Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
DDK rsg
(2012-10-23)
Oktber DDK az rsgben
Mostanban
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn
Levada Faja do Rodrigues
(2023. oktber 3.)
Madeira III - Levada Faja do Rodrigues
Szent Lrinc-flsziget
(2023. mjus 7.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Fel a Csvnyosra
(2023. mjus 1.)
jra felmentnk a Csvira, s idn is sikerlt ezt havas krlmnyek kztt megtenni
Levada do Caldeirao Verde
(2023. mjus 1.)
Madeira I - Levada do Caldeirão Verde
Bkki Forrsok 15
(2023. prilis 17.)
15 v utn jra a Bkki Forrsok trn
Meteor Maraton
(2023. prilis 2.)
szi 40-es tra a Budai-hegysgben

Thry Gyrgy Emlktra

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2013. jlius 5. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2013. prilis 6.
Induls: 09:00 Gelse
rkezs: 16:00 Gelse
Rsztvevk: feherb, Kati, Vagny
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2005  2008  2009  2012  2022 
Traparamterek
A tra hossza28 km
Szintklnbsg530 m
tvonalGelse -> Kerecseny -> Orosztony -> rmhegy -> Nagybaknak -> Csibiti-t -> Gelse
Szintid8 ora
HelysznZalai-dombsg
Idjrs
Tbbnyire ersen felhs, csapadk nem volt. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
A 30 km-es tvon voltunk seprk Katikval meg a kiskutyval. 9 rakor indultunk, kt futval egytt, akik mr az els 500 m-en bell ki is elztek minket. Mivel jval elttnk indult el az elz rsztvev, aki ezen a tvon indult, igazbl nem is tallkoztunk ezutn senkivel. Mi sem mentnk tl gyorsan, az erdben tbbszr meg kellett llni - fleg az els kilomtereken -, mert a kutyt egrecroztuk. Elengedtk, s hogy lekssk, mindig visszahvtuk, hogy rnk figyeljen, ne a kismadarakra.

Felfel a kerszthez
Elz napokban sok es esett, a paprforma azt mondta, hogy nagy lesz a sr, s nehz lesz a halads. Ehhez kpest az els kilomtereken egsz j volt az t. Nem volt olyan durva, ragads sr, amibe beleragad az ember lba, s leszedi rl a bakancsot is. Nhol hfoltok, vagy inkbb hbuckk is voltak, ahol a 2 httel korbbi hfvskor sszehordta a szl a havat.

Az els ellenrzpontig mg lttunk trzkat, hiszen a rvidebb tvok itt vlnak el a minktl. Rgtn az elgaz utn Vagny tallt valamit, amiben meg tudott hemperegni. Kicsit aggdtunk, hogy megint tallt valami szart, de szerencsre nem volt ott semmi ilyen. Kerecseny eltt przra fogtuk, n meg egy botot vettem a kezembe, mert emlkeim szerint nem mindenhol van kerts a falu szln ll hzaknl. s tnyleg. Egy erdlyi kop-szer kutya ki is jtt. Ellltam a bottal, gy sikerlt visszatartani.

Nzd kiskutya, egy virg!
Nem voltunk valami gyorsak, 5 perccel az orosztonyi pont hivatalos zrsa utn rtnk oda, rgtn tovbb is indultunk. Szerencse, hogy ott volt a kutya, r kellett figyelni, az unalmas szakaszon is hamar tl voltunk, s meg is rkeztnk az rmhegy lbhoz. Itt kezddtt a durva rsz, favgk dolgoztak az erd szln, s ssze volt jrva az t is nagy gpekkel. Kiskutya tjtt az itt foly patakon. Elbb a hdon, aztn a mederben. Termszetesen hosszban. Ettl eltnt a sr a hasrl, viszont mocsrszaga lett. Tisztban voltunk vele, hogy nemsokra ismt sszesrozza magt. A hegy tetejn, kzvetlenl a turistahz alatt lett ismt jrhatatlan a terep, szinte az sszes fa ki lett itt vgva.

Szarvasok az erdben
Kicsit behoztuk a lemaradst, mr bell voltunk a szintidn, de azrt nem volt a hznl sem pihi. Itt a dombtetn mr srsdtek a hfoltok, de sszefgg hmez mr sehol nem volt. Vgl is alig voltunk 200 m felett. A sros t viszont kezdett sszefgg lenni, sok helyen csak az erdben, a fk kztt tudtunk haladni. Szerencsre elbb vettk szre a tlnk szz mterre elhalad szarvascsordt, sikerlt megktni a kutyt, mire is felfigyelt rjuk. Aztn nemsokra lovasok jttek, s mivel utlja a lovakat, itt is j volt, hogy mi voltunk elbb rsen.

Gesztenyehznl
Jzsefhegyi haranglb
A sros erd, majd a szntfldek kzti dlt utn rtnk a haranglbhoz, ahol ismt nem vrakoztunk. Mr tl voltunk az t feln, de mg 2 kemny emelked vrt rnk. Az els a szomszdos dombhtra val felkapaszkodst jelentette, Nagybaknak falubl fel a TV-toronyhoz. A zld jelzsen mentnk fel, ahol a vz folyt lefel, minivzesseket formlva az ton. mivel erre nincs forrs, valami utnptlsa kell, hogy legyen a vznek. Vagy h van a dombtetn vagy a laplyosabb rszen belvz. Ezen gondolkodtam, amikor meglttuk a hfoltot, ami rendletlenl olvadt, ez tpllta az erecskt. Elg kemny volt innen feljutni a toronyig, oda kellett figyelni, nehogy elsllyedjnk a srban. Katika alternatv utat vlasztott a fvn t a cserjesor msik oldaln. n az ton mentem, de n haladtam lassabban. A kiskutya meg hol itt, hol ott ment, attl fggen, hogy melyiknk cuppogott neki jobban.

A Csibiti-t fel
Fzts a clba a labda utn
A TV-toronynl lv ellenrzpont volt az utols, itt ettnk hagyms-zsros kenyeret meg teztunk egyet, s folytattuk a srdagasztst. A Csibiti- tig egsz j volt az t, de a t nagyon srszn volt. Vagny persze megtmadta a tavat, nem ment bele teljesen, nem szklt, csak annyira ment bele, hogy ki tudjon menteni pr fadarabot. Mr 5 km sem volt htra, de elg nehezen haladtunk a sr miatt. Elrve a Gelse feletti szlhegyet kicsit jobb lett a helyzet. Mg volt 45 percnk a szintidbl, a dombtetn az aszfaltton jtszottunk egyet a kutyval. Ahhoz kpest, hogy is legyalogolt 30 km-t, kzben oda-vissza futkosott, botozott, most is futott a labda utn. Persze a clba rve egybl lefekdt, de mg nem szta meg. Kocsiba szlls eltt elvittk a fociplya mellett lv hbuckkhoz, s kicsit megfrdettk. A sr lejtt rla, de tovbbra is maradt a mocsrszag.