Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Tli Mtra
(2007-01-27)
2007.01.29 Az els mtrai teljestmnytrnkon vettnk rszt a htvgn, a Tli Mtra 26 km-es tvjt kzdttk le. A lers itt olvashat.
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

Thry Gyrgy Emlktra

Teljestmnytra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2009. prilis 4.
Induls: 09.00. Gelse
rkezs: 16.33. Gelse
Rsztvevk: feherb, Zsolti
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2005  2008  2012  2013  2022 
Traparamterek
A tra hossza29 km
Szintklnbsg500 m
tvonalGelse -> Kerecseny -> Orosztony -> rmhegy -> Nagybaknak -> TV-torony -> Csibiti-t -> Gelse
Szintid8 ora
HelysznZalai-dombsg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg300 mter - Dalas
Idjrs
Idnknti gomolyfelh-kpzds, sok napsts. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Kereszt a kerecsenyi gerincen
Karm
Seprknt vettem rszt idn is, de most nem kellett ellenrzponton pecstelnem eltte. 9-ig volt az induls, n el is indultam akkor Zsoltival. Pran mg ez utn is jttek, de az els pontnl bertek minket. Nem mentnk tl gyorsan, s mivel mr rgen tallkoztam a volt osztlytrsammal, sok megbeszlnivalnk is akadt.

A kerecsenyi gerincen volt az els pont, itt vlt el a hossz s a kt rvidebb tv. Kis kitrt tettnk itt, hogy felkeressnk egy geoldt. Itt tallkoztunk az utnunk idnul csoporttal. Mivel lttuk, hogy mindjrt jnnek, nem vrtuk meg, hogy vgigblyegezzenek, elttk indultunk el Orosztony fel. Ott a pontr mr nagyon vrt minket, s annak is rlt, hogy nemsokra berkezett a maradk pr ember. A kocsmnak csinlt a tra egy extra kis forgalmat, n is megkstoltam a boroskljukat.

TV-torony alulrl
prilis eleje van mg, de mr izzadunk, mint egy l 11 rakor. Ezerrel st a nap, a tra vgre le is gett a nyakam s a lbam. Ez az idei els rvidnadrgos trm. Hossz, unalmas szakasz kvetkezett, ha auguszus lenne, biztos gutats ez a szakasz a napstsben a kopjafig. Itt most nem volt ellenrz pont, nem volt rtelme. Ezt kveten egy kb. 3 km-es emelked jn fel rmhegyre, aminek a legutols 100 mtere a legdurvbb. Szerencsmre srban mg nem kellett ide feljnnm, de az rtett volna egy lapttal.

Tavaszi erd
Ebdidben rkeztnk, bevgtam egy gulyst s 3 palacsintt. Ez volt a men. Ngy trz s egy kutya mg pihengettek, mikor elindultunk, de k is rutinos trzknak szmtottak. Eltvesztettem az utat, mert a kk svon nem a gesztenyehz fel indultam el. De gy dntttnk, nem megynk vissza, hanem majd kiigaztjuk a tvedst egy jelzetlen ton. Abbl a szempontbl magunkat szivattuk meg, hogy gy mg egy vzmossba le kellett menni, de legalbb nem volt olyan unalmas az t. A kvetkez ponton mr mi voltunk az utolsk.

Tvolban a TV-torony
Zsroskenyrevs s taivs kvetkezett. A hivatalos t a zld svon vezet vgig, de n nem akartam kihagyni az Eszperant-forrsokat, s ha mr ott voltam, meg is mrtem ket. A szurdokba nem mentnk be, nem tudtam, mennyire jrhat, gy ugrott az ott lv geolda is. A msik trz csapat, akik szintn ldztak, elmentek, s normlisan tljutottak rajta, szval mi is mehettnk volna. Ez a krnyk - a forrsok s a szurdok - nagyon szp, mltatlanul "elfeledett", de taln pp emiatt nyugis krnyk. Ha kicsit frekventltabb helyen lenne - mondjuk a fvros k9zelben - biztos npszerbb lenne.

Eszperant-forrs
A forrsoktl szigorbb emelked kvetkezett a TV-toronyig, ahol az utols pont fogadott. Itt is megnztnk egy gyorsttrat, s indultunk is tnak. A Csibiti-tnl megint ldakeress, majd forrsmrs volt a program. Amg ezekkel gykdtem, addig Zsolti a padon heverszett.

Az utols mterek
Mr csak 5 km a cl. Egy vgelthatatlanul hossz emelkedn leelztk a ldz csoportot, s mr csak a clban tallkoztunk. Nem mentnk tl gyorsan, Zsoltinak kezdett fjni a lba. De ahhoz kpest, hogy jval ritkbban trzik, a vgs kilomtereket is jl nyomta. Mondjuk a vgn a meredek, aszfaltozott lejt megviselt mindkettnket.

Az elz trn sztment a cipm, azta vettem egy jat. Egsz jl vizsgzott, nem trt fel sehol, de egy nappal ksbb kicsit fjt a jobb sarkam. rdekes, gyalogls kzben ezt nem reztem. A tra rsztvevi kevesebb pnzrt bemehettek a gelsei frdbe is. Ha mr ott voltam, s volt 4 ra a zrrisg, akkor kiprbltam azt is. A 30 km gyalogls levezetseknt lesztam 120 hosszt, de ettl aztn teljesen koki lettem. Ez a kt ra vizezs jobban kiszvott, mint a 7 rs sta a napstsben.