Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Keresstek a Cscsrajrs alkalmazst a Google Playen!
Trink kzl
OKT Kab-hegy
(2011-03-19)
Mrciusi kktrzs a Kab-hegyen
Mostanban
Rpshuta kirnduls
(2024. februr 13.)
szi kirnduls a Dli-Bkkben Rpshuta krnykn
Lillafred kirnduls
(2024. februr 13.)
Krtra Lillafred-Felshmor krnykn barlangokkal, forrsokkal, kiltkkal.
Kasprowy Wierch
(2024. janur 30.)
Nyri tra a Lengyel-Ttrban a Gspr-cscsra
Lorenz-hg
(2024. janur 30.)
tkels a Lorenz-hgn a Magas-Ttra szlovk oldaln
Morskie Oko
(2024. janur 30.)
Krtra a Lengyel-Ttrban az t t-vlgyben s a Morskie Okonl
Hochschwab
(2024. janur 30.)
A Hochschwab hfehr dolomitszikli
Vereda da Ponta de Sao Laurenco
(2023. oktber 5.)
Madeira II - Vereda da Ponta de Sao Laurenco
Levada das 25 Fontes
(2023. oktber 4.)
Madeira IV - Levada das 25 Fontes
Pico Ruivo
(2023. oktber 4.)
Madeira V - A Kris-hegyrl a Kkesre
AK: Krsladny-Dvavnya
(2023. oktber 3.)
Rvid, de annl unalmasabb kktra az Alfldn

Kanizsa 50

Teljestmnytra
A lerst ksztette: feherb
Idpont: 2007. szeptember 29.
Induls: 5.45. Nagykanizsa
rkezs: 19.30. Nagykanizsa
Rsztvevk: feherb
Mskor is voltunk mr ezen a trn 2003  2006  2008  2009  2014  2019  2021 
Traparamterek
A tra hossza49 km
Szintklnbsg600 m
tvonalNagykanizsa -> Csnakz-t -> Bagola -> Szigecskei rt -> Lisz -> Nemesptr -> Surd -> Mrichelyi halastavak -> Miklsfai parkerd -> Romlottvr -> Nagykanizsa
Szintid12 ora
HelysznZalai-dombsg
Legmagasabb tengerszint feletti magassgZpolca - ~ 240 mter
Idjrs
Vltozan felhs, tbb rs napstssel, csapadk nlkl. Eurpa idjrsa
Magyarzat a trkphez
15 vvel ezeltt kezdtem el trzni, ez volt az els trm 1992-ben. Csak nem az 50-es tv. Most 10. alkalommal indultam el ezen a tvon, s bezsebeltem a msodik zld jelvnyemet. Nemcsak indul voltam, hanem az els ellenrz ponton pecsteltem is, majd amikor mindenki elhaladt, akkor sprknt gyalogoltam le a trt.

1
Panormakp a Csnakz-trl


Venezia EuroNight hz el
Trzk a gton
Elg ksn, majdnem 9-kor indulhattam csak el az els ellenrz pontrl, mert pran j egy rs ksssel indultak el a rajtbl. gy tudtak csak vonattal iderni. Szerencsre gyorsak voltak, olyannyira, hogy el is mentek ellem, nem is tallkoztam velk a tra sorn tbbet. A sajt tempmban mentem, 5-6-os tlagsebessggel, ami elg gyors ahhoz kpest, ahogy n szoktam menni. Kzben meg-meglltam fnykpezni is.

12
Nagykanizsa a Bagolai-hegyrl


Elhagyjuk Bagolt
Bagola utn jtt az els erds szakasz, de nem volt olyan vszesen sros. Plne, hogy a tra eltti kt napban esett az es. Sros rsz csak a Szigecskei-rten volt, de ott is ki lehetett kerlni a szarabb rszeket. Az elz vekben itt mr utol szoktam rni a kzpiskols csoportokat, akik nem igazn tudjk, mit jelent 50 km-t vgiggyalogolni. Inkbb ponnak veszik, aztn a vgn feladjk. Most nem volt ilyen, s n is jval ksbb indultam. A rten lv ellenrz ponton sem tartzkodtam sokat, rgtn indultam tovbb.

