Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
Balatoni Kk Tli 30 (2014-02-16)
A Balaton-felvidki kk tra els szakasza
Mostanban
Szent Lrinc-flsziget (2023. mjus 7.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Fel a Csvnyosra (2023. mjus 1.)
jra felmentnk a Csvira, s idn is sikerlt ezt havas krlmnyek kztt megtenni
Levada do Caldeirao Verde (2023. mjus 1.)
Madeira I - Levada do Caldeirão Verde
Bkki Forrsok 15 (2023. prilis 17.)
15 v utn jra a Bkki Forrsok trn
Meteor Maraton (2023. prilis 2.)
szi 40-es tra a Budai-hegysgben
Komlska kirnduls (2023. prilis 2.)
Lassan szoksoss vl szi kirnduls a Zemplnben
rottk kirnduls (2023. prilis 2.)
Inverzis kirnduls a Kszegi-hegysgben
Bazaltutca kirnduls (2023. prilis 2.)
Bazaltutca, Zala megye csodja
OKT: Trkmez-Nagymaros (2023. prilis 2.)
Rvid kktrzs a Brzsnyben, egy hinyz szakaszt ptolva
Rockenbauer Pl emlktra (2022. december 10.)
Ezttal a nappali Rockenbauer trn volt blyaszeds

Kanizsa 50

Teljestmnytra
Honlapra kerlt:2009. november 18. A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2009. szeptember 26.
Induls: 05.50 Nagykanizsa
rkezs: 19.00 Nagykanizsa
Rsztvevk: feherb
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2003  2006  2007  2008  2014  2019  2021 
Traparamterek
A tra hossza 47 km
Szintklnbsg 650 m
tvonal Nagykanizsa -> Csnakz-t -> Bagola -> Szigecskei-rt -> Lisz -> Zpolca -> Ptr -> Surd -> Halast -> Miklsfai parkerd -> Romlottvr -> Nagykanizsa
Szintid 13 ora
Helyszn Zalai-dombsg
Idjrs
Derlt.
A hatos induls elõtt lptem ki a gimnziumbl, s fl ra sta utn rkeztem meg a vros peremre, a Cs-tra, ahol kt rt dekkoltam, s az arra jvõ trzk paprjra nyomtam a pecsteket. Csak az 50 km-eseknek pecsteltem, utna levltottak, n meg szoks szerint tovbbmentem, mint seprû. Miutn letelt a szolglatom, reggelizem mg egyszer, s csak fl kilenckor indultam tovbb. Minl ksõbb akartam, mert fl nyolckor ment ek egy trsasg, akik valsznûleg nem haladnak majd gyorsan.

Nagykanizsa ltkpe
A pont helye a Csnakz-tnl
Azt hittem ez az egy ra elg elõny lesz, de nem lett. Pedig nem mentem gyorsan, a mgttem jvõ, rvidebb tvra nevezõk sorra elõztek meg. A Szigecskei-rten a pontõrõknl is eltltttem egy negyed rt. A kvetkezõ pont, a Zpolca elõtt rtem utol õket, de mr itt, kevesebb, mint az t harmadnl leltek az aszfaltra pihenni. Megint csak beszlgettem a pontõrrel vagy fl rt, hogy elmenjenek, s ne kelljen mgttk stlni. Prbltam mg az elõzõnl is lassabban haladni, fnykpezgettem is sokat, mert nagyon szp idõ volt, gyakorlatilag felhõ sem volt az gen. Amgy ebben az idõszakban, szeptember vgn, oktber elejn ltalban j idõ szokott lenni, az elmlt 17 v Kanizsa trin nem emlkszem esõs idõre, egyik vben volt csak egy reggeli zivatar, de az ppen csak rintette a tra tvonalt.

Krbekertett szntfld
A hatfõs csoport hrom tagjval az erdõben tallkoztam, a msik hrommal gyakorlatilag egyszerre rtem be Ptrba. Ott kajltam a kocsmnl, megvrtam az utols hrmat, s mivel alig tbb, mint egy ra mlva bezr akvetkezõ, 4 km-re lvõ pont megkrdeztem tõlk, hogy ki akar hazabuszozni. Senki nem akart, de tovbbindulni sem. n elbcsztam tõlk, s a zrs idejre meg is rkeztem Surdra. Innen mr nem mentem lassan, minl elõbb be akartam rni, s azt sem akartam, hogy a pontõrk kint legyenek feleslegesen sokig.

Sznt Ptr eltt
Kukoricsban
A jankapusztai almskert mellett kezdtek megtmadni a sznyogok. lltlag legalbb 7,3 km/s-s sebessggel kell menni, s akkor nem tudnak az emberre szllni. Taln ezrt nem cspik a bicikliseket? Nem tudtam olyan gyorsan menni, futni meg inkbb nem prbltam meg a homokos talajon. Ahogy ment le a nap egyre hosszabb lett az rnykom, s egyre tbb sznyog jtt. A szntfld mellett nem is, hanem inkbb a Miklsfai parkerdõtõl kezdve. Az ellenõrzõpontok kztt megvolt a 6-os tlag, de aztn ezt lerontotta, hogy mindentt meglltam negyedrkra dumlni, meg pakolni. A Szentgyrgyvri-hegyre mr sttben szoktam rkezni, most is mr lement a nap, de stt mg nem volt. Mire bertem a gimnziumba, mr gtek a lmpk az utcn is. Mr csak engem vrtak, szinte minden el volt pakolva.