Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Raabklamm
(2010-04-24)
Tavaszi kirnduls a Rba fels szakaszn
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

Rockenbauer Pl emlktra

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2022. december 10. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2022. augusztus 6.
Induls: Nagykanizsa - 06:30
rkezs: Haht - 15:50
Rsztvevk: feherb
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2004  2006  2007  2008 
Traparamterek
A tra hossza40 km
Szintklnbsg570 m
tvonalNagykanizsa -> Zsigrd -> Homokkomrom -> Oltrc v.h. -> Haht
Szintid10 ora
HelysznZalai-dombsg
Idjrs
NApos, kevs gomolyfelh.
A Rockenbauer tra valamelyik tvjt utoljra a 2000-es vel elejn teljestettem, amikor a rendezkkel csinltunk egy 70 km-es bejrst. Ez dlutn 4 ra krl indult Rdihzrl, s az jszaka tgyaloglsa utn msnap dleltt 10 krl rtem haza. Azta egy csomszor voltam, de mindig vagy pontrknt szerepeltem, vagy az n. jszakai blyaszed trt teljestettem Rdihztl Bzakerettyig. Mivel ilyen rsztv nincs, jelvnyt sem kaptam. Ez akkor lehetett volna opci, ha elgyalogolok mg 40 km-t Nagykanizsig, de ez nekem mr tl hossz. De azrt nem tettem le rla...

Hogy a trzsommal tudjam segteni a rendezket, a 40-es nappali rsztvra mentem el, s seprknt mentem vgig, egyben leszedtem a blykat is. Mr rgen mentem ennyit, utoljra 2020-ban a Gdlli-dombsgban. Akkor egsz jl brtam bakancsban is. Most viszont augusztus van, hsg, kevs erd, mg ha a szint nem is orbitlisan sok. vgl szerencsm volt: a zivatarok a tra reggelre kiestek a pixisbl, s beindul ers szaki szlnek hla a hsgbl sem reztem sokat: ez kiss szrazabb s hvsebb levegt is hozott. A tizenpr ve kivgott erd egy rsze visszantt, hosszabb erdmentes, napos szakasz kevs volt.

rkezs Zsigrdra
Mrki-rt, a kisvast vge
Reggel 6-kor volt tmegrajt, n fl rval ksbb indultam el. Az els 12 km a vrosban s a Principlis vlgyben vezetett. Mg reggel volt, nem zavart a napsts, de Zsigrd utn az erdbe rve rgtn megcspett egy sznyog. Itt mr beindult a szl is, ami mr kellett, mert kezdett melegedni a leveg. J tempban haladtam, de az elttem elindul 130-as tvon lv trz gy is elhzott, s nem is lttam mr tbbet. Hosszvlgyn meglltam, itt ittam elszr, s ahogy szokott, rgtn legurult fl liter. Nem sproltam a vzzel. Inkbb cipeltem tbb, mint 5 l-t, minthogy kifogyjak. Nem is sproltam, st, gy dntttem, hogy Homokkomromban nem tltk r.

Homokkomromi templom
Fa a tisztson
A homokkomromi templom hegyre felvezet ton volt az els emelked. Aztn ez folytatdott tovbb, elrtem a dl-zalai kkfrsz legkeletibb fogait. Ha mr itt voltam, leellenriztem a geoldmat, majd az Obornakra bevezet lejtn utolrtem az utols kt trzt, akik a 40-es tvon indultak. Innen szinte vgig velk mentem, a tempmat is lejjebb vettem, hogy egytt mehessnk. Ezen rsztv egyik legkemnyebb emelkedjt magunk mgtt tudva Obornak felett le is szedtem az els blyt. Innen elhagytuk a DDK tvonalt, s a clig a srga jelzst hasznltuk. Ez jrszt a dombhtakon fut vgig szak fel a Zalai-dombsg legmagasabb rszn, de a legmagasabb pontot ppen elkerli. Oltrcnl lejn a vadszhzhoz, itt volt az els emberes ellenrz pont, a zrs eltt j 45 perccel meg is rkeztnk. n mg tettem egyedl egy kis kitrt a Mrki-rtnl lv ldhoz ellenrzs vgett, majd megvrtam, hogy megbizonyosodjunk, hogy a 4 hinyz ember csak elrs.

Brzncei-hegy
Oltrci vadszhznl
Itt mr feltltttem a vzkszleteket, s ettem mzliszeletet meg bannt is. titrsaim elre mentek, gyhogy ismt rkapcsoltam. Volt egy kis rnyktalan rsz, ami nem esett annyira jl gy dl krl, majd jra felvitt az t a Principlis s a Vlicka kzti vzvlasztra. Itt rtem utol a tratrsakat, akik fatuskn pihentek, de amikor jttem, el is indultak velem. Kisvrtatva begyjtttem az utols blyt ezen a szakaszon, ami a Brzncei-hegyen volt. Kicsit ksbb a kpolnval szemben jra pihentnk. Itt mr elindult a szmols, de a 4 rsi clba rkezs szerintem nem volt veszlyben.

Principlis-vlgy
A Hahti-hegyig valahogy nagyon hossznak tnt az t. Itt mr 30 km felett jrtunk, Csak nem akartunk odarni. Kzben egyre tbbszr s egyre htrbb lttuk az judvari TV-tornyot, ami a szles vlgy tls oldaln magasodik. Egy les jobbkanyar utn mr clba vettk Hahtot, s ezzel ki is jttnk az erdbl. Azonban innen mg j 5 km a cl, mr vgig napstsben. A szrazsg ellenre csodk csodjra mg egy pocsolys-sros rszen is t kellett menni, mivel eltrtnk a jelzstl egy helyen. A hahti hegyrl egy jkora lejt vitt le a faluba, majd mg 1 km a faluban, s meg is rkeztnk a clnak helyet ad kocsmba.

Mlyt Haht eltt
Jobban brtam, mint gondoltam. Nyilvn sokat segtett, hogy csak 30 fok volt a 35 helyett. Ahogy az is biztos, hogy valsznleg jobban gallyra megyek, ha vgig gy megyek, mint az els 15 km-en. De szerencsre a tratrsak lassabban mentek, de nem zavaran, gy kellemes tempban tudtam menni a tra msodik felben. A jobb sarkamon oldalt megint kivzhlyagosodtam, ami nem tudom mirt trtnik, de kicsit zavar. Valsznleg a zokni s a cip nem kompatibilis egymssal, s valahogy ki kne tallni mi a j megolds.