Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Lepke 40 (2007-03-17)
2007.03.22 Egy keszthelyi teljestmnytrn, a Lepke 40-en is rsztvettnk. Kellemes, nem nagyon megerltet tra volt, a lers elolvashat itt.
Mostanban
Szent Lrinc-flsziget (2023. mjus 7.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Fel a Csvnyosra (2023. mjus 1.)
jra felmentnk a Csvira, s idn is sikerlt ezt havas krlmnyek kztt megtenni
Levada do Caldeirao Verde (2023. mjus 1.)
Madeira I - Levada do Caldeirão Verde
Bkki Forrsok 15 (2023. prilis 17.)
15 v utn jra a Bkki Forrsok trn
Meteor Maraton (2023. prilis 2.)
szi 40-es tra a Budai-hegysgben
Komlska kirnduls (2023. prilis 2.)
Lassan szoksoss vl szi kirnduls a Zemplnben
rottk kirnduls (2023. prilis 2.)
Inverzis kirnduls a Kszegi-hegysgben
Bazaltutca kirnduls (2023. prilis 2.)
Bazaltutca, Zala megye csodja
OKT: Trkmez-Nagymaros (2023. prilis 2.)
Rvid kktrzs a Brzsnyben, egy hinyz szakaszt ptolva
Rockenbauer Pl emlktra (2022. december 10.)
Ezttal a nappali Rockenbauer trn volt blyaszeds

Blyaszed tra

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2018. december 16. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2018. augusztus 5.
Induls: Rdihza - 21:30
rkezs: Bzakerettye - 03:45
Rsztvevk: feherb, krichard, Zsfi
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2019 
Traparamterek
A tra hossza 24 km
Szintklnbsg 630 m
tvonal Rdihza -> Szentpterflde -> Lasztonya -> Torhai-forrs -> Lispeszentadorjn -> Bzakerettye
Helyszn Zalai-dombsg
Idjrs
J id volt.
Kt v sznet utn jra mi szedtk le a blykat a Rokenbauer 130 egy szakaszn. Egyttal az jrakezdett kktra fzetbe is jl beleblyegeztnk hrmat.

Tvoli fnyek
Stt erd
Meleg volt napkzben, 8 rakor mg egy csom trz ott pihent a rdihzi kocsmnl, hrman pedig mg hinyoztak. Ltszott, hogy nem fogunk korn indulni. 9-kor zrt a pont, 9.15-kor elmentek az utolsk, mi pedig negyed rval ksbb indultunk utnuk. Nem vittk tlzsba a sebessget, nzegettk az eget, a sros rszeke is lasstottak, de azrt egsz jl haladtunk, jval 4-es tlag felett. Szentpterfldn mr bezrt a kocsma, meg sem lltunk, inkbb haladtunk a tovbb az aszfaltton, ami basztatta ugyan a talpunkat, de legalbb gyorsan lehetett haladni.

Az ttrs a gerincen nev ellenrzpontot kerestk egy darabig, de nem talltuk. Ahol rgen szokott lenni, kivgtk az erdt, a krnyken mshol se leltk. Gyors telefon a fnknek, aki mondta, hogy napkzben a trzk is hinyoltk. Szval eltnt.

Holdkelte
Unalmas, de meglepen gyorsan eltel kilomterek utn, hajnali 1 krl rtnk Lasztonyra, ahol leltnk ebdezni. A falu mind a 23 lakja tudta ezt, hla a kutyknak. Az eddigi vek ilyen blyaszedi trival ellenttben rengeteg llatot lttunk. Voltak lepkk, de akkork, mint egy kisebb denevr, s a lmpnk fnyre izgultak r. Aztn kt rka, akik nem nagyon ijedtek meg, csak szp lassan flrevonultak. A msodik tisztes tvolsgbl mg kvetett is egy darabon. De borzot is lttunk. A lmpkat ltnia kellett, mert n is lttam a fnyl szemt, de csak akkor fordult sarkon, amikor kijtt a fbl, s ott volt mellettem.

Lasztonya, ebd
Az utols hrom versenyzt Lasztonyn utolrtk, de a kajasznetnk miatt megint elre mentek j 15 perccel. De lnyegesen lelassultak, mert alig 3 km mlva a Torhai-forrsnl utolrtk ket. Nem talltk a pontot sem. Az ssze-vissza kijrt erdei utakat nehz volt kvetni itt a sttben, mi is letrtnk a kkrl, de vgl csak sikerlt odakvlyogni a forrshoz. Rg le kellett volna bontanunk, s mg kb. 45 perc volt htra a bzakerettyei zrsig, ami mg 6 km. k hrman letettek a folytatsrl, hvtak valakit, ami elvitte ket kocsival a clba, mi pedig folytattuk utunkat, s leszedtk a htralv 1 blyt. Vgl 03.40 krl rtnk Bzakerettyre, s az aktulis utols trz fl rval elbb hagyta el a pontot.