Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Kris-hegy
(2015-04-25)
2015 tavaszi omszos kirnduls, ezttal a Kris-hegyre
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

Brzsnyi forrstra

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2010. szeptember 22. A lerst ksztette: bea
Idpont: 2010. szeptember 4.
Induls: 07:30 Kismaros
rkezs: 16:45 Kirlyrt
Rsztvevk: bea, Gyuri
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2011 
Traparamterek
A tra hossza38 km
Szintklnbsg750 m
tvonalKismaros – Testvr-forrs – Riezner-forrs – Kspallag – Kisinci th. – Pokol-vlgy forrsa – Szp-brc – Lovas-kt – Jnos-forrs – Vadsz-kt – Nagy-hideg-hegyi th. – Rakod – jpest-forrs – Petfi-forrs – Kirlyrt
Szintid10 ora
HelysznBrzsny
Idjrs
A felhs, hvs reggelt kezdetben kisebb intenzits, majd egyre hevesebb eszs vltotta fel. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Mr a tavalyi forrstrt kveten eldntttem, hogy idn is rszt veszek a sorozat brzsnyi llomsn. A reggeli csszsoktl (MV, autplyrl val nem letrs) eltekintve lzas igyekezettel tltttk ki a nevezsi cetliket, melyek a neonzld s pink klnbz rnyalataiban pompztak; majd nekivgtunk a borongs kismarosi szakasznak.

A vastllomsrl kikanyarodva rtrtnk a srga jelzsre, s az orszgt mellett szedtk a lbunkat egszen egy lekt utccskig. A ksbbi erdei svnyt tbb alkalommal is kidlt fatrzsek lltk ton. A fel-felsejl helyes kis htvgi hzak, a hely szelleme magval ragadott bennnket, mr-mr egy elkvetkezend „tli” tra vzijt emlegettk.

Testvr-forrs
Kspallag
A Testvr-forrs pecstjt, majd a Riezner-forrst megvlaszolva meg sem lltunk Kspallagig, ahol a kzpontban az OKT jelzsre vltva kaptattunk az j szakaszra terelt klvria dombon. Egy rt-flt tszelve haladtunk tovbb befel az erdben, utunkat nhnyszor pataktkelsek szabdaltk. Egyes vadul burjnz rszeknl kifejezetten az volt az rzsem, hogy nem az n 167 centis belmagassgomra terveztk. No, de sebaj, vgre megpillantottuk az erd mlyn megbv Kisinci turistahzat.

Frisstettnk magunkon s a lelkesedsnkn, majd a srga jelre visszatrve a Pokol-vlgy forrshoz iparkodtunk. A szembejv turista forgalom csak a forrsnl nyert rtelmet, itt ugyanis a kd lekoprozst kveten a rendezk az empatikus sporttrsra bztk, hogy visszafordulsra, avagy mszsra adja a fejt – mi az utbbira szavaztunk. Itt egybknt egy frfi dicsr szavakkal illette Gyuri egyedi kendjt – mondvn \"Vgre nem egy jabb marihuns darab\".

Szp-brc
A szemerkl esben elrtk Szp-brcet, ahol a tvolban meghzd esztergomi bazilika kupola egyttese, egy kis Duna szeletke, valamint a krnyez vonulatok ltvnya feledtette az egyre kedveztlenebb vl idjrsi viszonyokat.

Az ezt kvet km-ek elgg free style-ra sikeredtek, miutn rbredtnk az eltveds megmsthatatlan tnyre. Mg Gyrgynk jratervezte az tvonalat, azon morfondroztunk mi lesz, ha egy ellenrz pontot kihagyva lyukadunk ki ismt a srgn? Mr-mr azt fontolgattuk, hogy Gyuri majd lelesi valakirl a megoldst, de hl’istennek erre nem volt szksg.

Jnos-forrs
A Jnos-forrs s Vadsz-kt utn jtt, aminek jnnie kellett, egy matt 200 szint szigoran felfel – a heves eszs elleni menedket a Nagy-hideg-hegyi turistahz jelentette, ahol a ktelez zsros s vajas deszks krket lefutva meredeken vesztettnk szintnkbl a csszss vlt ton egszen a Rakodig.

Kt fa
Az estnc elmaradt, a htralv kt forrs rintst, ktszeri balboka bicsakoltatst kveten elgg hossznak tnt a kirlyrti halasthoz szedresen kvezett t. Vgl kos bcsi bfjben megtpzva, de trve nem vehettk t jdonslt jelvnyeinket.