Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

Srga 20

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2015. mjus 31. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2015. mjus 1.
Induls: 06:40 - Pilisvrsvr
rkezs: 12:00 - Hvsvlgy
Rsztvevk: feherb, Kati, Vagny
Traparamterek
A tra hossza20 km
Szintklnbsg790 m
tvonalPilisvrsvr -> Pilisszentivn -> Zsros-hegy -> Als-Jegenye-vlgy -> Ktk-padja -> Virgos-nyereg -> jlaki-hegy -> Hvsvlgy
Szintid6 ora
HelysznBudai-hegysg
Idjrs
Tlnyoman napos, szraz. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Ennl a trnl is sokat filztunk, hogy melyik tvot vlasszuk, s logisztikai meg szabadids okok miatt a 20-as tvon indultunk el.

Templom Pilisszentivnon
A pilisvrsvri rajtbl pr utccskn thaladva, majd egy lpcsn lestlva mr egy msik teleplsen, Pilisszentivnon voltunk. Kicsit olyan rzsem volt, mintha Ausztriban vagy Nmetorszgban jrnk egy csendes vasrnap reggelen. Ebbl csak az utbbi stimmelt, az elznek pedig taln az volt az oka, hogy egy rendezett, svb falurl van sz.

Vzessrendszer
Egy vlgyben haladtunk felfel a Nagy-Szns irnyba. Utunkat prszor kidlt villanyvezetk keresztezte, de ezek mr nem voltak veszlyesek a kirndulkra. Jl meg lehetett izzadni gy kora reggel az emelkedn mire felrtnk Nagykovcsi erdszli utols utcjba. tkzben tallkoztunk hosszabb tvon indulkkal, akik mr este elindultak Esztergombl, s egsz jjel baktattak a sttben. Rajtuk kicsit megltszdtak a kilomterek, mi legfeljebb azrt tntnk fradtnak, mert kora hajnalban keltnk, mert minl hamarabb rajtolni akartunk. A kezdeti emelked rhangolt a trra, de a Muflon Itatban azrt r kellett segteni egy kvval is.

Frds a patakban
Fot sziklamszs utn
Vgig a srga jelzsen kellett haladni, semmi letr sem volt. Mg akkor sem, ha a kzelben szignifiknsabb pont volt. Egy helyen az erdben egy kurflit is lert az tvonal, ahova a rafks szervezk feltteles ellenrz pontot is beraktak. Szerencsnkre esznkbe sem jutott kispistzni, s klnben is, az itineren feketn-fehren rajta volt a ravaszsg.

A Jegenye-vlgyben majlisozs volt sznpaddal, hangos zenvel meg sok egybbel, ami a majlishoz hozztartozik. Ami azrt furcsa, mert vdett terletrl van sz. Persze kell a lv...

Virgz repce a vlgyben
Vgny, gyilkol!!!
Eddig errefel jvet mindig felmentnk a Klvrihoz, de a srga elmegy alatta. Taln csak egyszer jrtam eddig arra, s nemcsak a hegytetrl, hanem innen is nagyon j a kilts szak fel. Termszetesen dsabb a nvnyzet, tbbszr takarjk ki a kiltst, de azrt lehet fnykpezni. A virgz repce mg szebb tette a tjat. A Virgos-nyeregben kis klzsznet kvetkezett, majd nekivgtunk a maradk 5 km-nek. Ebben volt egy kis emelked az jlaki-hegyre, illetve egy pisisznet kzvetlenl Hvsvlgy eltt. Ezt azrt lehetett kicsit nehzkesen kivitelezni, mert mjus elseje s j id lvn sokan voltak az erdben.

A clban mg pizzt is kaptunk, persze nem egszet, csak 2 szeletet, de ilyenre sem emlkszem egy teljestmnytrrl sem.