Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Szurdok 40
(2013-07-14)
Szurdok 40 harmadszor
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

Rockenbauer Pl emlktra

Teljestmnytra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2004. augusztus 7.
Induls: 21.00 - Rdihza
rkezs: 14.00 - Nagykanizsa
Rsztvevk: feherb
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2006  2007  2008  2022 
Traparamterek
A tra hossza67 km
Szintklnbsg1400 m
tvonalRdihza -> Szentpterflde -> Lasztonya -> Torhai forrs -> Lispeszentadorjn -> Bzakerettye -> Budafa -> Kistolmcs -> Borsfa -> Valkonya -> Obornak -> Homokkomrom -> Zsigrd -> Nagykanizsa
Szintid17 ora
HelysznZalai-dombsg
Legmagasabb tengerszint feletti magassgGurg-hegy - 290 mter
Idjrs
Napkzben tbbszr elfordult zpor, zivatar, amelyek estre megszntek, s kitisztult az g. Msnap napkzben tlnyoman napos, kevs gomolyfelh. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Msodszor indulok neki a Rocki 70-nek. Egyszer bejrson mentnk vgig a Strausz Ferikkel a tra eltt kt httel, most arra vllalkoztam, hogy utolsknt haladva leszedem a blykat, hogy nem kelljen a Ferinek msnap kijnnie a blykhoz.

Sajnos nem talltam magam mell senkit, gy egyedl kellett nekivgnom este kilenckor Rdihzrl. Ekkor zrt a 130-asok pontja. Utlok jszaka egyedl menni, csak remltem, hogy tallkozok valakivel, hiszen mg nem ment t mindenki a 130-asok kzl ezen az ellenrzponton. Napkzben kegyetlen id volt: eleinte tz napsts, prs leveg, majd elkapta a trsasgot egy zivatar, ami miatt fel is zott az t, s mg sr is volt. Most, napnyugta utn is lehetett ltni mg egy-kt Cb kontrjt, de azok mr nem voltak rnk veszlyesek.

Rvidesen jtt szembe kt src, akiket visszafordtottam, hogy Rdihza mr bezrt, jjjenek inkbb velem. gy nekem is lesz trsasgom. Kzpiskolsok voltak, az egyikk Mezs. Nem sok trn voltak, de a 130-ason elindultak. Az egyikk jl brta, a msikuk lthatan szarabbul volt s a lba is jobban fjt. Szentpterfldn leltnk, ahol tallkoztunk mg egy trzval, aki egy r szetterrel rtta a kilmtereket. Innen egytt mentnk tovbb, de a vadszhz utni emelkedn annyira beszlgettnk, hogy elvtettnk egy kanyart. Pr szz mtert kellett visszamenni a jelzett tig. Nem iagazn szeretem ezt az erdt. Nagyon sokig tart, amg az ember keresztl megy rajta, s amikor legelszr jrtam erre, nagyon kivoltam, Szerencsre azta t lett festve a jelzs, s kikerli azt a szrny kerts menti szrs szedres szakaszt.

Nagy nehezen megrkeztnk Lasztonyra, ahol a kt src feladta a trt. Az egyikk mondta, hogy nem br tovbb menni, s msik - aki szerintem taln brta volna - megllt vele egytt. Telefonltam a Ferinek, hogy jjjn el rtk, mi pedig kettesben mentnk tovbb a kutys emberrel. n nem vagyok egy beszdes ember, csak akkor beszlek, ha krdeznek, de sajnos is ilyen volt. Szval nem volt lnk a trsalgs. Kimerlt abban, hogy elre mondtam, merre kelle menni, gy nem kellett neki flslegesen az utat keresnie. Lasztonya s Bzakerettye kztt elg "sr" a tra. Sok emelked, nehezen kvethet utak, dzsindzss mind-mind nehezti az elrejutst. Ezen a szakaszon tallkoztunk mg egy trzval, aki a 70-esen indult, de valahol eltvedt, s olyan sok idt vesztett, hogy utolrtk. Mr hrman mentnk tovbb, plusz a kutya. Idvel elg szarul lltunk, Bzakerettyrl mr rmtelefonltak, hogy hol a francban vagyunk.

Az jszaka kzepn rtnk Kerettyre, ahol Natasa is csatlakozott hozznk. Eddig ott volt a kocsmban s beszlt a pontrnek. Most pedig neknk folytatta a beszdet. Lepasszoltam az tkzben felszedett blykat. A kutya is fradt volt. A mton elrement, majd lelt pihenni. Megvrta mg elmegynk mellette, majd ismt kielztt minket. gy ment ez egszen Budafig, ahol letrtnk a mtrl, ls ismt bementnk az erdbe. Egyre nehezebben mentem, Natasval le is maradtam. Nem brtam ket kvetni az emelkedkn. Arra gondoltam legyen mr vgre vilgos, el akartam tenni azt a rohadt lmpt. Amikor ismt kirtnk az erdbl, Kistolmcstl szakra, mr vilgos volt, s kd lte meg a vlgyet, s a nedves rtet. Elraktam a lmpt, s kicsit felfrisstettem magam a Kozr-forrs vizbl.

Kistolmcson leadtam az egy blyt, ami mg nlam volt s most szedtem ssze, de pihizni is kellett egy keveset. Tbben voltak ott, akik feladtk, s az autra vrtak. Mi tovbbmentnk Natasval, de nagyon ki voltam, s sajnos mg elg sok volt htra. Kedzte trni a lbamat a cip, reztem, hogy vzhlyagom is lesz. De a legjobban a fradtsg zavart, elz nap nem igazn tudtam rpihenni az jszakai gyaloglsra. Borsfn pont akkor rtnk oda a faluba, amikor a reggeli busz ment be Kanizsra. De mi nem mentnk el vele persze. Lehet, hogy fradt voltam, de annyira azrt nem, hogy feladjam a trt. Valkonyn kajltunk, itt lttuk utoljra a kutys trzt meg a trst. Legkzelebb a clban tallkoztunk.

Viszonylag sokat ettnk, mi voltunk az utolsk, s mg maradt sok kaja. De el kellett indulni, nekivgni a 7 dombnak, ami htravolt mg Kanizsig. Ezekbl a legels a legmagasabb (Gurg-hegy), a harmadik a legmeredekebb (Csuszigl), de a legutolsk a legszarabbak, pedig nem olyan kemnyek. Az ember akkor mr vrja, hogy vgre megrkezzen Homokkomromba, ahonnan mr sk a terep, de sajnos mg 14 km a cl. Itt mr majdnem elaludtam a templom melletti padon pihens alatt, s rohadtul nem volt kellemes elindulni. Ks dleltt volt mr, a nap is ersen sttt.

Poroszkls kvetkezett a homokban, rnknti pihenkkel. Natasa meglepen jl brta. n mr csak agonizltam. Nagyon baszta a lbamat a vzhlyag. Megfogadtam, hogy soha tbb nem veszem fel ezt a cipt. Klnsen a vrosban volt szar az a nagyjbl 8 km amg bertnk a clba. Strausz Feri is megjegyezte a clban, hogy olyan vagyok, mint a mosott szar, mg a Natasa milyen friss s vidm.

Rohadtul haragudtam magamra, hogy ezt a szar cipt vettem fel, radsul a nyri trkat nem igazn brom a meleg miatt. Azrt a clban jl esett a kutys fazontl, hogy bcszul megksznte a segtsgemet. Ha nem egytt megynk, biztosan tbb energijt elvette volna az jszakai tkeress, br azrt jval rutinosabb trz volt, mint n.