Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Hrom forrs tja a Pilisben (2017-02-26)
Egy tl vgi borongs napon rvid kirndulssal teljestettk a Hrom forrs tja a Pilisben tramozgalmat.
Mostanban
Fehr t (2022. jlius 7.)
Kvziszoksos jvi kirnduls 2022-ben a Budai-hegysgben
Thry Gyrgy Emlktra (2022. jlius 7.)
Thury Emlktra sokadjra, egyedl, kt nagy es kztt
Karancs-Medves 35 (2022. jlius 7.)
jra teljestmnytra a Karancs-Medvesen, most kettesben Vgnnyal
Olajos krt - 30 (2022. jlius 7.)
Harmadjra az Olajos krton
Kaptrkvek 15 (2022. jnius 18.)
Hossz kihagys utn egy teljestmnytra a Bkk lbnl
Lepke 25 (2022. mjus 12.)
Lepke 40 teljestmnytra a Keszthelyi-hegysgben
OKT: Pilisszentlszl-Visegrd (2022. mjus 12.)
OKT: Pilisszentlszl-Visegrd
OKT: Pilisszentkereszt-Rozlia-tg (2022. mjus 12.)
OKT Pilisszentkereszt-Rozlia-tglagyr
AK: Kunfehrt-Zknyszk (2022. janur 26.)
Se h, se knikula, se porz homok - tli tra a Dl-Alfldn
DDK: Bozsok-Molnaszecsd (2022. janur 26.)
szi tra a DDK vasi szakaszn Zsfival s Vgnnyal

Rax

Kirnduls
Honlapra kerlt:2015. februr 10. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2014. oktber 11.
Induls: 10:00 Preiner Gscheid
rkezs: 16:30 Preiner Gscheid
Rsztvevk: feherb, Kati, krichard, Vagny
Traparamterek
A tra hossza 15 km
Szintklnbsg 1400 m
tvonal Preiner Gscheid -> Karl-Ludwig-Haus -> Heukoppe -> Nemecekhtte -> Neue Seehtte -> Waxriegelhaus -> Preiner Gscheid
Helyszn Osztrk Alpok
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Heukoppe - 2007 m
Idjrs
Tlnyoman napos, a vlgyekben felhs-kds. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Az els mterek
Krichardtl jtt az tlet, hogy menjnk el valami krnyez magas hegyre, amit egy nap alatt meg lehet jrni oda-vissza, s mg normlisat trzni is lehet. n a Ttrba mentem volna, akkor ihattunk volna Kofolt, de a tbbiek inkbb Ausztrira szavaztak. Ez krichardot s Katikt jelentette. Vgl a Raxra esett a vlaszts, ugyanarra mentnk fel, mint pr ve, de visszafel tettnk egy kis kerlt.

alattunk sznak a felhk
Szp idnek grkezett, szraz eloldal, a dlnyugati szl fnt csinlt az Alpok szaki oldaln. A szlvdett helyeken, vlgyekben ugyanakkor sokig megmarad a kd. A parkolban mr nem talltunk szabad helyet, az t szln lltunk meg. Nagyon fjt a szl, alig tudtam kihajtogatni a trkpet. De csak a hgban fjt ennyire, ahol sszeszklt az ramlsi csatorna, feljebb mr kellemesebb volt. Sttt a nap, izzadtunk is felfel menet. Letrtnk arrl az trl, amin a mltkor mentnk, de aztn nem jrtunk szerencsvel. Lnccal biztostott tba futottunk bele, ami amgy nem lett volna gond, mert nem volt vszes, de szegny Vgny nem biztos, hogy fel tudott volna jnni. gyhogy visszafordultunk, s a szerpentinen mentnk fel. Legalbbis csak n, a tbbiek toronyirnt. Engem baromira idegestett, hogy nem haladok az egyenes ton, inkbb a hosszabb, de kevsb frasztt vlasztottam. Kricharddal ketten trabottal mentnk, Katika anlkl, mgis volt a leggyorsabb.

A Preiner Wand sziklafala
Kpolna fellrl
A Karl Ludwig Hausban nem lltunk meg, tele volt turistkkal, a legtbben a terszon csrgtek, annyira kellemes id volt. Egybl felmsztunk a Heukoppera, kiskutynk most elszr volt 2000 m felett. Kzben mg egy ldt is megkerestem. Rvidet pihiztnk a cscson, fotzs, s indultunk is vissza. Lefel mr betrtnk a hzba, s jfle hzi kszts almdudler jelleg italt is ittunk.

Hentergs
Lassan lemegy a nap
Nem mentnk le arra, amerrl feljttnk ide, hanem egy szintton haladtunk tovbb a Nemecsekhtte, majd a Neue Seehtte irnyba. A turistautak keresztezdsben az eligazttblkon piros s fekete pttykkel jellt tvonalak voltak. A fekethez szinte mindig oda volt rva, hogy csak gyakorlott (gebt) trzknak val. Ezeket igyekeztnk elkerlni. Azrt volt egy svny, ami tlen elg nehz lehet, de most h nlkl, csszsmentesen nem volt rzs. Az utols szakaszon mg egy forrst is megltogattunk, s begyjtttem mg egy ldt.

Kalte Rinne
De ezzel mg nem volt vge. Rbeszltem a tbbieket, hogy menjnk t a 20 schillinges kilthoz. Ez az a hely, ahol lehet olyan fott kszteni, ami rgen a 20 schillingesen volt rajra. Tbb semmeringi viaduktot is be lehet ltni innen a Rax-szal a httrben. Ez nem volt hossz tra, a Wolfsbergkogel vastllomson parkoltunk, innen kb. 2 km. Csakhogy elszr rossz kilthoz mentnk, innen nem ltszdott a Kalte Rinne sem. Msodjra eltalltuk a j helyet, ide viszont n ktszer mentem fel, mert a trkpet sikerlt otthagyni. De ekkor mr szinte teljesen stt volt.

Vgl is ez egy prba volt, hogy mennyire ri meg ilyen egynapos trt csinlni. Igazbl annak a fraszt, akinek vezetni kell, mert oda-vissza azrt megvan 5-600 km az t.

Tovbbi kpek
A lersba be nem frt fotk
Habsburghaus a tvolban
Habsburghaus a tvolban
Karl-Ludwig-Haus s a kpolna
Karl-Ludwig-Haus s a kpolna
Fotmeglls
Fotmeglls
Railjet a Semmeringen
Railjet a Semmeringen