Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Kaptrkvek 15
(2022-06-18)
Hossz kihagys utn egy teljestmnytra a Bkk lbnl
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

Balatoni Kk Tli 30

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2014. prilis 14. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2014. februr 16.
Induls: 08:15 Ptfrd
rkezs: 15:30 Balatonalmdi
Rsztvevk: gsznkk, feherb, Kati, Via, Viktor
Traparamterek
A tra hossza30 km
Szintklnbsg460 m
tvonalPtfrd -> Kirlyszentistvn -> Litr -> Balatonalmdi
Szintid7 ora
HelysznBalaton-felvidk
Idjrs
Vltozan felhs csapadk nlkl. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Azrt mentnk el erre a trra, mert rdekelt a Balaton-felvidki kk tra is, s ezzel el tudtuk kezdeni azt is. Az, hogy a rajt s a cl nem ugyanott volt, ignyelt nmi szervezst, de a MV ignybevtelvel meg lehetett oldani a feladatot.

Ptfrd, Csnakz t
Almdi, platnsor
Kicsit ksn indtottk az embereket, a vonat rkezse utn mg 45 percet kellett vrni a rajt nyitsra, ami a sportplyn volt. Ez pont elg volt arra, hogy megkeressk a Csnakz t melletti ldt, s krlnzznk kicsit a t krl. A trzni vgyk mr ott toporogtak a rajtnl, volt is sorbanlls. Szerencsre nekem nem kellett, elvoltam a kutyval addig kint. Gondoltam n. A tbbiek sajnos beleegyeztek abba, hogy tnkre egy itiner legyen, amit kicsit nehezmnyeztem, s jra sorba lltam egy sajt bejratrt. Amikor megkaptam, indulhattunk, rm vt bdott.

Patak a rajt mellett
Elhztunk a 0-s kilomterk mellett, majd a vros szli kis utckon felkapaszkodtunk a vrosszli dombokra. Szp kiltst nyjtott a kzelben lv herm. A tj amolyan Balaton-felvidki jelleg kevs erdvel, sok legelszer kpzdmnnyel, a httrben pedig lassan egyre tbbszr s egyre kzelebbrl lehetett megpillantani a Balatont.

Kilts az ermre
A tra igazbl nem a 100 %-ig a kk jelzsen haladt. Tbbszr letrt rla, fleg olyan helyeken, ahol valami kilts is volt. Ezeken a helyeken szalagozs segtette a tjkozdst. Egyszer ldzs miatt hagytuk el a kket, tulajdonkppen azzal prhuzamosan haladtunk, csak nem lent a vlgyben, hanem fent a hegygerincen. Elbb Kirlyszentistvnon, majd Litren volt ellenrz pont. Elbbi helyen mandarin, utbbin lngos vrt minket. A lngossal szerencsnk volt, mert nem kellett vrni, de az utnunk jvknek el kellett ott lenni egy ideig, ha enni akartak. Litr a kktrn is ellenrz pont volt, abba az igazolfzetbe is kellett volna blyegezni, de semmit nem talltunk nyitva. Igaz, nem is nagyon trtk magunkat rte. A tra meseblyegzjt nyomtuk bele, aztn vagy elfogadjk vagy nem.

A bazrt vastvonal
Sd patak
Nem volt sok idnk. A szintidbl ugyan lett volna mg, de a vonatot azrt el kellett rni, mert 2 rnknt jr a tli szezonban. Hosszabb erds szakasz kvetkezett, fleg fenyvesben haladtunk, ahol a magaslatokon a fk kzl megint el-elbukkant a Balcsi. A kvetkez lakott rsz, ami feltnt, mr Almdi volt. De a clig mg kellett tenni egy vargabett a Malomvlgy fel. Mire idertnk, mr eltnt a blyrl a zsrkrta. A clig mg sokat kellett aszfalton menni, ami nem igazn tett jt a talpamnak. Ez az j bakancs sem olyan, amiben szeretni fogom a trk vgn az aszfaltos szakaszokat. Jobban elfradtam ezen a 30 km-en, mint ahogy az illett volna.