Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Dobogk Kirnduls (2015-02-15)
Jgbalett a Rm-szakadkban, februr kzepn
Mostanban
Szent Lrinc-flsziget (2023. mjus 7.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Fel a Csvnyosra (2023. mjus 1.)
jra felmentnk a Csvira, s idn is sikerlt ezt havas krlmnyek kztt megtenni
Levada do Caldeirao Verde (2023. mjus 1.)
Madeira I - Levada do Caldeirão Verde
Bkki Forrsok 15 (2023. prilis 17.)
15 v utn jra a Bkki Forrsok trn
Meteor Maraton (2023. prilis 2.)
szi 40-es tra a Budai-hegysgben
Komlska kirnduls (2023. prilis 2.)
Lassan szoksoss vl szi kirnduls a Zemplnben
rottk kirnduls (2023. prilis 2.)
Inverzis kirnduls a Kszegi-hegysgben
Bazaltutca kirnduls (2023. prilis 2.)
Bazaltutca, Zala megye csodja
OKT: Trkmez-Nagymaros (2023. prilis 2.)
Rvid kktrzs a Brzsnyben, egy hinyz szakaszt ptolva
Rockenbauer Pl emlktra (2022. december 10.)
Ezttal a nappali Rockenbauer trn volt blyaszeds

Thry Gyrgy Emlktra

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2012. jnius 29. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2012. prilis 7.
Induls: 09:00 Gelse
rkezs: 16:00 Gelse
Rsztvevk: feherb
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2005  2008  2009  2013  2022 
Traparamterek
A tra hossza 28 km
Szintklnbsg 500 m
tvonal Gelse -> Orosztony -> rmhegy -> Jzsef-hegy -> Nagybaknak -> TV-torony ->Csibiti-t -> Gelse
Szintid 8 ora
Helyszn Zalai-dombsg
Idjrs
Eleinte napos, de ks dlelttl egyre tbb gomolyfelh nvekedett, vgl kora dlutn be is drrent. A kora tavaszi zivatart kismret jg ksrte.
Templom a rajtnl
Sokadik alkalommal indultam el a trn, most is seprknt, mint az utbbi 4-5 vben mindig. Nem kellett pecstelnem, csak a mezny utn elindulnom, s a helyes tra terelnem az eltvelyedett trzkat. Indultak utnam is emberek, de k gyorsak voltak, s tudtuk rluk, hogy ismerik a krnyken, nem tvednek el. Hsvt lvn az els ellenrzponton Kiss Laci osztogatta a csokitojsait, beszlgettem velk egy keveset, amg a hossz tvon indulk sszeszedegetik magukat, s pr perccel utnuk n is elindultam Orosztony fel. k is j tempban haladtak, n is szedtem a lbaimat, mert dlutnra zivatar volt begrve, s minl kevesebbet kapok abbl, annl boldogabb leszek.

Persze reggel ennek mg nyoma sem volt, htgra sttt a nap, s gyorsan melegedett. Ahhoz kpest, hogy voltak olyan Thry trk, amikor mg fagyott is reggel, most elg kellemes volt a hmrsklet. Az elz napokban esett est teljesen elnyelte a talaj, olyan nagy a szrazsg. Mskor Zalban ilyen esk utn sarat lehetne dagasztani.

Virgz fk a kulcsoshznl
A Jzsef-hegyen
Orosztony amolyan kvzifrisstpont, lehet vsrolni gulyst, srt meg hasonl dolgokat. Megvrtam, amg mindenki elklti az ebdjt, s amikor az utols is elindult, akkor mentem n is. Szerencsre mindenki megvolt, nem maradt le vagy tvedt el senki. Volt egy v, amikor itt elvtettem az utat, s a kk jelzsen rossz irnyba kanyarodtam, s j pr kilomter utn jttem r a hibra. Volt olyan is, hogy arra ment a tra tvonala. A Jzsef-hegyi haranglb utn is tbbszr elfordult, hogy ms tvonalon mentem le Nagybaknakra, s a forrsokat meg a szurdokot is tba ejtettem. Most az elrt tvonalon haladtam, de a vlgy msik oldaln, ahol felfel kellett menni a TV-torony fel elvtettem az utat. Teljesen vletlenl jobbra kanyarodtam, s levgtam egy hurkot, s a tbbi trz el kerltem. De erre csak akkor jttem r, amikor visszatrtem a zld jelzsre, ami ktfel ment tovbb.

TV-torony
A TV-toronynl volt kajztat pont, de itt mr drgtt az g. Kialakultak a begrt zivatarok. Az els cella elment mellettnk, de a msodik vszes irnyban kezdett fejldni, az el is kapott. Felvettem az eskabtot, rhztam a htizskra az esvdt, s csepeg esben indultam Csibit fel. Az es aztn gyorsan beersdtt, de szerencsre akkor mr bertem az erdbe. Azon gondolkodtam, hogy felhzzam-e az esnadrgot. Ha felhzom, tuti, hogy nem lesz semmi, cserbe jl leizzadok a manyag nadrg alatt. Ha meg nem hzom fel, akkor meg szarr zok alul is. A Csibit-tnl van egy esbell, ott vgl is felhztam, s elmentem a forrshoz vzrt is. J pr percet felemsztettek ezek a dolgok, le is maradtam a tbbi trztl.

Jn a zuh
Csibittl 500 m-re aztn rm szakadt az g. Nem jtt be a Murphy trvny, jl tettem, hogy beltztem escuccba. Potyogott a jg a fejemre. Kismret, alig 1 centis jgdarabok voltak, de olyan srn esett, hogy gy reztem, mintha tvel szrklnk a fejemet. Ott csak egy vkony dzsekianyag volt rajtam. El tudom kpzelni, hogy milyen kk-zld foltok lehetnek azon, akit a galambtojs nagysg jges tall meg. Van itt egy meredek, ltalam nagyon utlt emelked, most nylonba ltzve kellett felmszni r. De felrve a gelsei szlhegyre mr el is llt az es. Most mr nem akartam levenni a vizes-sros nadrgot, csak a kabtot gomboltam ki, de mr mindegy volt. sztam az izzadtsgban. Kzben utolrtem az utols csapatot, akiket le is hagytam, mert mr a dombtetrl ltni is lehetett a clt.

Mez Orosztony mellett
Az iskolba lpve mg letakartottam egy pocsolyban a sros cipmet, ne disznzzam ssze teljesen a folyost. A clban mr csak engem vrtak, folyt a pakols. Mg egy trzt is el tudtam vinni Kanizsra, ahonnan vonattal ment tovbb.