Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Forrs tra a Visegrdi hegysgben (2009-12-13)
Forrs tra a Visegrdi hegysgben. A beszmol
Mostanban
Lepke 25 (2022. mjus 12.)
Lepke 40 teljestmnytra a Keszthelyi-hegysgben
OKT: Pilisszentlszl-Visegrd (2022. mjus 12.)
OKT: Pilisszentlszl-Visegrd
OKT: Pilisszentkereszt-Rozlia-tg (2022. mjus 12.)
OKT Pilisszentkereszt-Rozlia-tglagyr
AK: Kunfehrt-Zknyszk (2022. janur 26.)
Se h, se knikula, se porz homok - tli tra a Dl-Alfldn
DDK: Bozsok-Molnaszecsd (2022. janur 26.)
szi tra a DDK vasi szakaszn Zsfival s Vgnnyal
OKT: Szentbkklla-Badacsonytrdemic (2022. janur 26.)
Ess-havas tra a Balaton-felvidken az OKT tvonaln tanhegyekkel.
OKT: Szentbkklla-Badacsonytrdemic (2022. janur 26.)
Ess-havas tra a Balaton-felvidken az OKT tvonaln tanhegyekkel.
Kanizsa 30 (2021. oktber 24.)
Kanizsa 30 sokadszorra
Kevly 20 (2021. oktber 24.)
Tra a Kevlyek krl a ks nyri szeptember elejn
Lovasberny 20 (2021. oktber 24.)
Rvid tra a Velencei-hegysgben s attl szakra

Forrstra a Brzsnyben Kzptv

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2019. november 6. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2019. oktber 12.
Induls: 08:30 - Zebegny
rkezs: 15:00 - Zebegny
Rsztvevk: feherb, Zsfi
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2014 
Traparamterek
A tra hossza 25 km
Szintklnbsg 940 m
tvonal Zebegny -> Ks Tams kilt -> Ern-forrs -> Hegyes-tet -> Kirly-kt -> Mlns-forrs -> Mese-forrs -> Fehr-kt -> zike-forrs -> Zebegny
Szintid 7 ora
Helyszn Brzsny
Taln ez a harmadik brzsnyi forrstrm, de mr elg rgen vettem rszt ilyen rendezvnyen. Most Zsfi s Vgny ksrtek el.

Ern-forrs
Bedlt fk a vlgyben
A zebegnyi rajtl az Ern-forrs fel indultunk, ott volt az els pont. Mghozz szinte egyenesen az erdn t tba ejtve a kiltt a falu felett. Gyors forrsmrs utn folytattuk is utunkat a Hegyes-tet fel. Jelzetlen ton, egy vlgyben haladtunk felfel, s ht elgg megizzadtunk az emelkedvel. Sok helyen a fk is bedltek a vlgybe. Ezek olyan szerencstlenl trtntek, hogy knnyedn tlptem ket, de Zsfinak bukdcsolni vagy kerlni kellett. Msik esetben nekem kellett nagyot hajolnom, Zsfi bjt t alattuk knnyedn. A kutynak egyszer volt, legtbbszr tfrt alattuk, sokszor azt se tudtam merre van, gy lemaradtunk.

Viadukt Zebegnyben
A Szent Mihly-hegy nyergnl lyukadtunk ki. Itt mr nagyon rlt Vgny, hogy vgre viszontlt minket. Hiba laposodott el az emelked a vgn, nagyon kifrasztott minket a mszs. De legalbb a tra szintklnbsgnek a fele megvolt, s mg csak 7 km-t jttnk. A nyeregbl a Hegyes-tet mr szinte csak levezetsnek szmtott ezek utn.

Kirly-kt
Mlns-forrs
A kvetkez forrs a Kirly-kt volt, ami a nagymarosi oldalban van. Le kellett teht menni egszen a vast szintjre. De eltte mg azrt stltunk egy kicsit, s nehz lejtbl sem volt hiny. A kezdeti j sok szint miatt rossz volt az tlagsebessgnk, de ezt szpen lassan azrt javtottuk. A Kirly-kt utn egy gyors bfpont, majd a Mlns-forrs kvetkezett, amit mr ihatknt jelltek meg az itineren. Ittunk is, illetve feltltttk a palackokat. s persze mrtem is.

Mese-forrs
Kutya szempontjbl kellemetlen szakasz kvetkezett. A Kspallagra vezet mton kellett gyalogolni felfel egy keveset. Volt forgalom, kerkpros rajtl kezdve motorosokon t minden jtt. Meg kellett fogni a kutyt, s folyton figyelni, hogy mi bukkan el a kanyarban, hogy idben le tudjunk menni a padkra. Az dlterlet vgn trtnk le errl az trl, s bementnk a Mese-forrshoz jelzetlen ton. Itt volt egy kis gz, pran visszafel jttek, pedig az itiner szerint tovbb kellett volna menni. Mondtk, hogy a szalagozs eltnt. s tnyleg, a pont utn be kellett volna fordulni balra egy vlgybe, de szalagok nem voltak. A GPS szerint eltjkozdtunk, megtalltuk az svnyt felfel, ksbb mr egy-kt szalag is volt. Csak pont a kritikus helyen, az elgazsban hinyoztak. A Mese-forrsnl a pontr mondta, hogy reggel mg megvoltak.

Akik visszafordultak, alternatv tvonalon mentek fel, gondolom a mton. Pedig ez a rsz igazn szp volt, a Brzsnyben nem annyira gyakoriak az ilyen szikls, szakadkos vzmossok.

Fehr-kt
Rt Trkmez eltt
A tetn a hossztvon indulk elmentek jobbra, tettek egy mg nagyobb krt. Mi visszafordultunk irnyba, innen mr vgig a cl fel tartottunk. A Fehr-kti forrscsoportnl sszefutottunk egy nagyobb gyerekcsoporttal, figyelni kellett, hogy a kutya megtall-e minket, s nehogy egyszerre tbben tmadjk le, hogy meg akarjk simogatni. A trkmezi hznl is sokan voltak, az llatkert s a kalandpark vonzza a npet. Vgnyt is vonzotta az llatkert, szerencsre mr hamarabb megfogtam, de akkor is folyton arra akart menni.

Zsfi elgg ki volt fradva, mr nemcsak az emelkedkn botozott. A trde fjt fleg a lejtkn. Nekem a talpam fjt, ami a rossz cipbett miatt volt. Az eredeti tnkre ment, s amit vettem bele, nem igazn vlt be.

A turistahztl egy kis kitrt kellett tenni az zike-forrsig, majd egyenesen bemenni Zebegnybe, amirl nem is tudtam, hogy elg sokig folytatdik a hegyek kztt.