Erdirts mellett visz az t
Hd a Szigecskei-rten
A Lisz eltti emelked kicsit lelasstott, de szerencsre nem volt hossz a kaptat. A dombtetrl tisztn lehetett ltni a 100 km-re, Horvtorszgban lv 1000 m magas hegyeket. Hiba volt dlnyugati szl, azrt mgis csak ciklon htoldali helyzet volt, csak pp nem olyan irnybl rkezett elz nap a hidegfront, ahonnan szokott.

Liszban bementem a bolta, vettem egy csokit, meg ettem is, mert mr hes voltam. A pontrk meglepdtek, hogy a 30 km-es tvon indulk is jnnek mgttem. Nekik nem itt, hanem feljebb a szlhegyen kell majd blyegezni, de az n kssem miatt, itt kellett maradniuk a pontrknek a faluban. Innen Ptrig 10 km, viszonylag unalmas szakasz jn. Elszr egy mton kell 2-3 km-t felfel gyalogolni, majd egy kves ton a tz napstsben majdnam ugyanennyit. Itt egy hossz kanyarban mr lttam trzkat magam eltt, de azrt eltelt vagy fl ra, amg utolrtem ket. Egy apuka volt, kt gyerekkel. Ksbb kiderlt, hogy a fi volt a legfiatalabb indul ezen a tvon, 13 ves volt. Egsz jl haladtak, annak ellenre, hogy az apuka kicsit furn ment. Nem sokkal ksbb hrom dikot is utolrtnk, k valamivel lassabbak voltak.

Ngypettyes katica:)
Gomba
Ptr eltt meglltam gesztenyt szedni, gy lehagytak, de legalbb annl kevesebbet kellett a kocsmnl csrgnm. A kvetkez falu, Surd nincs messze, s tudtam, hogy addig is lesz pr gesztenyefa. Nem szedtem sokat, kb. 1 kilt. Tudom ez nem mentsg, lops kis g*** vagyok. A surdi hegyen behvtak borozni is. Nem volt mg igazi a bor, de azrt megreztem. Kzben a hromfs csald is elhaladt mellettem, ket akkor hagytam el, amikor meglltak kajlni egy fl rra.

13
Panormakp Nemesptrrl


Innen nem akartam mr eljk kerlni. Nem is brtam mr olyan gyorsan menni, mint az elejn. Fjt kicsit a lbam, s hiba kentem be a lbam kzt krmmel, mr nem igazn hatott. Egy rval hamarabb kellett volna. Nem volt azrt vszes mg a helyzet. Kzben egyre tbb lett a gomba, s megint meglltam tbbszr fnykpezni. Az ellenrz pontra egytt rkeztnk, itt kiderlt, hogy valaki mg hinyzik, mert eltvedtek. Gondolom faszn figyeltek a jelzsekre.

Gomba
Nem volt mit tenni, vrtam rjuk. 20 perc utn gy dntttem, hogy elindulok, gysem tudok gyorsan menni. Addig egykori tesitanrommal beszlgettem a ponton. Ha nem indulok akkor el, nem rek be fl nyolcra, a cl zrsra, s volt mr r plda, hogy elbbi vekben egyes trzk se sz se beszd, hazamentek innen busszal vagy kocsival.

Gomba
Szval elindultam, ami elg nehz volt, de hamar belemelegedtem. A 20 perces llsnak ksznheten mr nem is tallkoztam senkivel, igaz a vgn mr nagyon nehezen mentem. Nem is az volt a gond, hogy a talpam fjt, hanem egyszeren fradt voltam. Nem sokat aludtam az elz kt jszaka. Amikor elhagytam a Szentgyrgyvri-hegyet mr stt volt, s innen mg j fl ra, vgig aszfaltton. Szp lassan eltelt, s a clba berve mr ideges sem voltam. Pont fl nyolcra rtem oda, de az apukt a gyerekekkel elhagytam valahol. Pr perccel utnam jttek, kiderlt, hogy a vrosban msik ton jttek.

Sorols is volt, amin a tmogatk ltal felajnlott ajndkokat lehetett nyerni. Most tbbek kztt Suzukis sapkt nyertem meg fzeteket. Kln ajndkot kapott a legfiatalabb s legidsebb indul is.