Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Midzor (2013-08-23)
Balkni cscstrk III: Midzor
Mostanban
Rockenbauer Pl emlktra (2022. december 10.)
Ezttal a nappali Rockenbauer trn volt blyaszeds
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Wrthersee kerls (2022. november 16.)
Biciklitra Karintiban, Wrthi-t kerls
Dobratsch (2022. november 16.)
Eskszm, hogy soha tbb nem rom le, hogy Dobratsch
Rax (2022. augusztus 20.)
Rax?Rakok!
Fehr t (2022. jlius 7.)
Kvziszoksos jvi kirnduls 2022-ben a Budai-hegysgben
Thry Gyrgy Emlktra (2022. jlius 7.)
Thury Emlktra sokadjra, egyedl, kt nagy es kztt
Karancs-Medves 35 (2022. jlius 7.)
jra teljestmnytra a Karancs-Medvesen, most kettesben Vgnnyal
Olajos krt - 30 (2022. jlius 7.)
Harmadjra az Olajos krton

Fzs TOPorgs

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2014. mrcius 23. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2014. janur 18.
Induls: Nadap 08:30
rkezs: Nadap 14:15
Rsztvevk: gsznkk, feherb, Kati, krichard, Laci, szabola, Viktor
Traparamterek
A tra hossza 19 km
Szintklnbsg 450 m
tvonal Nadap -> Bence-hegy -> Sukor -> Barlang-kt -> Angelika-forrs -> Jnos-forrs -> Meleg-hegy -> Nadap
Szintid 6 ora
Helyszn Velencei-hegysg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Meleg-hegy - 352 m
Idjrs
Vltozan felhs tbbrs napstssel. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Igazbl az fogott meg ebben a trban, hogy a vgn lehetsg nylott szalonnastsre is. Szabolt meg krichardot annyira nem izgatta, de nekem nagyon bejtt ez az tlet. Mg akkor is, ha nem is ettem szalonnt. A tra vgre rve mr nem kvntam :) Valahogy az dessg jobban esett akkor, s az is volt.

A msik dolog, ami tetszett a kirsban, hogy nem volt kttt tvonal, mindenki arra ment, amerre akart, csak elre meghatrozott pr pontot kellett rinteni, illetve volt egy bnusz pont, ami nem volt ugyan ktelez, de aki elment oda, a vgn meglepit kapott. Ez a meglepi volt az dessg, mghozz egy hatalmas alms pite fomjban.

A szintezsi sjegynl
Fel a Bence-hegyre
A ktetlen tvonal azrt is volt j, mert gy sok geoldt meg tudtunk keresni, s id is volt bven r. Nem volt szintid, dlutn ngyig, vagyis kvzi sttedsig be kellett rni. A Bence-hegyet nztk ki elsnek, de eltte elugrottunk a szintezsi sjegy fel is, hiszen ott is van egy lda. A Bence-hegyen pedig a Velencei-tavat prbltuk gy lefotzni, hogy ne zavarjon a szembe st nap. Ez a hegy amolyan zskutca volt, ugyanarra volt clszer lemenni, amerre felmentnk. De csakazrtis le akaruk vgni a kanyart, de ez nem jtt ssze. srn bentt, tsks boztoson akadtunk fel, amin lassan is mentnk, s az jabb tvonalmdosts miatt nem is lett rvidebb az t. Rlelve a jellt tra mr simn ment minden, hamarosan elrtnk a msodik pontra, Sukorra. Kzben hasonl volt a tj a Balaton-felvidkihez. Kevs erd, a tvolban t. Sukorn egy rotweilert kellett elkerketni, mert Vgnnyal akart jtszani, de kicsit vehemensen, amit nem nagyon djazott. Ez a jtk addig tartott, amg a falu szln be nem mentnk az erdbe.

va-forrs
Fba gyazdott tbla
Sokan pont ellenkez irnyban vettk sorra a pontokat, k mr szembl kezdtek jnni felnk. Itt megvltozott a tj, bementnk az erdbe, ami mr igazi erdnek szmtott, nemcsak pr csenevsz facsoportnak. Ismt egy gyors ldatallat, majd irny a Barlang-kt. Ezt kveten jtt a tra legszebb rsze, amikor egy vzmossban haladtunk. Ilyen kis hegysg, s ilyen fasza kis vzmoss! Egy rvid idre kimentnk belle, amikor a Pkozd vrnl lv ldt kerestk, de tbb-kevsb ebben mentnk az Angelika-forrsig.

A Jnos-forrs romjai
Mr csak egy pontot kellett felkeresni, ami a hegysg legmagasabb pontjn volt, illetve a bnuszt, a Jnos-forrsnl. Errefel nem vezetett jelzett turistat, de nem volt nehz megtallni. Tovbb is mentnk az Antal-forrsig, majd fel a gerincre, ahol egy raks geoldz emberrel futottunk ssze. Szabola meg krichard megvrt minket a forrsnl. Innen kvzi egyenes t vezetett a clba, de eltte felugrottunk a Meleg-hegyre, lecsekkoltuk a cscsrajrs feladatot. A vgn volt egy kavar, eltereltk a jelzett utat egy kertssel, de kis boztozst kveten bertnk a faluba.

Megint kellett kutyt frszteni, pont a legvgn. Nem rom le mirt. Pontosabban kellett volna, mert janurban nem talltunk megnyitott kutat.