kutat.