Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Mack 25
(2010-04-03)
Mack tra az Alfldn, bea els tralersa
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

Rockenbauer Pl emlktra

Teljestmnytra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2007. augusztus 4.
Induls: Valamikor este
rkezs: Valamikor hajnalban
Rsztvevk: feherb, krichard
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2004  2006  2008  2022 
Traparamterek
A tra hossza32 km
Szintklnbsg600 m
tvonalRdihza - Szentpterflde - Lasztonya - Torhai-forrs - Lispeszentadorjn - Bzakerettye - Kistolmcs
HelysznZalai-dombsg
Legmagasabb tengerszint feletti magassgValahol Lasztonya utn ~ 280 mter
Idjrs
Vltozan felhs, csapadk nem volt. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
1Idn kricarddal mentem el bolykat szedni a Roki trra. Ugyanazt a szakaszt jrtuk be, mint tavaly, Rdihztl Kistolmcsig. Napkzben kellemes id volt. Es nem esett s meleg sem volt. gy a trzk gyorsan haladtak, tbb, mint egy rval hamarabb elmentek mr Rdihztl, mint ahogy mi elindultunk.

Felrve a Rdihza feletti dombtetre mr lement a nap, de mg nyugat fel vilgos volt az gbolt. Szpen lassan sttedett, s mire elhagytuk a pincket, be kellett kapcsolni a lmpkat is. Az erdbl durransok zajt hallottuk, de valsznleg csak tzijtk volt. Kirve az erdbl, mr korom stt volt, ragyogtak a csillagok. Szinte zavar volt a Tejt cskja az gen. Szentpterflde eltt meglepett minket pr tehn. Egyszer csak a lmpafnyben egy csom szemprra lettnk figyelmesek. Prhoz kt fehr szarv is tartozott. Nem mondom, hogy nem lettem kicsit ideges, de szerencsre nyugodtak voltak a marhk. tvgtunk az sszetkolt kapun, s kztk kanyarogva tmentnk a legeln. Elg korn rtnk Szentpterfldre, de a kocsma mr zrva volt sajnos.

Szarabb, erdei szakasz kvetkezett. Most nem volt kd a vadszhznl, mint tavaly. Itt az erdben van egy szar rsz, ahol mg nappal sem egyszer megtallni a jeleket. Most megszenvedtnk vele. Szar volt a lmpm is, radsul nem ltszdott, hogy merre visz az t. Itt tallkoztunk egy trzval, a legidsebbel. Tbbszr megcsinlta mr a trt, ha jl emlkszem 79 ves volt. Az volt a baja, hogy rossz a szeme, s lmpafnynl nem lt jl. Ez pedig elg nagy gond ilyenkor, plne, ha egyedl van. Vett egy j fejlmpt, de nem volt elg. Velnk folytatta az utat. Fizikailag teljesen rendben volt, nem ltszott rajta, hogy mr 80 km-t gyalogolt.

A Torhai-forrsnl
Lasztonyn leltnk "ebdelni", vgl is fl egy volt. A bcsi pr perccel hamarabb indult, mondta, hogy gyis lassan megy fel az emelkedn, majd utolrjk. Ltszott rajta, hogy ismeri az utat, tbbszr volt erre, mg a dombtetn lv bal kanyart is emlegette, ami nincs jl kijelezve. gy elengedtk, de hiba volt, mert az emelkedn nem rtk utol. A dombtetn vrtunk vagy 20 percet, htha felbukkan. Persze az is benne volt a pakliban, hogy gyorsabb volt, s mr elment. A pontot viszont mr 15 perce le kellett volna szednnk, gy nem vrtunk tovbb.

Leszedtk a Torhai-forrst s a kvetkez blyt is. Mikor visszrtnk a mtra, ott jtt a bcsi. Sokat kavart Lasztonyn, tbbszr elindult rossz irnyba, majd visszajtt a faluba. Aztn ltta, hogy nincs blya, gy lervidtette az utat a mton. Egytt folytattuk utunkat. Rbeszlt minket, hogy Lispeszentadorjn utn ne menjnk fel az erdbe, hanem a mton gyalogoljunk be Bzakerettyre.
A tra cljban
Neknk aztn teljesen mindegy volt , mi nem teljestmnytrzunk most, r meg nem akartunk semmit knyszerteni. Kerettyn aztn a Strausz Feri rbeszlte, hogy ne menjen tovbb. Sz, ami sz, itt mr tnyleg lass volt, s a pont zrsa utn rtnk oda. A bcsi beletrdtt, de ltszott rajta, hogy el van kendve. Az elz ember 45 perce ment el.

Kocsival vitt ki a Feri Budafra, htha utolrjk t. Nem rtk, de Kisolmcson mr sem volt meg. Valamerre elkavart, de aztn jval ksbb bert is.

Krichardnak tetszett a tra, nem volt elfradva, csak lmos volt kiss. Engem sem frasztott ki egyltaln. Ms 30 km-es trn jobban el szoktam fradni, sokat szmtott itt, hogy nem tztt az augusztusi nap.