Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
OKT: Kisinci th. - Saj-kt
(2021-01-09)
Lent sz, fent tl - a hvastagsg kb. ugyanakkora, mint a zzmara
Mostanban
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn
Levada Faja do Rodrigues
(2023. oktber 3.)
Madeira III - Levada Faja do Rodrigues
Szent Lrinc-flsziget
(2023. mjus 7.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Fel a Csvnyosra
(2023. mjus 1.)
jra felmentnk a Csvira, s idn is sikerlt ezt havas krlmnyek kztt megtenni
Levada do Caldeirao Verde
(2023. mjus 1.)
Madeira I - Levada do Caldeirão Verde
Bkki Forrsok 15
(2023. prilis 17.)
15 v utn jra a Bkki Forrsok trn
Meteor Maraton
(2023. prilis 2.)
szi 40-es tra a Budai-hegysgben

Thry Gyrgy Emlktra

Teljestmnytra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2008. prilis 5.
Induls: 7.45 - Galambok
rkezs: 17.30 - Galambok
Rsztvevk: feherb
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2005  2009  2012  2013  2022 
Traparamterek
A tra hossza32 km
Szintklnbsg696 m
tvonalGalambok -> Aligvri hegy -> Gesztenyehz -> Hervaszkti forrs -> Thry kopjafa -> rmhegy -> Nagybaknak -> Csapi -> Galambok
Szintid10 ora
HelysznZalai-dombsg
Legmagasabb tengerszint feletti magassg299 mter
Idjrs
Tbbnyire napos, csak kevs felh volt, idnknt meglnkl szakkeleti szl. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
Az indulsi s rkezsi idk nem lettek elrva. De a 10 rs teljestsben benne van az a tbb, mint 2,5 ra amg az els ellenrzponton nyomkodtam a pecsteket. Feltteleztk, hogy a 1,5 km-t a mton az els pontig mindenki teljesti, gy nem irogattam a rajtszmokat, csak nyomkodtam a blyegzt. Annyian jttek, hogy sokszor mgcsak fel sem tudtam nzni a stemplirl, hogy kinek pecstelek. Lassan telt el a 2,5 ra. Hideg is volt ott a tparton egyhelyben lni.

A galamboki t
telgazs
10.30-kor, amikor bezrt a pont s nem volt tbb indul, elindultam, s elg gyorsan haladtam. Majdnem 6 km/h-s tlaggal mentem egszen a Hervaszkti forrsig. Kzben persze fnykpezgettem is, br volt olyan rsz, amit mr sokadszorra fotztam le. Szerencsre nem volt sr, ez sokat knnytett a dolgon. Vltozatos volt az t: olykor lszmlytban haladtam, mskor a pinck, vagy ahogy itt nevezik a "hegyek" kztt. Sokig tartott mire bertem az els normlis erdbe, de ott is tbb helyen vgtk a ft. Voltak persze unalmas szakaszok is. Az aligvri hegy utn pldul tbb kilomteren t egy szeles dombtetn haladtunk mellettnk egy tvvezetkkel. Ez mondjuk nem volt a kedvenc szakaszom, de szerencsre nem tartott olyan sokig.

Kereszt
Balzs-mez a TV-toronnyal
Erdei t fkkal
A Gesztenyehztl az ottani pontrrel, Kiss Lacival mentem egy darabon, majd a forrsnl pihentem egy keveset. Elmlt mr dl, s hes lettem. Tudtam, hogy alig 2 km mlva lesz kaja, ezrt csak csokit ettem, s persze megmrtem a forrst is. A cuccok nem voltak nlam, gy csak vzmintt hoztam. A hmrsklet adat ezrt lesz hinyos.

A Thry-kopjafa egy emblematikus pontja a trnak. A tra tvonala ugye vrl vre vltozik, s ngyvente ismtldik, de ezt a pontot mindegyik rinti. Itt szoktak kajt meg pit is adni a rendezk, idn fnk is volt. tven perccel a pont zrsa eltt rtem oda, s kajltam is keveset. Kenyrhez nem volt sok kedvem, de a fnk jobban is tetszett. Megittam egy srt is, amit mg Strausz Feritl kaptam.

Virgz bokrok
Kulcsoshz az rmhegyen
A srtl aztn kellen ellmosodtam, de azrt nekiindultam az emelkednek fel az rmhegyre. A hegyre vezet t eleje s a legvge nehz, fleg a vgn van meredek emelked. A hznl bf zemelt, itt ittam egy kvt, hogy felbredjek. Utolrtem az utols trzt, akivel ezutn egytt mentnk. Neki is bven volt mg ideje a szintidbl. Nem kellett sietni, mg arra is volt id, hogy gombt keressen. Hozzteszem, kevs sikerrel.

Bkkerd
Kicsit lassabban mentem, mint eddig, de legalbb nem volt olyan unalmas az t, mint egyedl. Virgzott a cseresznye s a kkny is, tbb helyen az erdszlek fehr virgba burkolztak. A cseresznyefk mr messze kitntek a tbbi kzl. Sajnos idn nem rintette a tra az rpd-forrsokat, pedig arra is kszltem, hogy onnan is hozok majd vzmintt. gy flslegesen cipeltem meg egy veget. Szerencsre az eskabtot is feleselgesen cipeltem, mert nyoma sem volt semmilyen csapadknak.

Hossz t a sznt mellett
Lszs bevgs Csapi mellett
Az utols szakaszon 4 ember hinyzott. Mivel kicsi rajtszmak voltak - korbban indultak - az volt a sejtsnk, hogy a pontr elcseszte, s a 3-ast 8-asnak nzte. gy tovbbindultunk, de a kvetkez ponton is ugyanaz a ngy ember hinyzott. n meg mr kzben lebontottam kt zsrkrts pontot is. Vgl nem lett gond, ngy lenyz jtt pr perccel mgttnk, akik egy helyen eltvesztettk a kanyart, s a nagy beszlgetsben nem vettk szre, hogy eltntek a jelek. Mi fl hatra, k kicsivel ksbb rtek be a clba.