Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Hatos Tlgy 20
(2020-10-03)
Oktberi teljestmnytra a Sokorban
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

Rockenbauer Pl emlktra

Teljestmnytra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2008. augusztus 2.
Induls: 20.00 - Rdihza
rkezs: 04.05 - Kistolmcs
Rsztvevk: Anna, Dri, feherb, krichard
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2004  2006  2007  2022 
Traparamterek
A tra hossza33 km
Szintklnbsg829 m
tvonalRdihza -> Szentpterflde -> Lasztonya -> torhai forrs -> Bzakerettye -> Budafaspuszta -> Kistolmcs
HelysznZalai-dombsg
Idjrs
Eleinte idnknt felhs, villogs a tvolban, majd derlt.
Ha jl rmlik negyedszer indulok el jszaka blykat leszedni. De most egyedl. Nem rdekel a stt erd, meg ilyen hlyesgek. Mr ezerszer jrtam erre, jszaka mg tbbszr is, mint nappal. Az van bennem, hogy a trzknak sokkal szarabb, hiszen mr 60 km van a lbukban, kiszvta ket a nappali 33 fokos hsg, s ha elszr vannak itt, mg az utat sem ismerik. Akkor kerlhetek csak gondba, ha kimerl az elem a fejlmpmbl. De erre vgl is nem utalt semmi jel az t sorn.

Zivatar kelet fel
Mg vilgos volt, amikor indultam. Felrve a rdihzi dombtetre, kelet fel hatalmas zivatarfelh llt ssze. Nyugat fel kezdett tisztulni, de azrt mg nem nyugodtam meg teljesen. Szerencsre hoztam eskabtot. Mieltt bertem volna az erdbe elraktam a fnykpezt. Ha elkezdene esni, akkor ne zzon be, s klnben is, nincs kedvem a sttben fnykpezi. A msik, hogy otthon hagytam egy pr elemet, s a GPS-ben kezdett lemerlni. gy a fnykpezbl traktam abba az elemet. Inkbb most cserlem ki, mint a sttben. Befjtam magam rovarriasztval, mert egyre gyakrabban zaklattak a bglyk. Ettl aztn eltntek. Berve az erdbe elszr felkapcsoltam a lmpt, mert azrt ott mr flhomly volt. De aztn kikapcsoltam, mert igazbl nem volt r szksg. Az t nem volt sros, gyorsan tudtam haladni. Egy ra alatt eljutottam az els blyig, amit beraktam a tskba, s rgtn idultam is tovbb.

Kpolna
A rdihzi pont 21-kor zr elvileg, de fl nyolckor mr mindenki elment. Ezrt indulhattam el n egy rval a pont zrsa eltt. Viszont gy a blyk is jval zrs eltt lesznek leszedve. Kt src ment elttem, kb. 20-30 perccel. Mg lttam ket, amikor odartem Rdihzra, k akkor indultak el. Szentpterfldn a kocsmros megerstette, hogy kb. fl rja ment el az utols kt ember, de valaki visszament Rdihzra, mert kihagyta azt a pecstet. De ekkor mr hivatalosan is be kellett zrnia annak a pontnak, s n sem lttam senkit visszafel jnni. Egybknt Szentpterflde eltt s utn is hossz olyan szakasz van, ahol nem kell lmpzni, ezzel is kmltem az elemeket.

Az erdszhznl aztn nem volt mese, be kellett kapcsolni a lmpt, mert bementem az erdbe. A kicsit flledt jszakban izzaszt volt az emelked, de hamar tlestem rajta. Gyorsan leszedtem a msodik blyt, majd indultam tovbb. Itt tallkoztunk tavaly kricharddal a bcsival, aki a tra legidsebb teljestje volt, de akkor nem ltott mr jl a sttben. Mi ksrtk Bzakerettyig. Kicsit nehezen kvethet a jelzs, de idnre korrigltk az utat, s kvethetbb, mint tavaly volt. Kicsit parztam, amikor a stt erdben egyszer csak egy vilgt szempr meredt rm. Nem tudtam mi az, nem vagyok biolgus, csak sejtettem, hogy nem tigris. A szempr eltnt, majd kicsit ksbb ismt felbukkant, de hallottam, hogy tvolodik tlem. Valsznleg jobban flt tlem, mint n tle.

