Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Burokvlgy kirnduls (2010-05-22)
Sta a Burok-vlgyben vihar utn egy httel
Mostanban
Szent Lrinc-flsziget (2023. mjus 7.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Fel a Csvnyosra (2023. mjus 1.)
jra felmentnk a Csvira, s idn is sikerlt ezt havas krlmnyek kztt megtenni
Levada do Caldeirao Verde (2023. mjus 1.)
Madeira I - Levada do Caldeirão Verde
Bkki Forrsok 15 (2023. prilis 17.)
15 v utn jra a Bkki Forrsok trn
Meteor Maraton (2023. prilis 2.)
szi 40-es tra a Budai-hegysgben
Komlska kirnduls (2023. prilis 2.)
Lassan szoksoss vl szi kirnduls a Zemplnben
rottk kirnduls (2023. prilis 2.)
Inverzis kirnduls a Kszegi-hegysgben
Bazaltutca kirnduls (2023. prilis 2.)
Bazaltutca, Zala megye csodja
OKT: Trkmez-Nagymaros (2023. prilis 2.)
Rvid kktrzs a Brzsnyben, egy hinyz szakaszt ptolva
Rockenbauer Pl emlktra (2022. december 10.)
Ezttal a nappali Rockenbauer trn volt blyaszeds

Brzsnyi vulkntra

Teljestmnytra
A lerst ksztette: szabola
Idpont: 2005. december 10.
Induls: 7.30 - Kirlyrt
rkezs: 18.28 - Kirlyrt
Rsztvevk: szabola
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2004  2006  2007  2008  2017 
Traparamterek
A tra hossza 43 km
Szintklnbsg 2200 m
tvonal Kirlyrt-> Vasfazk-vlgy-> Magas taxi turistahz-> Rakod-> Csvnyos-> Magosfa-> Fekete vlgy-> Jancsi hegy-> Holl-k-> Salgvr-> Magyar-hegy-> Magyar-vlgy-> Bnyapuszta-> Kis-Hideg hegy-> Hank-rt-> Nagy-Hideg-hegy-> Magas tax-> Kirlyrt
Szintid 12 ora
Helyszn Brzsny
Legmagasabb tengerszint feletti magassg Csvnyos - 936 mter
Idjrs
Tbbnyire ersen felhs volt az g, de fleg reggel pr rra a nap is kisttt. A felhzet s a h hatra egyarnt kb. 700 m-en volt. Csapadk nem esett, de a felhalap felett zzmara kpzdtt. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Letrs a Cseresznye parkol fel
Tovbb a kk kereszten
A brzsnyi vulkntrn mr tavaly is rszt vettnk, de idn klnbz okok miatt senki nem vllalkozott arra, hogy eljn, ezrt nem maradt ms, minthogy egyedl vgjak neki a 43 km-nek.Kicsit zavart, hogy egyedl megyek, de mindenkppen vgig szerettem volna menni a tvon. Az idjrs jnak grkezett. Szerencsre Kirlyrt nem volt tlsgosan messze Budapesttl, kb.egy ra alatt oda is rtem a rajthoz s fl nyolckor neki is vgtam.H csak nyomokban volt.

Fk kztt
A szervezk megkavartk a tra elejt, az eddigi szinte nylegyenesen a Magas Taxi tristahzig tart folyamatosan emelked piros jelzs helyett, a kk kereszt jelzsen kellett felkapaszkodni a Taxhoz. Ez az t azonban fel-le haladt nhol kemny emelkedk, illetve neheztett terepen kellett haladni. Jval nehezebb volt a tra eleje mint tavaly.

Zzmara
A taxtl mr ugyanarra ment a nyomvonal, amerre a mltkori trn is. Elszr a Rakod fel haladtam a nagyjbl vizszintes terepen.Itt mr tbb volt a h, s a Rakod utn mr biztos voltam benne ,hogy a tj ugyanolyan zzmars lesz mint tavaly volt,azzal a klnbsggel, hogy most mg kb.5-10 cm h bortotta az erdt.

