Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Forrstra a Visegrdi hegysgben
(2011-01-16)
Idei els dendecss tra Dobogk krl
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

Meteor Maraton

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2023. prilis 2. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2022. szeptember 3.
Induls: Hvsvlgy - 07:10
rkezs: Hvsvlgy - 16:10
Rsztvevk: feherb, krichard
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2006 
Traparamterek
A tra hossza42 km
Szintklnbsg1269 m
tvonalHvsvlgy -> Nagy-Hrs-hegy -> Jnos-hegy -> Csacsi-rt -> Piktortgla-regek -> Sorrento -> Meteor-szurdok -> Budakeszi, Mammutfenyk -> Hossz-hajts-hegy -> Tarnai-pihen -> Vrs-pocsolys-ht -> Remete-szurdok -> Mriaremete -> Hvsvlgy
Szintid10 ora
HelysznBudai-hegysg
Idjrs
Gomolyfelhs, napos.
Kp a Gyermekvaston
A 2022-es Meteor trt is beraktam abba a sorba, amit a 30 ves jubileum sorn szeretnk teljesteni. Ennek oka, hogy ez volt az els olyan teljestmnytrm, ami hegysgben zajlott, elrve az 500 m-es magassgot. Ez pedig 1996-ban volt, amikor Pestre jttem egyetemre. Akkor a 21 km-es rsztvon indultam, s most is azon akartam. De krichard rbeszlt a hosszabbra. Az 50-es azrt tl hossz lett volna, maradt a maraton.

Reggeli kilts
Elg korn indultunk, mert mg vilgosban be akartunk rni. Rgtn a Hrs-hegyre fel, ami amolyan bemelegtsnek pont j volt, de azrt jl kidglttem a tetejn. A lejtn Szpjuhszn fel aztn visszallt a norml pulzus, hogy a Jnos-hegyre felfel jra az is feltornzza magt. De ez mr knnyebben ment. Hiba volt magasabban, maga az emelked rvidebb, mert magasabbrl is indul.

Autplya
Jnos-hegyen a libeg tetejnl kicsit pihentnk, de ez csak a vzvtelezsre korltozdott. Budars felett jutott esznkbe, hogy azrt kpeket is illene kszteni, ha mr ott cipelem a nyakamban a fnykpezt. Sorrento, majd a Meteor-szurdok kvetkezett, s lassacskn meg is rkeztnk Budakeszire. Jobbra-balra kanyarogtunk a vros utcin, mire megrkeztnk a mamutfenykhz, ahol kicsit hosszabban pihentnk. Itt van a 21-es rsztv vge, de rtelemszeren, mi most tovbb mentnk. jra be a vrosba, de most csak rintettk, egy kk ktbl <> vizet is.

Mamutfeny
Nemszeretem rsz kvetkezett. Hossz, egyenes emelked a Hossz-hajtsi kbnyig trmelkes ton, majd a bnyt megkerlve mg egy kicsit tovbb. De ezen is tljutottunk, s kvetkezett egy kevsb unalmas, de annl kemnyebb rsz. Fel a Nagy-Kopaszra, pontosabban csak annak oldalba, Szp lassan felmentnk, kzben a Tarnai-pihennl pihentnk is. Ez annyit jelentett, hogy kimentnk fotzni egy oldals cscsra.

Kmnyek a tvolban
Tarnai-pihennl
Nem mentnk fel teht a Nagy-Kopaszra, hanem elmentnk jval a cscs alatt a Vrs-pocsolys ht fel. Magbl a Vrs-pocsolybl termszetesen semmi sem maradt meg. Egy ilyen aszlyos nyr (s v) vgn eslye sem volt a pocsolynak a megmaradsra. A vrs talaj s a szraz mlyeds utalt arra, hogy ott ess idben sszegylik a vz. Itt is volt egy ellenrz pont, ahol egy csokizabls erejig meglltunk, majd rvendtnk, hogy szinte mr csak lefel kell menni. s itt a szinte szn van a hangsly :)

Vrs-pocsolya-mardvny
Mindenesetre lementnk Remeteszlsre, ahol megltogattuk a zenl kutat, majd tvgtunk a Remete-szurdokon, s j fejek voltunk, elmentnk a Mriaremetei templomhoz is. Pesthidegkton mr a K jelzsen jttnk vgig, a legvgn mg volt egy kis emelked, de ezen mr simn tltettk magunkat. 9 ra alatt megcsinltuk, ami hozznk kpest nagyon j. Nekem 2022-ben ez mr a 4. 40-es trm volt, gy hogy kb. 10 ve nem voltam ilyen hossz trn. Krichardnak idn az els ilyen hossz volt. Megkaptuk teht a - szerintem legalbbis - legszebb jelvnyt, amit teljestmnytrn adnak.