Kicsit unalmas szakasz kvetkezett, de a hossz egyenes erdei nyladkon mr messzirl lttam lmpsok fnyt. a kvetkez blynl voltak. k is lttk az n fnyemet, megvrtak. De nem a kt src volt, akik elttem mentek, hanem hrom trz. ket nem elzte le senki, a kt gyereknek nyoma veszett. Vagy ezek hrman trtek le az trl s a msik kett ez alatt elzte le ket. Kicsit vrtunk, majd elindultam a triumvirtussal. Mutattam nekik az utat, k meg kvettek. Egsz j llapotban voltak mg.

Lasztonyn eddig mindig meglltam enni, most nem voltam hes. Nem is akartam otthagyni ket, s mivel n frissebb vagyok, knnyebben igazodom hozzjuk, mint k hozzm. s k nem akartak megllni. Az emelked a lszmlytban megint csak szadizs volt, de egsz jl brtam. A kvetkez blynl mr ettem egy csokit, amg k igazoltk a lapon, hogy jrtak itt.

Gyorsabban fogyott a vizem, mint ahogy gondoltam. A Torhai-forrs meg lltlag nem ment, gy sprolnom kellett a vizemmel. Szerencsre a forrs folyt. Lassan ugyan, de csurgott annyira, hogy belthat idn bell megtltdtt a msfl literes palack. Meg vzmintt is vittem otthonra megmrni. A forrstl egy szadista emelked kvetkezett, majd egy gerincen mentnk vgig, ahol srn kellett figyelni a jelzseket, mert nehezen kvethet kis svnyek vannak erre. Az "ttrs a gerincen" nev pontot csak nagy nehzsgek rn tudtam levenni. Egy ldarzs minduntalan meg akart szagolni, amit n viszont nem nagyon szerettem volna. Kapldztam, hogy lessem, de nem sikerlt, vgig ott dngicslt a kzelnkben. A bly utn szadista lejt, ami inkbb tratrsaimat viselte meg, mert fjt a trdk. s azzal lejtn menni felettbb kellemetlen.

Szerencsre ez nem volt tl hossz. Lipseszentadorjnba bven jfl utn rtnk be, taln csak egy hzbl jtt ki villanyfny. Az ttesten lttunk egy j arasznyi nagysg lepkt. Gondoltuk megmentjk az lett, de aztn amikor eldobtuk egy utcai lmpt tmadott meg.

A falubl aszfaltton is el lehet rni Bzakerettyt, a kvetkez emberes ellenrz pontot. De mi becsletesek voltunk, a jelzsen mentnk. Pedig sokkal knyelmetlenebb volt menni a meredek emelkedn, ahol mg az utat is beszntottk. Aztn meg szederrel s akcossal bentt svnyt tapostunk, ahol rispk sztte a hljt az t szln. De ezrt egy rval a pont zrsa eltt odartnk Bzakerettyre, szval tartani tudtuk a tempnkat. Hat trz volt ott, aki feladta, egy akkor indult tovbb, amikor mi odartnk. A feladk arra vrtak, hogy eljjjn rtk a kocsi, s bevigy ket Kanizsra a clba.

A velem trzknak eszk gba sem volt feladni, de itt azrt egy hosszabb pihent tartottunk. Pontban kettkor indultunk el. Budafig vgig aszfaltt, ami most kifejezetten nem zavart. Itt sem lmpztam. Kicsit sztszakadt a mezny, de Budafn, letrve a mtrl bevrtunk mindenkit. Mondtam nekik, hogy most jn az az emelked, amit a legjobban utlok. Ht, k sem szerettk meg. Hiba vilgtottunk felfel, nem lttuk a vgt. Nekem ez az utols eltti Kistolmcsig, de nekik mg tovbbi 30 km-t kell menni, amiben mg vagy 1000 m szint is lesz. Nem irigyeltem ket.

Kistolmcs eltt kirve az erdbl mg stt volt, s szoks szerint sekly kd is volt a vlgyben. A Kozr forrsbl is vittem mintt, de ennek a vzhozamt nem tudtam megmrni. Ngykor rtnk a bfnl lv ponthoz, nyolc ra kellett a 33 km-re. Ha a msik hrom trz tudja gy tartani a tempt, akkor bven bernek a clba. Egyikk volt szar llapotban, de azt mondta, hogy most mr kivilgosodik, akkor mr az eltveds eslye is cskken.