Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Lochnagar (2018-09-08)
Kirnduls Skciban II - Lochnagar
Mostanban
Rockenbauer Pl emlktra (2022. december 10.)
Ezttal a nappali Rockenbauer trn volt blyaszeds
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Mittagskogel (2022. november 16.)
jra a Mittagskogelen, ezttal nyron, hmentesen.
Wrthersee kerls (2022. november 16.)
Biciklitra Karintiban, Wrthi-t kerls
Dobratsch (2022. november 16.)
Eskszm, hogy soha tbb nem rom le, hogy Dobratsch
Rax (2022. augusztus 20.)
Rax?Rakok!
Fehr t (2022. jlius 7.)
Kvziszoksos jvi kirnduls 2022-ben a Budai-hegysgben
Thry Gyrgy Emlktra (2022. jlius 7.)
Thury Emlktra sokadjra, egyedl, kt nagy es kztt
Karancs-Medves 35 (2022. jlius 7.)
jra teljestmnytra a Karancs-Medvesen, most kettesben Vgnnyal
Olajos krt - 30 (2022. jlius 7.)
Harmadjra az Olajos krton

Le Reculet

Magashegyi tra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2004. prilis 14.
Induls: Valamikor dleltt
rkezs: Valamikor dlutn
Rsztvevk: feherb, krichard, natasa, szabola
Traparamterek
A tra hossza 10 km
Szintklnbsg 900 m
Helyszn Jura-hegysg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Le Reculet - 1717 mter
Idjrs
Borult, szar, kevs jgdara volt. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Ezzel kezddtt. Ez volt az els magashegyi trnk, br ez is csak egy kicsi kiruccansnak indult. Legalbbis krichard ezt adta be neknk. Abszolt nem volt semmi hegyi cuccunk. Mg a tskm cipzrja is elcseszdtt, nem lehetett a htra venni, nehogy kiszrdjon minden. Szabola csak egy farmert hozott, ebben volt minden nap, mg Svjban voltunk. Szval, beramatrk voltunk, br ez nem meglep, most 2 vvel ksbb mg mindig azok vagyunk ilyen tren, legfeljebb az ber jelz mr azrt elhagyhat.

Szval az egsz gy kezddtt, hogy krichard egy rohadt kis pnzhes kcsg, aki inkbb kiment egy vre Cernbe dolgozni, s flbehagyta(!), (egszen pontosan csak halasztotta) az egyetemet. Mi meg voltunk olyan kis sunnyog hink, hogy meghvattuk magunkat hozz, gy megsproltuk a szllskltsget. Genf mellett lakott Franciaorszgban. Innen jrt be Cernbe.

Natasa a tblkkal
Szikla
Szval, ez a Le Reculet, a Jura hegysg msodik legmagasabb pontja, s egy kpsre van attl a falutl, ahol a krichard lakott. Nem tudom mi a neve, ezeket a hlye francia neveket nem tudom megjegyezni, n krek elnzst miatta. Ks dleltt indultunk neki, trkpnk nem volt, krichard mr volt itt tbbszr, ismerte az utat. A parkol 800 mteren volt, innen indultunk. Az elejn mg normlis erdben haladtunk, majd fokozatosan egyre kevesebb fval tallkoztunk, azok is inkbb kisebb mretek. Szabola ellvezett a gynyrtl, ilyen klnleges virgok nlunk nincsenek, fotzta is ket, mint az llat.

Fk  a szrkesgben
Pihi
Sajnos szar id volt, nem lehetett lvezni a panormt. Pedig volt bven olyan hely, ahonnan biztos j a rlts Genfre. De mindegy, ezen nem keseregtnk sokat, gysem tudjuk megvltoztatni. 1100 mter krl lttuk az els havat, aztn egyre tbb hfolttal tallkoztunk. s egyre tbb zerge is volt, gy kellett ket lerugdosni a hegyoldalrl, annyian voltak, mint BKV ellenr a Nyugati-tren a reggeli cscsidben.

Felfel a cscsra
Krichard
tmenetileg eleredt az es, amiben voltak kis jgszemek is. Behzdtunk egy fa al, s ha mr meglltunk, kajltunk is egyet. Szerencsre gyorsan elllt, s jult ervel folytattuk utunkat flfel. 1400-1500 mter krl volt egy tehnitat. Itt csinltunk egy csoportkpet, de sajnos letlen lett. Innen mr gyakorlatilag szz hban mentnk, de mivel mr prilis volt, s ez nem olyan nagy magassg, nem volt mly a h. Karmazsinunk (kamsli:)) nem volt, ezrt a farmer s a cip bezott.
A cscs fel
Meredeken lefel
Egy meredek emelkedt kellett lekzdeni a hban, de azrt utna is figyelni kellett, hova lp az ember. Kezdknt elg szarul nzett ki a hegyoldal, kicsit azrt fostam, nehogy szarul lpjek. Itt mr felhben voltunk, csak kb. szz mterre lttunk elre. Trpefeny, szikla, h. Ez volt a ltnival. Aztn hirtelen megjelent a kdben egy villanyoszlopra emlkeztet kereszt. Ez jelkpezte a cscsot. Volt rajta egy hmr, ami +4 fokot mutatott.

Lefel msik ton mentnk, legalbb is egy darabig klnbztt a felfelettl. Egy meredek lejtt kellett lekzdeni, ahol ugye mi nem igazn vagyunk jrtasak. Magyarn iszonyat lassan s vatosan mentnk le Natasval.
A szikln
Egy szles vlgyben haladtunk lefel, ahol helyenknt sszegylt a h, s bele is lptnk lukakba, amiben az egsz lbunk eltnt. Alaposan t volt mr zva a cipnk, szemly szerint n mr alig vrtam, hogy visszarjnk, s rtegyk a vizes cuccot a raditorra. Szabola azt vrta, hogy este megcsinlhassa a papriks csirkt normlis csirke, paprika s tejfl nlkl, krichard pedig WC-ben alvst vrta.

Tovbbi kpek
A lersba be nem frt fotk
Csillagvirag
Csillagvirag
Ketten
Ketten
Tehenlegelo
Tehenlegelo
Kilatas
Kilatas