Nagyon lelassultam, frusztrltan hatott, hogy szinte mindenki lehagyott, a szk kanyarg snyen folyton-folyvst flre kellett llnom,hogy a mgttem jvk tovbbmehessenek.Vgl vgtelennek tn id utn felrtem a kilthoz.Kivoltam de megettem kt szendvicset,ittam a forr tembl, benyomtam pr kocka csokit s mikor 10 perc mlva tovbbindultam, mintha jjszlettem volna.res volt az t, a nap is kisttt s szerencsre hossz lejt kvetkezett a Feketevlgyig.A tervem az volt, hogy a lejtk vgn nem llok meg, mert nem leszek fradt, inkbb majd jra a magasabb cscsok valamelyikn fogok pihenni.

Nha kisttt a nap
A kilt felhben volt
Felfel a Csvnyosra
Aztn majdnem rossz irnyba mentem tovbb de szerencsre figyelmeztettek. Feketevlgyig nem lltam meg, st a pontnl sem idztem sokat,pecsteltem, vettem egy almt meg rudit, s megittam egy pohr tet, majd indultam is tovbb.Innen jbl emelked jtt, de szerencsre tavalyrl mr ismertem az utat, tudtam, hogy Magyar-hegyig tbb kisebb cscsot kell megmszni.jra visszatrtem a hhatr fl de azrt itt korntsem volt akkor h mint a Csvnyoson. Elszr a Jancsi hegy kvetkezett, utna a Holl-k vgl a Salgvr.Sokkal knnyebben vettem ezt a hrom cscsot mint mltkor,hiszen tudtam mi vr rm.Mindhrom hegy nagyon j kilt, de mivel mindhrom felhben volt, ezrt nem lehetett ltni semmit.Salgvrhoz nehz volt felkapaszkodni, de termszetesen sikerlt.Ittam megint tet,ettem csokit-szendvicsre mr nem flt a fogam.Kb.5 percet tltttem itt s indultam tovbb a Magyar-hegy fel.

Fk kztt
Fekete-vlgy fel
Magyar-hegyig egy unalmas szakaszon haladt a tra, majd onnan ereszkeds kvetkezett a Magyar-vlgybe, ez jabb lendletet adott.Lefel sokkal knnyebb volt menni, mg akkor is ha tbb helyen vigyzni kellett,mert a meredek terep a srtl s a jgtl elgg csszs volt.De szerencsre nem trtnt nagyobb baj, taln egyszer estem csak el, s nemsokra lertem a vlgybe. Itt csak pecsteltem s egybl indultam tovbb.A kulcsoshzhoz erdei t vezetett fel, gy a terep sem volt meredek.Itt tallkoztam egy fickval,aki letben elszr vett rszt teljestmnytrn,s annak ellenre,hogy gyakran hegyet mszik,nagyon nehezen brta.Innen egytt mentnk tovbb.Nekem is j volt,hogy valakivel beszlhetek s azt hiszem neki is jl jtt hogy valaki hzta.Az utols nehz szakasz vrt rnk, fel kellett kapaszkodni a NagyHidegHegyre.

Kilts Hollkrl
A kulcsoshz utn egy rvid, de meredek emelked kvetkezett a dzsindzsson keresztl, majd a tristajelzs egy jabb erdei ton haladt tovbb, amely nhol meredeken haladt felfel, nhol kevsb volt fraszt.Aztn eljtt az utols megmrettets, az utols 800 mter, amely a hegy meredek oldalban haladt egyenesen felfel.Kb 20 perc alatt rtnk fel a tristahzba.Nem vrt tea, mint tavaly, de legalbb meleg volt.

tvettem a szraz polmat s pulveremet, megettem a bannt, felraktam a fejlmpt, aztn indultunk tovbb lefel.Neki sietnie kellett ha idben be akart rni, br esly sem volt r, de azrt megprbltuk. Szerencsre ismertem az utat, gy sttben sem tvedtem el, ezrt gyorsan haladtunk lefel. A fick vgl tallkozott az egyik bartjval gy hrman indultunk tovbb. A kves t rendesen megneheztette a lefele utat, de szerencsre tudtam mi vr, gy nem rgtam bele semmilyen nagyobb kbe. Vgl fl htre rtnk be, s k is megkaptk a negyed ra kss ellenre is az emblmikat.

A Csvnyosnl nagyon kivoltam, de vgl is egsz j idt futottam, ha nem tallkozom a fickval akkor kb.10 ra alatt megcsinltam volna.Nagyon jl sikerlt a tra, az id is kellemes volt, megrte.