Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Bkk Fennsk 25 (2008-06-28)
2008.06.30 Ismt a Bkkben jrtunk, a Bkk Fennsk tra 25-km-es tvjt gyalogoltuk vgig. s utna mg egy kicsit forrsoztunk is. A lers.
Mostanban
Kaptrkvek 15 (2022. jnius 18.)
Hossz kihagys utn egy teljestmnytra a Bkk lbnl
Lepke 25 (2022. mjus 12.)
Lepke 40 teljestmnytra a Keszthelyi-hegysgben
OKT: Pilisszentlszl-Visegrd (2022. mjus 12.)
OKT: Pilisszentlszl-Visegrd
OKT: Pilisszentkereszt-Rozlia-tg (2022. mjus 12.)
OKT Pilisszentkereszt-Rozlia-tglagyr
AK: Kunfehrt-Zknyszk (2022. janur 26.)
Se h, se knikula, se porz homok - tli tra a Dl-Alfldn
DDK: Bozsok-Molnaszecsd (2022. janur 26.)
szi tra a DDK vasi szakaszn Zsfival s Vgnnyal
OKT: Szentbkklla-Badacsonytrdemic (2022. janur 26.)
Ess-havas tra a Balaton-felvidken az OKT tvonaln tanhegyekkel.
OKT: Szentbkklla-Badacsonytrdemic (2022. janur 26.)
Ess-havas tra a Balaton-felvidken az OKT tvonaln tanhegyekkel.
Kanizsa 30 (2021. oktber 24.)
Kanizsa 30 sokadszorra
Kevly 20 (2021. oktber 24.)
Tra a Kevlyek krl a ks nyri szeptember elejn

Forrastra a Vrtesben Hossztv

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2020. mrcius 8. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2019. december 15.
Induls: Szrliget - 08:50
rkezs: Szrliget - 14:10
Rsztvevk: feherb, szabola
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2013 
Traparamterek
A tra hossza 23 km
Szintklnbsg 600 m
tvonal Szrliget -> Krtvlyesi-kilt -> Bla-forrs -> Hideg-kt -> Szarvas-kt -> Szp Ilonka-kt -> Szp Ilonka-forrs -> Nagy Cskny -> Szrliget
Szintid 7 ora
Helyszn Vrtes
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Nagy-Cskny - 487 m
Idjrs
Kzepesen s ersen felhs, csapadk nlkl.
Szabolval s a kiskutyval mentnk el a Vrtesbe megszerezni az jabb fa alak jelvnyt. Fel voltunk vrtezve forrsmr cuccokkal s szabola szemeteszskokat is hozott, hogy sszeszedje az erdben tallhat szemt 0,01 %-t.

Kilts a kiltbl
Szrligeten a rajt utn bele kellett lpni valami barna ferttlentbe, nehogy becipeljk a sertspestist a terletre, s a Vrtes fel kanyarodtunk. Az OKT rgi nyomvonaln mentnk a Birka csrdt rintve, majd felmsztunk a Krtvlyesi kilthoz. Ez volt taln a tra legnehezebb rsze, mert a srban nehz volt felfel menni. A kiltba Vgnnyal mentnk fel ketten, szabola lent maradt. De Vgny is mindig csak az els emeletig jut, akkor rjn, hogy tlt a deszkk kztt, s fl. Lefel szabola elvette a szemetest, s elkezdte gyjtgetni a manyagokat. A traktorgumit ott hagyta, nem tudom mirt.

Bla-forrs
Kilts a Grcik Brcrl
Els forrs a Bla-forrs volt, amit az elz tra ta jra foglaltak. Termszetesen nem ivvz. Ezutn a Krtvlyespuszta hatrban lv Hideg-kthoz mentnk, de itt csak egy hz volt, szges kertsdarabokkal krbevve. A rendezk gondoltak arra is, hogy ne csak forrsokat keressnk fel, hanem azrt olyan helyek is legyenek benne az tvonalban, amik n. prmium helysznek. Ilyen volt pl. a Grcik Brce, ahonnan remek kilts nylt tbbek kztt az oroszlnyi ermre. De a tra vgn a Vrtes legmagasabb pontjt is rintettk, ami kvzi egy fennskon van.

Szarvas-kt
A Szarvas-kt volt a kvetkez az OKT mentn, ahol kajztat pont is volt. Ennek megfelelen a kutya rt oda elsnek, de neki annyival volt knnyebb, hogy nem kellett forrst fnykpeznie. Pihentnk is kicsit, szabola pedig leadta a pontrnek az els adag szemetet. Ezt kveten volt olyan, hogy Szp Ilonka-kt s Szp Ilonka-forrs. Azt hittem, hogy elrs, de nem. Ez kt klnbz objektum.

Tbb forrs mr nem volt. Jelzetlen ton felmsztunk a Nagy-Csknyra, majd a msik oldaln le a clig. Egyszer eltvedtnk, s mivel a trkpen is ssze-vissza men utak voltak, visszamentnk oda, ahol a legutols jelet, azaz szalagot talltuk. Pont arra jttek volna trzk, amerrl mi jttnk vissza, de mondtuk nekik, hogy arra nincs szalag. Ellenben megtalltuk a helyes utat lefel a fennskrl. A clba az tfestett, j OKT-n mentnk vissza. J nagy kurflit tettek bele, amikor tfestett, de igazbl nem tudom, hogy mirt kellett ez.